Hilâl KAPLAN
HDP Parti Meclisi toplantısında, özellikle Batı illerine dair izleyecekleri strateji tartışılmış. Çıkan sonucun, Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve hatta Adana, Gaziantep, Şanlıurfa gibi illerde HDP'nin büyükşehir belediye başkan adayı göstermeyeceği olduğu söyleniyor. Kandil'den bağımsız hareket etmeyen HDP'nin aldığı bu karar doğruysa, Kandil, açıkça CHP-İyi Parti adaylarına destek verilmesi gerektiğini ilan etmiş oluyor. Böylelikle, HDP de "Millet İttifakı"nın parçası haline geliyor.
Zaten FETÖ'nün yayın organı Ahval'e konuşan firari HDP'li Hatip Dicle de, "Batı'da İyi Parti ve CHP adaylarına destek "vereceğiz. Yeter ki AK Parti ve MHP kazanmasın" diyerek bu stratejiyi açıkça ortaya koymuştu.
Öte yandan bu hafta sonu CHP'de işler iyice karışmış durumda. Önce Sancaktepe Belediye Başkanlığı için belirlenen isme tepki olarak CHP İlçe Yönetim Kurulu topluca istifa etti. Ardından Bakırköy Belediye Başkanı adayına tepki olarak teşkilat sokağa döküldü ve "Hırsız, rantçı Kerimoğlu'nu istemiyoruz" sloganlarıyla kendi adaylarını protesto etti.
Bu arada, CHP İstanbul İl Başkanı ve terör örgütü sempatizanlarının çok sevdiği söylenen Canan Kaftancıoğlu bazı İstanbul adaylarına tepki olarak istifa ettiğini açıkladı. Saatler sonra ise teşkilatının isteği üzerine görevine devam edeceğini duyurdu. Kaftancıoğlu'nun Maltepe'de istediği adayın olmaması üzerine istifa edebileceği de söyleniyor.
Şişli adayı olarak düşünülen Fidan Eroğlu ise adaylıktan çekildi. Buna sebep olarak, Eroğlu'nun 2016'da attığı bir tweet'te, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirmesi gösteriliyor. Öne sürülen tweet şöyle: "Beylikdüzü'nde tam anlamıyla bir belediyecilik katliamı yaşanıyor. Ekrem İmamoğlu diye birini koymuşlar buraya, yatıp kalkıp Karadeniz diyor. Bunu buraya kim koyduysa ağır vizyonsuzmuş. Git kardeşimKaradeniz'den aday ol öyleyse, bize ne senin memleketinden." Eroğlu, bu tweet'in uydurma ve manipülasyon olduğunu söylüyor.
Marmaris'in CHP'li Belediye Başkanı Ali Acar da tüm CHP'li ilçe yönetim kurulu üyeleriyle beraber partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Saat başı başka bir istifa haberi geldiği için yazıyı gönderdiğim ana dek tablo buydu. Son kertede, CHP'de, teşkilatın hırsızlıkla, rantçılıkla ve yetersizlikle suçladıkları adaylarına, seçmenlerinin oy vermelerini isteyecekleri anlaşılıyor.
Diğer yandan HDP ile de ittifakın netleştiği görülüyor. Bu bağlamda İyi Parti'den de önemli bir istifa haberi geldi. İyi Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal şu sözlerle Kandil ile yapılan ittifaka dikkat çekti: "Bir Türk milliyetçisi olarak PKK'nın siyasi uzantısı olan partinin birçokBüyükşehirde aday çıkarmayarak bu ittifaka destek olacağını açıklaması, daha önceden düşündüğüm İyi Parti'den istifa kararımı bugün netleştirmeme sebep olmuştur. Böyle bir oluşumun içinde olmam mümkün değildir."
Yine Mersin İyi Parti teşkilatından da, aralarında kurucu il ve ilçe başkanlarının da bulunduğu 300 kişi, "Bizleri kullandılar. İyi Parti'ye oy ve destek istedik. Bilmeden yanılttığımız için tüm Mersinli hemşerilerimizden özür dileriz" diyerek topluca istifa ettiler.
İttifaklar büyümek için yapılır. Ancak CHP-HDP-İyi Parti ittifakı o kadar çürümüş temellere dayanıyor ki şimdiden kendi partilerini parçalamaya başladı bile. Kendi partilerini yönetmeyi ve teşkilatlarını ikna etmeyi beceremeyenlerin, seçmeni nasıl ikna edeceği ise muamma...
Yazarlar
-
İbrahim KahveciOkudukça yoksullaşan bir ülkeyiz 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ocaktan2026’da deliler çağına karşı bir umut ışığı yanar mı? 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİVicdansız senenin kelimesi dijital vicdanmış 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEBölücüler ve Ülkücüler 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolKara bir yıl 2025 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKErken Cumhuriyet dönemi eleştirileri: Revizyonizm mi, Türk usülü “woke” mu? 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünGemini’ye göre 2026’da Türkiye… 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA2026’ya Girerken; Barış, Demokratik Toplum ve Enternasyonal Özgürlük Yürüyüşü... 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURHavf ve reca arasında yeni bir yıla... 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZTürkiye’ye özgü sürecin muhasebesi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
KEMAL GÖKTAŞBarış Akademisyenleri'nin göreve iadesine istinaf engeli: Daire, Danıştay kararına direndi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNAfrika Boynuzu’ndaki oyun: İsrail kime şah çekti? 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORU2026: Beklentiler, beklentiler… 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENNasıl anılmak isterdiniz? 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUÇözüm için mücadele demokrasi için mücadeledir 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİktidar medyası infilak etti 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçLeyla Zana ve Gözde Şeker ne yaptı? 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞUlus devlet, milli egemenlik, çevre, insan hakları, uyuşturucu ve Venezuela 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRTürkiye'de davaların portresine kısa bir bakış: Hâlâ en güçlü ortak talep neden adalet? 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTBir fotoğraf karesinden çok daha ötesi... 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞYENİ YILDA DA KURU EKMEK BİZİ BEKLİYOR… 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇER23 yılın en kötüsü 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRUyuşturucu dosyasındaki sürpriz isim! "Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile…" 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Abdulmenaf KIRAN11. YARGI PAKETİ, YENİ ADALETSİZLİK VE EŞİTSİZLİKLER YARATTI 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALRTÜK ve basın özgürlüğüne geçit yok… 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Kemal CAN2025 giderken 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENRaporların Gösterdiği 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraYılın Kelimesi 27.12.2025 Tüm Yazıları





























Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
17.06.2019
27.05.2019
6.05.2019
1.05.2019
29.04.2019
24.04.2019
16.04.2019
15.04.2019
12.04.2019
8.02.2019