Mehmet AKBACAK
‘AKP hükümeti 16 yıldır iktidarda olduğu süreçte uluslar arası bir çok etkinliğe ev sahipliği yapma adına müracaatları oluyor.Her şeyin gözü kör bir biat kültürüyle işlendiği tek adam tarafından yönetilen bir ülkeye verilmesi bir dikta rejiminin uluslararası onanması anlamına geliyor. Ben de onlara soruyorum, bir mafya ile nasıl aynı masaya oturabiliyorlar. Kendi nezninde otokratik bulduğunuz bir rejim ile nasıl olurda anlaşmalarda bulunabilirsiniz? Avrupa insan haklarının barındırdığı temel hak ve özgürlüklerini ihlal eden ve ihlal etmeye devam edeceğini ilan etmiş bir ülkenin iktidarı ile nasıl bir masaya oturup anlaşmalar imzalanıyor. Şu anda UEFA’nın bu turnuvayı Türkiye’ye vermesi için son engeller ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Bu şampiyonayı düzenleyenlere bunu soruyorum’.
Yukarıdaki sözlerin sahibi Almanya’da bir TV kanalına röportaj veren HDP milletvekili Ahmet Şık’a ait.Uzun süredir Ahmet Şık’ı yazılarından, TV’de ve meclisteki konuşmalarından izliyorum. Ülke adına Allah rızası için güzel bir sözcük duymadım. Fetö’nün kumpasıyla uzun süre hapis yatan küfrettiği Erdoğan sayesinde serbest bırakılan (Nedim Şener’in açıklaması) sonra ne olduysa Fetö ve Kandil’in sözcülüğünü yapmakta.
Bugüne kadar Fetö ve PKK hakkında tek bir olumsuz sözcük kullanmazken AK Parti için ‘AKP bir siyasi parti değil, bir mafyadır; bu kadar net’ demekte beis görmüyor. Tutmuş 2024 Avrupa futbol turnuvasının Türkiye’ye verilmemesi için kara propaganda yapıyor. Eyyyyy… Ahmet Şık; Türkiye mademki mafya devleti sende bu mafya devletinin meclisinde parlamenterlik yapıyorsun, ayda da binlerce maaş alıyorsun. Sen onurlu bir adamsan ben böyle bir mecliste yerim olmaz dersin çekip gidersin, gitmezsen de meclis onurunu korumak için senin gibi ne idüğü belirsizi bağrında barındırmamalı. Başka bir yolu yok. Bizim oralarda bir söz vardır.’Gavurun ekmeğini yiyen gavurun kılıcını sallar’ derler. Sen hem bizim ekmeğimizi yiyeceksin hemde Türkiye aleyhine kılıç sallayacaksın. Yok öyle; bunun hesabını vereceksin.
TAYYİBE DÜŞMAN OLMANIN SONU
7 Eylül’de Tahran’da gerçekleştirilen üçlü zirvede bir araya gelen Putin, Ruhani ve Erdoğan İdlip konusunda tam bir mutabakata ulaşamamışlardı. Erdoğan’ın ateşkes çağrısına olumlu yaklaşmamışlardı.Çünkü iki ülkenin de bölgede silahlı grupları vardı. İdlip’e yapılacak bir harekatta en büyük zararı biz görecektik. 3-4 milyon Suriyelinin ülkemize sığınması ve sınırda Türkiye karşıtı terör örgütlerinin her an içimize sızma tehlikesi riskine karşı,İdlip’de ateşkesin yapılması şarttı.Son olarak Putin’le Soçi’de yapılan görüşmede Erdoğan’ın Putin’i ikna etmesiyle terör gruplarından arındırılmış 15-20 km.lik çatışmasızlık bölgesinin oluşturulması, ağır silahlardan arınmış, radikal grupların tasfiye edilmesi konusunda anlaşıldı. Bu durum bizim açımızdan önemli bir kazanım oldu. Dünya kamuoyu bu konuda Erdoğan’a övgüler düzerken, geçen gece bir TV kanalında muhalif kanattan bir milletvekili ve bir gazeteci bu konuyu yorumlarken Rusya’nın, İran’ın bu anlaşmayla kazançlı çıktığını söylerken, Türkiye de kazançlı çıktı mı sorusuna, inanırmısınız Türkiye kazançlı çıktı diyemediler. Buna karşılık kem küm yaparak soruyu geçiştirmeye çalıştılar. Demek ki, Tayyip düşmanlığı her taraflarını sarmış ki; Türkiye’nin kazandığını söyleyemiyorlar. Aslında Esad’ın kaybettiğine üzülüyorlar, yazıklar olsun.
HALA GÖZLERİ DARBE ÇÖPLÜĞÜNDE
Yine son günlerde bir TV kanalında röportaj veren CHP eski milletvekili Dursun Çiçek bakın neler söylüyor. ‘Hakimler ve savcılarla görüşüyorum. Komutanım biz yargıçlarımızın 1/3 ü görevden atıldı. Onları yargılayacak gücümüz yok, siz iktidarı indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz diyen başsavcılar var’ Görevden ihraç edilenler Fetö’cü hakimler, bunu söyleyen başsavcının Fetö’cü veya diğer darbeci gruptan olduğu aşikar. En kısa zamanda bu savcının kim olduğu açıklanmalı.Dikkatimi çeken röportajın yapıldığı tarihte rahmetli Menderes ve arkadaşlarının idamının yıldönümü olması rastlantı olmasa gerek.Derler ya; horoz ölür gözü çöplükte kalır misali cuntacıların gözü de kaos olsa da darbe yaparız havasında. Kılıçdaroğlu’nun da durup dururken devrim yapacağız demesine ne dersiniz. Kalın Sağlıcakla.
Yazarlar
-
Nevzat CİNGİRTHerkes genel başkan olabilir; ama lider olmak herkese nasip olmaz 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKAN200 liralık ülke olduk 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan şemsiyesi: İki algı, iki Türkiye 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRSayın Şimşek 124. sıra Türkiye’ye yakışıyor mu? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Taha Akyol‘Durdurmaya gücünüz yetmez’ 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRTEMU’yu yasaklattı, vizeye taktı: İTO Başkanı milyarlarca lirayı nereye harcıyor? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim Kirasİktidarın avantajı muhalefetin şansı 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUYeniler oyuna girince ne olur? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraEntegrasyon 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZPKK’nin silahsızlandırılması sürecinde kritik hafta 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAvrupa’da olan biteni takip ediyor musunuz? Yeni bir dünya kuruluyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçMuhalefetin hassasiyetler konusundaki hassasiyeti! 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTürkiye Orwell’ın 1984 rejimine doğru sürükleniyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuNeden yapmazlar? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAKomplodan Demokratik Topluma; 27 Yıllık Tecrit, Direniş ve Özgürlük. 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat YETKİNErdoğan’ın Gürlek Tercihi: CHP’ye Darbeyle Baskın Seçimin Çok Ötesinde 13.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBu endeksi yalanlayan biri çıkmayacak mı! 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENGözü kara tayinler 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERMala fide politia 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRAYŞE HÜR DAHİL SOLUN BİR ELEŞTİRİ PRATİĞİ 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrtaçağ’a dönüş 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hasan CEMALKürtçe konuştum, tokat yedim; Türkçe bilmiyordum ki! 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanMilletin vicdan hizasında durmayı başaramazsanız… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTarihinin önemli bir dönüm noktasında Türkiye… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENYönetilebilir bir çatışma olarak ABD-İran 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİÖzgür Özel'in öfke patlaması 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKKırılmalar karşısında Türkiye ve Kürtler 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciNüfus verileri ne diyor? 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURSon anlarında telefonunda Candy Crush oynayan diktatörün hikayesi 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Selami GÜRELBaşlangıçta Eylem Vardı! (Am Anfang war die Tat!) 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞEDEP YAHU… 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRYakın geleceğin Türkiye’si: Kutuplaşma azalmayacak, psikolojik olarak form değiştirecek 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKAKP İslamcı bir parti mi değil mi? 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cengiz AKTARErmeni uzlaşmazlığı efsanesi 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayUluslararası para sisteminin geleceği 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yetvart DANZİKYANSuriye’yi konuşurken aslında Türkiye’yi konuşuyoruz 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hikmet MUTİCHP ve Deva Partisi'nin İmralı imtihanı... 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Şeyhmus DİKENNaum Faik var mıydı? 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet AKAYABD İran'dan Elini Çek! Mollaların İşini Ancak İran Halkı Bitirir! 7.02.2026 Tüm Yazıları
-
Berat ÖZİPEKYargı kararları ve yanlış yerde olanlar 7.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİDeccalin görünümleri 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞTekçi-otoriter rejimden vazgeçmeden demokrasi hayali satmak 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Seyfettin GürselEn düşük işsizlik rekorunu kırdık! Sevinelim mi endişelenelim mi? 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Selva DemiralpFed başkan adayı Warsh “Karaman’ın koyunu” olabilir mi? 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAKANOrtadoğu bataklığından nasıl çıkarız?.. 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİN‘Kürtlerin Zamanı’na ne oldu? 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cihan TuğalAmerikan hegemonyası ve Kürt hareketi 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali TürerHEZİMET Mİ KAZANIM MI ! 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunCHP ve Kürt sorunu 3.02.2026 Tüm Yazıları


















































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
4.02.2020
29.01.2020
22.01.2020
14.01.2020
13.11.2019
21.10.2019
10.10.2019
26.09.2019
8.08.2019