Mehmet Ali ALÇINKAYA
Umut hakkı, insanlığın en temel değerlerinden biridir. Yalnızca mahpusların değil, adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesi yürüten bütün halkların ortak simgesidir. Umut, bireyin yaşam iradesini, toplumun direnişini ve geleceğe olan inancını ayakta tutar. Umudun yok edildiği yerde adalet, barış ve demokrasi filizlenemez.
Bugün umut hakkının en somut ve yakıcı ifadesi, Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasıdır. Bu talep, yalnızca bireysel özgürlüklerle sınırlı değildir; halkların barış, eşitlik ve özgürlük içinde yaşayabileceği demokratik bir geleceğin de anahtarıdır.
Öcalan’ın Özgürlüğü: Barışın ve Çözümün Anahtarı
Abdullah Öcalan, 25 yılı aşkın süredir ağır tecrit koşullarında tutulmaktadır. Bu yalnızca bir insanın özgürlüğünün gasp edilmesi değil; aynı zamanda Kürt sorununun demokratik çözümünün, Türkiye’nin demokratikleşmesinin ve Ortadoğu’da halkların kardeşçe bir arada yaşamasının önüne konmuş bir engeldir.
Öcalan’ın fiziki özgürlüğü, Kürt halkı için özgürlüğün, Türkiye halkları için barışın, tüm bölge için demokratik çözümün kapısını aralayacaktır. Onun özgürlüğü, yalnızca mahpusların değil; tüm halkların umut hakkının hayata geçirilmesi demektir.
Siyasi Tutsakların Özgürlüğü: Toplumun Vicdanı
Binlerce siyasi tutsak, düşünceleri ve kimlikleri nedeniyle zindanlarda tutulmaktadır. Onların özgürlükten mahrum bırakılması, yalnızca bireylere değil; tüm topluma yönelmiş bir adaletsizliktir.
Siyasi tutsakların serbest bırakılması, toplumsal barışın güçlenmesi, demokrasinin kökleşmesi ve vicdanın onarılması için tarihsel bir zorunluluktur. Her siyasi tutsak, özgürlüğe kavuştuğunda toplum daha güçlü, umut daha diri olacaktır.
Toplumsal Muhalefete Çağrı
Demokratik kitle örgütleri, işçiler, kadınlar, gençler, ekolojistler, sosyalistler, devrimciler! Umut hakkı mücadelesi sizin mücadelenizin de özüdür. Öcalan’a özgürlük, siyasi tutsaklara özgürlük talebi, barış ve demokrasinin ön koşuludur.
Bugün farklılıklarımızı değil, ortak taleplerimizi büyütmenin günüdür. Umut hakkını savunmak için bir araya gelmeli, sokaklarda, meydanlarda, kampanyalarda sesimizi çoğaltmalı, mücadeleyi ortaklaştırmalıyız.
Devlete ve İktidara Çağrı
İktidara ve devlet güçlerine sesleniyoruz: Tecrit, özgürlükleri gasp etmek ve umut hakkını yok etmek, toplumsal barışı asla tesis edemez. Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü ve siyasi tutsakların serbest bırakılmasını geciktiren her gün, toplumsal sorunları derinleştirmekte, halkların geleceğini ipotek altına almaktadır.
Adalet, barış ve demokrasi için atılması gereken en acil adım şudur: Tecridi kaldırın, Öcalan’ı özgürleştirin, siyasi tutsakları serbest bırakın! Bu adım atılmadan, gerçek bir çözüm, kalıcı bir barış ve demokratik bir gelecek mümkün değildir.
Eylem Zamanı
Bugün sözün ötesine geçme, eylemin zamanı gelmiştir. Umut hakkını savunmak; barış, adalet ve özgürlük mücadelesini yükseltmek demektir. Umut hakkı için birleşelim, meydanları dolduralım, kampanyaları çoğaltalım, mücadeleyi büyütelim.
Çünkü umudu yok sayan sistemlere karşı en güçlü yanıt, kolektif direniş ve eylemdir.
Umut hakkı, evrensel ve vazgeçilmez bir haktır.
Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması, bu hakkın fiilen hayata geçirilmesidir.
Bugün umut hakkını savunmak, yarının özgür, demokratik ve eşitlikçi toplumunu inşa etmektir.
Umut hakkı için birleşelim!
Öcalan’a özgürlük, siyasi tutsaklara özgürlük!
Barışa, demokrasiye ve özgürlüğe şimdi!
Yazarlar
-
Nevzat CİNGİRTBir kongrenin düşündürdükleri… 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUBahçeli’nin ortağını sürece ikna etme vakti… 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Figen Çalıkuşu5 Aralık tecavüzü… 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZTepki oylarını yönetmek başka, iktidar olmak başka 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ocaktan‘Terörsüz Türkiye’ye evet ama mış gibi yaparak mümkün mü? 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Berat ÖZİPEKİmralı için CHP’yi sıkıştırmaya gerek var mı? 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet Berkanİnsanlığın yüzlerce yılda oluşturduğu birikime ne oldu? 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİTürkiye Yüzyılı okullarda zorbalığı niye durduramıyor? 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRİşte faturalar: Şirketi kurduğu gibi ESK ile anlaştı! ‘Genç boğalar’ hep ondan alınmış 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANZor ve kırılgan sürece girdik! 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolAdaletsizliğin böylesi 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUBu ne dünya kardeşim böyle… 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciErdoğan ne zaman iktidara gelecek? 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
Doğu Ergil“Hakikat Sonrası” dünya: “Post-truth” ne demek? 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA"Demokrasinin Beşiği Olmak!" "İmralı Artık Tecrit Değil, Barış ve Demokratik Toplumun Çözüm Adasıdır 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENBahçeli–Öcalan görüşse... 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNETaha Parla’dan kalan ayak izleri 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet AKAYTürkiye İçin Irak Peşmergeleri Sorun Olmuyor da Rojava neden Sorun! 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRPOLEMİK SENDROMDA 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURÇözüm Süreci’nde top MİT’ten Meclis’e geçti 3.12.2025 Tüm Yazıları
-
Seyfettin GürselIMF’in siyaseten can sıkıcı tavsiyeleri 3.12.2025 Tüm Yazıları
-
Galip DALAYOrta Doğu, Trump Amerika’sına Uyum Sağlıyor 3.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayBireysel borçluluk gerçekten düşüyor mu? 3.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTrump’ın karnesi ve dünyanın kaderi… 3.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezBüyüme Buysa Niçin Şikâyet Ediyorlar? 2.12.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUHaksızlık mı dediniz? 2.12.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞReel politika, pragmatizm, ilkesizlik, oportünizm batağında AKP 1.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇNifak ve münafık 1.12.2025 Tüm Yazıları
-
Sezin ÖNEYŞu meşhur “İznik Konsili” 1.12.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGEKürt olmak 1.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTers köşe... 1.12.2025 Tüm Yazıları
































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
30.11.2025
25.11.2025
23.11.2025
20.11.2025
17.11.2025
12.11.2025
9.11.2025
5.11.2025
2.11.2025
29.10.2025