Abdurrahman Dilipak
Z kuşağı mı dediniz, hani şu emojilerle konuşan, intihar kuşağından mı söz ediyorsunuz. 3. Dünya Savaşının, yani kıyamet savaşının kurbanları olacak olan, kahramanı olmayan, kitlesel imha silahları ile böcek gibi öldürülmesi üzerine planlar yapılan bir nesil. İcabında beyinleri resetlenmiş. Rüyaları satın alınan, hayal kurmak mı, o nasıl bir şey! Artırılmış gerçeklik dünyasında, heyecana, mutluluğa yer yok. Onlar üretilebilecek biyolojik refleksler.
Para mı, o nasıl bir şey. Onlar kalabalıklar içinde yalnız yaşayanlar. Sanal ortamda değişik nick namelerle yüzbinlerce kişi ile etkileşim içinde olsalar da gerçekte yalnızdırlar.
“Post hümanizmi” mi konuşacağız “Trans hümanizmi” mi? Çünkü Cyborg’a dönüşen “insanımsı bir biyolojik robot”tan söz ediyoruz. Bu “Birey”e siz, istediğiniz kişiliği yükleyebilecek ya da onun istenmeyen yönlerini resetleyebileceksiniz. Kadın ya da erkek değil, insan yok! Tanrılar (!?) Allah’ın yarattığı insanın karşısına insanımsı yeni bir “canlı organizma” ile çıkıyorlar. Sivrisinek, koyun, kangal köpekleri ile domuzla başladıkları yolculuğa insanla devam etmeye hazırlanıyorlar. The Economist’in kapağındaki domuz, Elon Musk’ın “Domuz”u mu idi yoksa.
Artık insan yok, şimdilik “Birey” diye tanımlanan “nesne”ler var. Din, değer yargıları, ahlak yok. “Olgu”lar var! Onların dünyaya gelişi, başka canlılardan gen, sperm ya da yumurta aktarımı ile başlayan bir süreçte, taşıyıcı bir canlı organizma ya da bir Humanoidin sentetik rahminde, elektronik bir kuluçka makinasından, bir tüp içinden birey üretim çiftliğindeki bir kuvöze aktarılarak başlayabilir. Zaten beyninize gerekli olan “bio-yazılımlar” yüklenecek, gereksiz görülenler silinecek. Bilgisayar üzerinden beyniniz canlı ya da cansız başka birey, nesne ve makinalarla karşılıklı etkileşim içinde olacak. İleri yaşlarla, sürekli genç kalmak için eskiyen organlarınızı başka canlılardan aktarabileceksiniz.
Artık, eğitim dediğiniz şey John Taylor Gatto’nun “Eğitim: Bir Kitle İmha Silahı /Zorunlu eğitimin karanlık dünyasına bir yolculuk” (Edam Yayınları - 2000)’un anlattıklarından şimdi çok daha farklı, tehlikeli boyutlarda ve daha şimdiden vahim sonuçlarını görmeye başladık..
Üniversiteler ve okullar açılacak mı, örgün/uzaktan eğitim, maske, sosyal mesafe (Yoksa fiziki mi midi), ev hapsi ve kolonyayı tartışıyoruz. Harika! Emojice’yi de zorunlu ders yapalım madem. Yo vazgeçtim, nasıl olsa chip takacaklar. “Birey”ler, bir “nesne” olarak, canlı ve cansız varlıklarla etkileşim, bilgileşim içinde olmak.
Sahi, o zaman eğitime ne gerek var. Okula ne gerek var. Kur’an kurslarına ne gerek. Zaten Humanoid’ler çalışacak, bu kadar “PERSONEL”e ne gerek var. Devlete ne gerek var, “Cyberarmy” geliyor, askere, polis ne gerek var. Yasamaya, yargıya, yürütmeye, medyaya, STK’ya ne gerek var.
Bunların çok uzak bir gelecekte olacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Sizin çocuklarınız ya da torunlarınızdan söz etmiyorum, sizin zamanınızın gerçekleri olacak bunlar.
Oysa siz Mehdi ve Mesih’i bekliyordunuz. Gelen Deccal oldu! Yarın Yecüc-Mecüc (Gog Magog) da Kaf Dağından çıkıp Covid gibi dünyaya yayılacak olursa vay halimize. Kaf dağından Yecüc Mecüc çıkmadan Suudi Arabistan’daki “Yüzyılın projesi” yeraltı şehri NEOM’dan Humonoidler çıkacak bu arada. Yoksa onlar geni ile oynanmış, insan hayvan arası içine cin hulul etmiş bir Cyborg olmasın bunlar.
Oysa biz bilgisayarı ne çok sevmiştik. Sosyal medyayı da öyle. Oysa daha şimdiden, yolun başında paniklemeye başladık. Biz yaşlı kuşak olarak dedelerimiz 1. Dünya Savaşını görmüştü. Babalarımız 2. Dünya Savaşını gördü. Belki biz ya da çocuklarımız bir Cyber savaşı görecekler. O savaş, korkulan kıyamet savaşı olabilir mi? Birileri böyle bir savaşı, dünya nüfusunu 500 milyona çekmek için bir fırsat olarak görebilir.
BBC, 55 bin kişiyle “Yalnızlık araştırması” yapmış; sonuçlar şaşırtıcı: Gençler, yaşlılardan fazla yalnızlık çekiyormuş. Bireyler yalnız yaşamayı tercih ediyor ve bunu “yalnızlık” olarak görmüyor. Çünkü kendini ailenin bir ferdi olarak görmüyor. Akraba algısı çok zayıf.
Ailenin çok masumiyetini koruma çabaları totaliter bir davranış mı?
The Economist soruyor: “Aile, çocukluk masumiyetini korumak konusunda ısrarcı olmalı mı”? Dikkat onlara göre böyle bir şey totaliter bir müdahale olabilir. Siz 12 yaşındaki bir çocuğunuzun cinsel tercihi ve yönelimi konusunda nötr olmalısınız!? Çocuklarınızın kafasını “Yaşam koçları”na, popüler modacıların yünlendirmelerine, Bill Gates’e, Elon Mask’a ya da Lucifer’in heva ve heveslerine emanet etmelisiniz ki, onlar onu “Pedofili cenneti”ne göndersin!?.
Ha! Sahi The Economist’in kapağındaki “Domuz Kehaneti” de Neuralink’le gerçekleşti. Sırada ne vardı, güneşteki patlama, elektrik kesintisi, kuşların ölümü, küresel ısınma, volkan patlaması, meteor çarpması.. Biz ayrıca İstanbul depremini bekliyoruz. Eğer o patlama Lübnan’daki patlama değilse, yoksa yeni bir nükleer saldırıya mı işaret ediyordu o kapak resmi!?
Tamam, boşverin bunları!. Maske takın, fiziki mesafeyi kontrol edin, elinizi yıkayın, kolonya kullanın, eve dönün ve bekleyin. Selam ve dua ile.
Yazarlar
-
Ali BAYRAMOĞLUBir hegemonya diyarı olarak Türkiye… 6.07.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunYapıyorlar, oluyor ve bir şey de olmuyor 6.07.2025 Tüm Yazıları
-
Kemal CANCHP operasyonlarında yeni eşik 6.07.2025 Tüm Yazıları
-
Taha Akyol‘Yargıya güvenin’ 6.07.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUABD Büyükelçisi bir şeyler söylüyor da, ne diyor? 6.07.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRCHP'YE YAPILAN OPERASYONLARA KARŞI NE YAPMALI? 6.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEBahçeli’nin jeopolitik sorumluluğu 4.07.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuBenimki bir valiz hikayesi… 4.07.2025 Tüm Yazıları
-
Çiğdem TOKERİklim adıyla sınai kirletmenin ticareti 4.07.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞYangınlar yeniden başladı, Orman Bakanı ne yapacak ve George Orwell 4.07.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasKafkasya ötesinde kanlı satranç 4.07.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciŞimşek görmüyor mu? 4.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: “Kürt Sorununda atılacak ‘hayal gibi’ 9 adım…” 4.07.2025 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKSıcak bir yaz, serin bir sonbahar ve belirsiz bir kış 1.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİİnsan yerin yüzüdür 1.07.2025 Tüm Yazıları
-
Akdoğan ÖzkanÜç liderin 12 Gün Savaşı’nda karşılaştırmalı performansı 30.06.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGEButlan 30.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanAK Parti, kendi eseri olan bu Türkiye fotoğrafına daha dikkatli bakmalı 30.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAToplumsal Muhalefetten Demokratik Topluma: Halkların, İnançların ve Özgürlük Güçlerinin Birleşik Müc 30.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞELLİ MİLYAR DOLAR DÜNYADAKİ AÇLIĞI ÇÖZÜYOR… 30.06.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURDemek ki “ideolojiler” henüz ölmemiş 30.06.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRTürkiye, sıcak savaşlara evrilen küresel paylaşım savaşının hem sahnesi hem öznesi 30.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENSiyaset ırmağı kirlenirken… 29.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENOrtadoğu ve Kürtler CHP’yi Çağırıyor 29.06.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraAdalet ve Kalkınma Partisi’nin Ön Tarihinden 29.06.2025 Tüm Yazıları
-
Vahap COŞKUNBarışı savunmayayım da ne yapayım! 28.06.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanŞaka değil, Kılıçdaroğlu sahiden gelip CHP’nin başında kalmak istiyor! 28.06.2025 Tüm Yazıları
-
KEMAL GÖKTAŞDemirtaş’a Kobane mahkumiyeti: Gerekçedeki “10 kusurlu hareket” 28.06.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
5.08.2024
4.06.2024
27.05.2024
20.05.2024
5.05.2024
29.04.2024
22.04.2024
2.06.2022
7.03.2022
17.02.2022