Melih ALTINOK
Bu memlekette “solcu” olmaktan daha rahat hak edebileceğiniz, efor sarf etmeden ulaşabileceğiniz bir sıfat yok. Yeter ki protestolara harcayabilecek vaktiniz ve takatiniz olsun.
Konu sıkıntısı da çekmeyeceğiniz kesin. Konuyla ilgili Kültür Bakanı Günay’ın “yok öyle bir şey” taahhütlerine, “restorasyon” diyen projelerin katiliğine rağmen (bkz. Taraf’ın dünkü nüshası. Ertan Altan’ın yazısı) “tel’in günlerinde illa Ergenekon illa Susurluk” diye tutturan bazı Taraf yazarları açık birer hedef olarak önünüzde duruyor zaten.
Olmazsa muhabirlerimizin haberlerindeki imla hataları ya da fikri takip yapıp haber kaynaklarıyla görüşerek yaptıkları “devam haberlerinin” intihal olduğu zırvalığı üzerinden sosyal medyada falan bir şeyler “örgütleyebilirsiniz”.
He, neticede bir yaralı parmağa bile işememiş, çözüme tek tuğla koymamış olursunuz ama ne gam. Sen sağ, müesses nizam selamet gül gibi geçinir gidersiniz işte.
Sırtınızı tapışlayan da çok olur. Üstelik yalnızca seküler cemaatinizin gediklileri ve müritleri değil, muhalefet makamını sade suya tirit mevzularla işgal ettiğiniz için statüko da var olmanız için desteğini esirgemez.
Tıpkı erke dönengeci mantığı gibi. Makul muhalefetinizin konforuyla “kozmik odalarını” gözden ırak tutarak gücünü muhafaza eden sistem, kör gözüm parmağına “salvolarıyla” enerjinizi diri tutarak devreyi tamamlıyor.
Büyük çarkını, yönlendirdiği küçük dişlinizin “hareketi” sayesinde döndüren sistem işine bakıyor.
Sizler, Balyoz- Ergenekon- Susurluk- KCK davalarını aynı düzleme çekip bir garip “toplumsal uzlaşı affının” yolunu döşeyen memur edildiğiniz “sivil vesayet ve AKP yargısı” protestolarıyla meşgulken o kervanını yürütüyor.
Muhalefet muhtaç alanlarda sus pus kalarak basiretsizliğine prim verdiğiniz siyasiler üzerindeki nüfuzunu kullanıp şike yasaları çıkartarak finans kaynakları koruyor.
Ombudsmanlık yasasında askerî faaliyetleri denetim dışı bıraktırıp, cirit attığı alanların özgürlüğünü muhafaza ediyor.
Suyun başını tutup testisinden yudumladığı işadamlarına, medya patronlarına, satılık kalemlere ve nihayet oradan da halen dokunulmayan askerî-sivil bürokratlara, siyasilere uzanacak Ergenekon-Susurluk soruşturmalarında “helalleşmeyi” dayatıyor.
Gazeteleri bombalayan, Kürtleri, aydınları, akademisyenleri, yazarları, öğrencileri öldüren kontraların tahliye edilmesini sağlıyor.
Kürkçü, Mavioğlu ve daha nice “solcu” ise, Cihanerlerle, Ekşilerle mekşilerle OdaTV davasını “gözlemliyor”. E haliyle bu işlere ayıracak bi gıdım piretestoları kalmıyor.
Suçlarını itiraf eden, canlı tanıklığını sahada anlatan Ayhan Çarkın çırpınıyor. Kocaları öldürülmeden önce canlı yayında feryat edenlerin vekil eşleri Ankara’dan çıkmadan, Meclis’te AK Parti’lilerin “öldüren tahammülsüzlüğünü” protestoyla meşgul.
Önderlerinin cezaevi koşullarını protesto etmek için her hafta sonu Taksime’e akan hevaller de, katledilen Kürtleri daracık çukurlara gömen Ergenekoncuların davasının görüldüğü yere bir bilet almaya eriniyorlar.
Sonrasındaysa aynı terane: “Ergenekon Fırat’ın ötesine geçsin!”
Hele siz bir geçin bakalım o “öteye”. Mesela, Silivri’deki mahkemenin azıcık ötesinde yer alan kazı alanına, Diyarbakır’daki KCK yargılamalarından sonra devam eden Albay Temizöz’ün davalarına... Gidin de görün, hiç geçmemiş mi yoksa geçmiş de sayenizde geri mi dönmeye başlamış.
“Amannn canım,” değil mi “Eylem olur biz eyleme gideriz düz ovada otu boku piretesto ederiz. Yeter de artar bile”.
Eylemeyin bizi.
Hele Yazıcıoğlu soruşturması da bi kapatılsın...
Günlerdir yazıyorum, eksik olmasınlar biraz da makul muhalefetin lojistik desteğiyle gündemden düşürülen Ergenekon davasında ve eşilen yerleri yine örtülmeye başlayan Susurluk soruşturmasında ümidimizi yitirmek üzereyiz.
Hükümet, yakın zamana kadar bu davalarda sergilediği siyasi iradenin dozunu enikonu azalttı. Bu davalarda iz süren cesur yargı mensupları üzerinde de fiili baskılar olduğuna dair duyumlar alıyoruz.
Medyada da, çok çok önemli itiraflarda bulun Ayhan Çarkın’ı ve dolayısıyla itiraflarını değersizleştirmek için adeta bir kampanya başlatıldı. 28 Şubat’ın mazlumu bildiklerimiz kontralara kefil oluyor. Karikatüristlere bile celp çıktı. Hürriyet’ten Latif Demirci Çarkın karikatürleri çizmeye başladı.
Bu kirli planın tutması için elimizden geleni yapacağız elbet. Ama önümüzde önemli bir sınav daha var. O da Muhsin Yazıcıoğlu dosyası.
Görevlerini cesaretle sürdüren yargı çevrelerinden konuştuğum isimler ve namuslu demokrat siyasiler, “Çarkın’ın ifadelerinin ardından, yeniden gündeme gelen Muhsin Yazıcıoğlu dosyasının da üstü örtülürse bu iş biter” diyorlar.
Gerçi ziyanı yok. Derinleştirilmesi, üzerine gidilmesi için kılımızı kıpırdatmasak da, her zaman olduğu gibi işi işten geçtikten sonra “Faili meçhul cinayetleri protesto eylemleri” yapma hakkımız baki nasılsa.
Yazarlar
-
Yıldıray OĞUR"Aynılar aynı yerde ayrılar ayrı yerde” iyi mi oldu? 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENTürkiye adına şık görüntüler değil 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAKANİçimizdeki Osmanlıya çok iyi gelir... 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolÖzerk üniversite? 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUKomisyon raporu yazılamıyor… Sebep ne? 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Berrin SönmezGürlek’ten ekranda iddianame savunmasıyla ‘önyargılama’ 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan şemsiyesi: İki algı, iki Türkiye 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAvrupa’da olan biteni takip ediyor musunuz? Yeni bir dünya kuruluyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRTEMU’yu yasaklattı, vizeye taktı: İTO Başkanı milyarlarca lirayı nereye harcıyor? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTHerkes genel başkan olabilir; ama lider olmak herkese nasip olmaz 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKAN200 liralık ülke olduk 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAKomplodan Demokratik Topluma; 27 Yıllık Tecrit, Direniş ve Özgürlük. 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçMuhalefetin hassasiyetler konusundaki hassasiyeti! 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuNeden yapmazlar? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraEntegrasyon 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim Kirasİktidarın avantajı muhalefetin şansı 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTürkiye Orwell’ın 1984 rejimine doğru sürükleniyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZPKK’nin silahsızlandırılması sürecinde kritik hafta 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRSayın Şimşek 124. sıra Türkiye’ye yakışıyor mu? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat YETKİNErdoğan’ın Gürlek Tercihi: CHP’ye Darbeyle Baskın Seçimin Çok Ötesinde 13.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBu endeksi yalanlayan biri çıkmayacak mı! 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTarihinin önemli bir dönüm noktasında Türkiye… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrtaçağ’a dönüş 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanMilletin vicdan hizasında durmayı başaramazsanız… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRAYŞE HÜR DAHİL SOLUN BİR ELEŞTİRİ PRATİĞİ 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENYönetilebilir bir çatışma olarak ABD-İran 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hasan CEMALKürtçe konuştum, tokat yedim; Türkçe bilmiyordum ki! 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERMala fide politia 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Selami GÜRELBaşlangıçta Eylem Vardı! (Am Anfang war die Tat!) 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciNüfus verileri ne diyor? 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİÖzgür Özel'in öfke patlaması 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKKırılmalar karşısında Türkiye ve Kürtler 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRYakın geleceğin Türkiye’si: Kutuplaşma azalmayacak, psikolojik olarak form değiştirecek 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞEDEP YAHU… 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cengiz AKTARErmeni uzlaşmazlığı efsanesi 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Şeyhmus DİKENNaum Faik var mıydı? 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hikmet MUTİCHP ve Deva Partisi'nin İmralı imtihanı... 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yetvart DANZİKYANSuriye’yi konuşurken aslında Türkiye’yi konuşuyoruz 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayUluslararası para sisteminin geleceği 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKAKP İslamcı bir parti mi değil mi? 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet AKAYABD İran'dan Elini Çek! Mollaların İşini Ancak İran Halkı Bitirir! 7.02.2026 Tüm Yazıları
-
Berat ÖZİPEKYargı kararları ve yanlış yerde olanlar 7.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞTekçi-otoriter rejimden vazgeçmeden demokrasi hayali satmak 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Seyfettin GürselEn düşük işsizlik rekorunu kırdık! Sevinelim mi endişelenelim mi? 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Selva DemiralpFed başkan adayı Warsh “Karaman’ın koyunu” olabilir mi? 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİDeccalin görünümleri 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet Faruk ÜnsalKonjonktürle gelen konjonktürle gitti 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunCHP ve Kürt sorunu 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cihan TuğalAmerikan hegemonyası ve Kürt hareketi 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİN‘Kürtlerin Zamanı’na ne oldu? 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali TürerHEZİMET Mİ KAZANIM MI ! 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENYanlış Hesaplar 2.02.2026 Tüm Yazıları





















































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
14.06.2022
2.06.2022
17.05.2021
11.05.2019
10.05.2019
6.05.2019
1.05.2019
29.04.2019
22.04.2019
17.04.2019