Eyüphan KAYA
Şu Anadolu insanına hayranım, nasıl hissediyor, bir yerlerden haber mi alıyor melekler mi bildiriyor, anlamakta zorlanıyorum.12 yıldır, her türlü film fırıldak AK Partinin başına getirmeye çalıştılar, irtica ile defalarca birilerini fitlediler, hatırlayalım nerdeyse soyut nedenler ve gazete kupürlerine dayanarak açılan kapatma davası az kalsın işe yarayacaktı, bir cesur gönül “hayır!” dedi, şerh koydu ve memleketi karanlığın eşiğinden kurtardı, onun adı Haşim Kılıç o anayasa mahkemesi başkanıydı, ufak tefek cezalarla her ne kadar AK Partiyi kapatmaktan kurtardı ama Aslında şerh koyarken, kapatma davasının aleyhine oy kullanırken memleketi karanlık bir beladan kurtarmıştı. Birileri unutsa da ben o dar günde yerine getirdiği sorumluluğu hiç unutman ve kendisine minnettarım, eğer ben bu gün özgür konuşuyor ve yazabiliyorsan bunun etkisi azımsanamaz azımsanmamalıdır.
Hem 2007’de 11. Reisicumhur Abdullah Gül seçilince zamanın Genelkurmay Başkanı bir gece vakti hazırladığı 27 Nisan e-muhtırası daha dün oluş gibi taze taze hafızamda duruyor. Ancak hemen akabinde ki seçkimde AK Parti tekrar halktan oy aldı, Anadolu insanı yürümeye devam dedi.
Ayrıca Hükümete irili ufaklı birçok hücumlar oldu, ama en ilginci 17 Aralık operasyonuydu, ayakkabı kutularında bulunan paralarla Hükümetin üzerine gittiler. Yolsuzluk arsızlık halk tarafından onay almıyor ama ne hikmetse Hükümet bir vesileyle halkı aydınlattı ve ilginçtir ardından gelen iki seçimi de rekorunu kırarak bir daha, bir daha kazandı.
Hatırlarsanız bir ara Merve Kavakçı’ya vekilken örtülü olarak meclise gitti diye “dışarı, dışarı” sloganıyla kendisini Meclisten çıkarmak istediler ama ne ilginçtir Anadolu insanı önüne seçim sandığı gidince o an itibariyle Mecliste olan 7 partiyi de meclisin dışında bıraktı. Bu kadar ferasetli bir toplum. Yani birileri cahil de dese, bir başkası göbeğini kaşıyan, bidon kafalı da dese halkın bu seçimlerde o Türkiye’ye Fransız sözüm ona elit kesimi şaşırtıyor. Doğrusu bu takdire şayandır.
İlginçtir halkımızın bu 6.hissini ben fark ediyorum ama kendini hareket sayan, güya topluma yol gösteren kimi oluşumlar fark edemiyor. Bütün gücüyle AK Partiye ve özellikle Cumhurbaşkanına yüklendiler ama hiç işe yaramadı, oylarını arttırarak Recep Tayyip Erdoğan’ı devletin en tepesine çıkardı.
Bir faydası olduysa o da kimi Bakan ve Bakan çocuklarına yaradı. Vatandaş olarak farkındayız ki kimi Bakanların etrafında olanlar bal da tutuyorlar, parmağını da yalıyorlar. Ama 17 Aralık operasyonları bu yolsuzlukları hükümetin devrilmesine vesile edince Anadolu insanı Kürdüyle Türküyle “orada dur bakayım” dedi ve Hükümetin sarsılmasını engelledi. Eğer bu operasyon 30 Mart seçimlerinden hemen sonra 5 Nisan’da olsaydı halk buna ayrı bir destek verecekti kanaatimce. Fakat birilerini sayesinde 700 bin liralık kol saatinin hesabı birilerine sorulmadı maalesef.
Arkadaş ben de bu konuda Halkın re’yini desteliyorum. Çünkü ne gördüysek bu Hükümetin döneminde gördük. Devletin birçok kurumu daha aktif hale getirildi.Daha iyi çalışıyor.
Aile ve sosyal politikalar bakanlığı,
Sağlık bakanlığı,
Diyanet,
Kamuda örtünün serbest olması,
TSK’in kışlaya çekilmesi,
Meclisin özgür hareket etmesi,
Toplu konut hamleleri,
En önemlisi de çözüm sürecini başlatması ve her türlü sıkıntılara rağmen sürdürmeye niyetli olması..vs.
Bunun semeresi olarak birçok düzenleme bu hükümetin döneminde oldu. Bu insanlarımız daha özgür ve yaşam açısında tercih imkanına sahiptirler.
İlginçtir bu paralel kesim hala 17 Aralık operasyonlarının peşine düşmüş oradan bir şeyler nemalanmaya çalışıyor. Ne kadar ayıp değil mi?
İnsan bu kadar basiretsiz olabilir mi? Halk hükümeti paralel harekete karşı ehveni şer olarak görüyor. Çünkü paralel hareketin işareti dışarıdan, Hükümetinse ipi haklın elinde işte fark burada, anlatabildim mi?
Selam ve saygılarımla.
Yazarlar
-
Mehmet TEZKAN200 liralık ülke olduk 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Taha Akyol‘Durdurmaya gücünüz yetmez’ 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan şemsiyesi: İki algı, iki Türkiye 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRSayın Şimşek 124. sıra Türkiye’ye yakışıyor mu? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUYeniler oyuna girince ne olur? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuNeden yapmazlar? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAKomplodan Demokratik Topluma; 27 Yıllık Tecrit, Direniş ve Özgürlük. 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZPKK’nin silahsızlandırılması sürecinde kritik hafta 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAvrupa’da olan biteni takip ediyor musunuz? Yeni bir dünya kuruluyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçMuhalefetin hassasiyetler konusundaki hassasiyeti! 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRTEMU’yu yasaklattı, vizeye taktı: İTO Başkanı milyarlarca lirayı nereye harcıyor? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTürkiye Orwell’ın 1984 rejimine doğru sürükleniyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTHerkes genel başkan olabilir; ama lider olmak herkese nasip olmaz 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraEntegrasyon 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim Kirasİktidarın avantajı muhalefetin şansı 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat YETKİNErdoğan’ın Gürlek Tercihi: CHP’ye Darbeyle Baskın Seçimin Çok Ötesinde 13.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBu endeksi yalanlayan biri çıkmayacak mı! 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENGözü kara tayinler 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTarihinin önemli bir dönüm noktasında Türkiye… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRAYŞE HÜR DAHİL SOLUN BİR ELEŞTİRİ PRATİĞİ 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hasan CEMALKürtçe konuştum, tokat yedim; Türkçe bilmiyordum ki! 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanMilletin vicdan hizasında durmayı başaramazsanız… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrtaçağ’a dönüş 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENYönetilebilir bir çatışma olarak ABD-İran 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERMala fide politia 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Selami GÜRELBaşlangıçta Eylem Vardı! (Am Anfang war die Tat!) 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİÖzgür Özel'in öfke patlaması 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKKırılmalar karşısında Türkiye ve Kürtler 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciNüfus verileri ne diyor? 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURSon anlarında telefonunda Candy Crush oynayan diktatörün hikayesi 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRYakın geleceğin Türkiye’si: Kutuplaşma azalmayacak, psikolojik olarak form değiştirecek 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞEDEP YAHU… 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Şeyhmus DİKENNaum Faik var mıydı? 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKAKP İslamcı bir parti mi değil mi? 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayUluslararası para sisteminin geleceği 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hikmet MUTİCHP ve Deva Partisi'nin İmralı imtihanı... 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cengiz AKTARErmeni uzlaşmazlığı efsanesi 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yetvart DANZİKYANSuriye’yi konuşurken aslında Türkiye’yi konuşuyoruz 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet AKAYABD İran'dan Elini Çek! Mollaların İşini Ancak İran Halkı Bitirir! 7.02.2026 Tüm Yazıları
-
Berat ÖZİPEKYargı kararları ve yanlış yerde olanlar 7.02.2026 Tüm Yazıları
-
Selva DemiralpFed başkan adayı Warsh “Karaman’ın koyunu” olabilir mi? 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİDeccalin görünümleri 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞTekçi-otoriter rejimden vazgeçmeden demokrasi hayali satmak 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAKANOrtadoğu bataklığından nasıl çıkarız?.. 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Seyfettin GürselEn düşük işsizlik rekorunu kırdık! Sevinelim mi endişelenelim mi? 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet Faruk ÜnsalKonjonktürle gelen konjonktürle gitti 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunCHP ve Kürt sorunu 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cihan TuğalAmerikan hegemonyası ve Kürt hareketi 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali TürerHEZİMET Mİ KAZANIM MI ! 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİN‘Kürtlerin Zamanı’na ne oldu? 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENYanlış Hesaplar 2.02.2026 Tüm Yazıları
-
Haşmet BABAOĞLUKorkunç bir soy 2.02.2026 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞGümrük birliğini revize edelim ama nasıl? 2.02.2026 Tüm Yazıları






















































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
16.03.2020
26.08.2019
20.08.2019
17.06.2018
17.04.2018
11.03.2018
25.10.2017
16.10.2017