Markar ESAYAN
Öncesi var, ama özellikle 2013’ün baharından beri ortaya daha somut ve vahşice konan müsamerenin tüm meselesi, Post Erdoğan, yani Erdoğan’sız bir dönemin kapısını aralamaktı.
Bu hamleler Gezi’de “Diktatör” indirmekten 17/25 Aralık’ta Brezilya’da başarılı olan yolsuzluk susturucusu takılmış “impeachment” denen yolu denemeye, PKK’ya kanlı hendek atlatmaktan partilere operasyon çekmeye, ülkede bir mezhepsel/etnik çatışma çıkarmaya çalışmaktan MİT TIR’ları üzerinden Lahey’e varmaya ve en sonunda da ülkeye 15 Temmuz’da çökmeye çalışmaya kadar çeşitlendi.
Burada hedef kişisel olarak Erdoğan gibi gözükse, mesele ayağa kalkmakta olan Türkiye’ye yeniden diz çöktürmekti. Bu artık, bunca yaşanandan sonra o kadar somut bir bilgi ki, sulandırmaya çalışanların hiçbir şekilde samimi olmadığını, bundan da öte bu işin bir parçası olduklarını düşünüyorum.
Gezi’nin en sıcak günlerinde “Erdoğan’ın değeri nereden geliyor” dizisi yazmıştım. Erdoğan’ın ayakta kalıp kalmayacağının çok şüpheli olduğu puslu günlerdi. Bırakın bir aydın olmayı, bir insan olarak gerçeklerin bu kadar vahşice saptırılması insanın asabını bozuyordu.
Eski Türkiye’yi bilenler için, siyah ve beyaz kadar net değişimlerin yaşandığı bir sürecin sonunda, Türkiye’yi ve bu eserin mimarını bu şekilde göstermeye kimsenin hakkı yoktu. Liderler de, insanlar da geçicidir ama Türkiye’ye yapılan hizmetler ortadaydı. Bu hizmetlerin kalıcı olması için de demokratik siyasal sistemimizin kesintiye uğramaması, yerli ve milli aktörlerin milli irade etrafında güçbirliği yapması gerekiyordu.
Çok şükür bu hain, kanlı hamlelerin hepsi boşa çıkarıldı. 16 Nisan gibi çok önemli bir reform yapıldı.
Şimdi, 16 Nisan’ı ters çevirmek ve bir restorasyon dönemi açmak için 2019 seçimleri son fırsat olarak görülüyor. 15 Temmuz başarılı olamayınca yine siyasete mecbur kaldılar ne iyi ki. Ama bunu yine kendi meşreplerine uygun şekilde, fitne ve mühendislik ile yapmaya çalışıyorlar. Hedef yine Erdoğan.
AK Parti içinde Erdoğan’a karşı bir huzursuzluk varmış, bir çatlama yaşanıyormuş izlenimi vermeye çalışıyorlar. Köşelerinden sürekli yalan üfürüyorlar. Çiğnenmiş ve defalarca tükürülmüş bayat yöntemler bunlar.
Sureti haktan görünerek, Gezi’de, FETÖ’cülerin dilinde, sözde adalet yürüyüşünde ne kadar abuk sabuk söylem varsa, bunlar sanki AK Parti’nin de içinde makes buluyormuş izlenimi yaratmaya çalışıyorlar. Hepsi yalan. Onlar da biliyor. Ama iyi oluyor, iyot gibi ortaya çıkıyorlar.
Recep Tayyip Erdoğan anayasa değişikliğiyle partisinin genel başkanı olmuş, dümene geçmiştir. Parti, teşkilat ve seçmenimiz sonuna kadar Erdoğan’ın yanında, arkasında, etrafındadır.
Kimse hayal görüp, kendisini daha da rezil etmesin.
Milletimiz mert insanları sever. Söylenecek bir sözü, bir projesi, gerçek eleştirileri, alternatif önerileri ve siyasi cesareti olan çıksın bunu söylesin, örgütlensin, milletin hakemliğine başvursun. Fitneyle, nifakla, AK Parti’yi bölme niyetiyle, bel altı vuruşlara yeltenmesin.
Siyasette bir boşluk varsa, bu görevini yerine getiremeyen ana muhalefet partisinin işgal ettiği alandadır. Adamlar bunu ispat etmek için daha ne yapsın?
Milletimiz hâlâ belli çevreler tarafından küçümseniyor olmalı. Öyle ki, bu ucuz numaralardan etkilenecekleri varsayılıyor. Ama milletin kendisini küçümseyenlere neyi reva gördüğü geçmişimizde bellidir. Onlar için utançtan başka bir şey olmayacaktır.
Günün sonunda, milletin içinde başı dik yürüyebilmek en büyük mükâfattır. İnsan bu hakkı kendisine çok görmemeli.
Üç günlük dünyada yaşıyoruz.
Yazarlar
-
Yıldıray OĞURSessizlik neden en büyük tehdittir? 25.06.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciHer şey yolunda ise bu fahiş faiz nedir? 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUSaldırılarla İran’a ‘‘Ölümlerden ölüm beğen’’ denildi 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanFatih Altaylı’yı hapse atacağız diye hukuku dibine kadar zorladılar 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEDış Cephe ateş altında iken İç Cephe ne durumda? 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA"Masada Milyonlar Var;"Barış, Özgürlük ve Demokratik Toplum İçin Örgütlenmeliyiz 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Alper GÖRMÜŞDoğru, ülke güvenliği demokrasisiz de sağlanabilir fakat bunu durmaksızın tekrarlamakta bir sorun va 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan AKTAŞTahran bir kez daha bombalanırken 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluYeryüzü artık bir Vahşi Batı… 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇSavaşın meşruiyeti ve ahlaki üstünlük meselesi 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRİDAMCI İRAN, SOYKIRIMCI İSRAİL DEVLETİ Mİ? 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞUCUBE SİSTEM CEHENNEMİ… 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNİran'ın zor seçimi: Topyekûn savaş ya da taksitle ölüm 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akdoğan ÖzkanWashington’un İran takıntısının şifreleri 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Y. YılmazFıkra gibi ülke ama gel de gül! 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AKSAYRusya, Suriye’den sonra İran’ı da kaybedebilir 22.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUKürt meselesinde CHP’nin yakın dönem öyküsü 21.06.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuÖcalan İsrail için ne dedi? 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Çiğdem TOKERZeytin ağaçları ve şirketokrasi 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: Neo-Mussoli’nin “Havuz Medyası” 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunDevlet “devletimiz” olur mu? 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Hasan Bülent KAHRAMANTürkiye için bir fırsat: CHP’de yeni kuşak siyaseti 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUYeni milliyetçilik ve Öcalan 19.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİBahçeli'ye muhalefet ikna oldu da ortağı olmadı mı? 19.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünOyun içinde oyun… 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçaySıcak yaz 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRNihai hedef Türkiye mi? 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cansu ÇamlıbelCHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: CHP anayasa değişikliği masasına oturmayacak, öyle bir komisy 18.06.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
9.05.2019
2.05.2019
24.04.2019
21.04.2019
18.04.2019
16.04.2019
13.04.2019
10.04.2019
3.02.2019
28.03.2019