Bülent KORUCU
Distopya romanlarının ortak temalarını hatırlayın, bugünlerde sanki öyle bir hayalî ülkede yaşıyor gibiyiz.
Bu türün zirve metinlerinden 1984'te herkesi, her an gözetleyen totaliter yönetim, bununla da yetinmez, müthiş bir ispiyon ağı kurar. Ebeveynler evdeki çocuklarından bile emin olamaz. Kendi kanlarından olan çocukların ihbarıyla yaka paça götürülmeleri hiç de düşük ihtimal değildir.
AK Parti'den iki önemli isim Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç'ın başına gelenler bu düşünceleri çağrıştırdı. Artık iyice zıvanadan çıkan paralel suçlamasının yeni ve güzide hedefi onlar. Kaç tane olduğunu anlayabilmek için sayaç zorunluluğu hâsıl olan iddianamelerin sonuncusunda adları geçiyor. ‘Bir polis kuryesi' iki AK Parti kurucusunu ‘deşifre' etmiş. Haklı olarak isyan ediyor; ‘Bir kişinin iddianameye yazılması bu kadar basit mi?' diye soruyorlar. Evet, tam da öyle, bir kişinin iddianameye yazılması bu kadar basit. Ve sonra sizin suçsuzluğunuzu ispatlama süreciniz başlıyor. Hukuk mu, oo ne kadar çok şey istiyorsunuz!
Paranoyak ortamı gösteren yegâne örnek Arınç ve Çelik'in yaşadıkları sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Abdurrahman Dilipak cadı avının devam edeceğini müjdeledi, büyük desteğini de esirgemeyerek: “Bakın söylüyorum, AK Parti içindeki birtakım kişiler, AK Parti hükümetindeki her seviyedeki bürokrat, belediyelerdeki, parti içindeki idari ve siyasi kadrolarla ilgili gözlemler yapıyorlar. Parti içindeki bu AKP'liler ve kripto isimlerin tasfiyesi için yeni bir süreç başlatılacak. Bana göre, Beştepe'de de, bakanlıklarda da, üst düzey bürokratlar ve emniyet teşkilatı içinde kripto isimler olduğunu düşünüyorum.” Buyur buradan yak; kırk imbikten geçen Cumhurbaşkanlığı kadrolarına bile güvenmiyorlar… Hayatı sadece ülkeye değil, kendilerine de yaşanmaz hale getiriyorlar. Nerede duracakları da kestirilemiyor.
Liste parti içiyle sınırlı tutulmuyor. Biraz acıtıcı muhalefet yapan herkesin boynuna o yafta asılıyor. Cumhuriyet ve Hürriyet gazeteleri furyadan nasibini aldı. Hürriyet bu saçmalıktan, kendince saçmalıklarla kurtulmaya çabalıyor. Yandaş gazetelerden daha fazla paralel haberi yaparak kurtulabileceğini sanıyor. Oysa şu kuralı unutuyor; aç kurtlara sevgi göstermek insaflarını değil iştahlarını kabartır. Yandaş medyanın hedefindeki Cumhuriyet, geçen hafta daha tuhaf bir şey yaşadı. Milliyet Gazetesi, Cumhuriyet'i paralellikle suçladı. Yandaş tetikçilerin televizyonda söylediği, Milliyet'in tirajda 30 binlere çakıldığı iddiasını yazmasına kızmışlar. ‘Söyleyene kızamıyor yazana yani bize öfkeleniyorlar, keşke asıl muhataba gönderebilselerdi bu açıklamayı' minvalinde bir tepkiyle konuyu duyuran Cumhuriyet son noktayı şöyle koydu: “…günümüzün en kolay işini yaparak ‘paralelci' suçlamalarında bulunmuşlar.”
Paralel çok kullanışlı İsviçre çakısı gibi bir şey. Her işe yarıyor. Biraz da yakın tarihte mucize diye yutturmaya çalıştıkları Erke Dönergeci'ne benziyor. Sıfır enerjiyle her işi yapabiliyor. Eşini öldürmekten mahkûm olandan, usulsüz işlettiği pavyonu kapatılana kadar, minder dışına kaçmaya çalışan herkes paralel söylemine sığınıyor. Ne kadar kirli el varsa bu çeşmede yıkanıp temizleneceğini sanıyor. Göz koyduğu koltuğu boşaltmak isteyen muhterislerin de vazgeçilmez sopası paralel. Bu gidişle o yaftayı yemeyen kalmayacak!
Yazarlar
-
İbrahim Kahveciİşsizlik Vergisi… 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORU‘Terörsüz Türkiye süreci’ ile 15 Temmuz’u birlikte anma… 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİREN“Kutup başı” 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AKSAYBırakın ömür boyu otursunlar o koltuklarda 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluCoğrafyanın kader olmadığı ülke... 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Gökçer TahincioğluAKP’nin AB planı: Çözüm süreci, sermaye akışı için nasıl kullanılacak? 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Hasan Bülent KAHRAMANTaşıyıcı koalisyonlar ve ormanın içindeki CHP 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: Öcalan’ın Önerisi… 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Taha Akyol15 Temmuz ve OHAL 16.07.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURKendini gerçekleştirebilecek kehanet: DEM-Cumhur İttifakı 16.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNETürkler, Kürtler şimdi de Araplar ve sonra yeryüzünün bütün halkları 16.07.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasSürecin en büyük riski 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
Umur TALU“Beraber yürüyeceğiz” ama nereye doğru Payidar! 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİHepiniz oradaydınız be-2 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
Vahap COŞKUNGeri Dönüşsüz Yol 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanZenginin malı züğürdün çenesi: Bu tekneler neden yanıyor? 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYATarihi Anlamak, Yargılamak Değil; TKP ve TBKP, Yasallık, Yenilenme ve Kürt Özgürlük Hareketi Üzerine 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
Akdoğan ÖzkanSoykırım ekonomisini ifşanın bedeli 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Taner AKÇAMAcaba Kürt sorununun önündeki engel “Atatürk miti” mi? 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Alper GÖRMÜŞErdoğan’ın imkânsız hayali: Suriye’de Rojava’yı Türkiye’de CHP’yi kendi kaderine terk etmeye razı bi 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanPKK silahları yaktı acaba şehre de demokrasi gelir mi? 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKMutlular, kızgınlar, endişeliler: Kürt sorunu nasıl çözülecek? 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞTARİHSEL “TKP’NİN TARİHİ” YAZILMALI… 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIK11 Temmuz’dan sonra sıra neye geldi? 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRYeni süreç, yeni stratejiler: İktidardaki çatlaklar ve çelişkiler muhalet için tuzak mı, yoksa fırsa 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayDış borç ve sosyalist kemer sıkma 13.07.2025 Tüm Yazıları
-
DOĞAN ÖZGÜDENKürt ulusunun kavgasında bir sosyalist lider 13.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTürkiye kazandı… 13.07.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
10.07.2016
4.02.2016
1.02.2016
23.02.2016
5.02.2016
2.02.2016
29.01.2016
22.01.2016
15.01.2016
1.02.2016