Firuz TÜRKER
Milleti aptal sananlar, makarna-kömüre oy verdiğini düşünenler kaç seçimdir yanılıyor. Milletin %60 ının aptal olduğu tezi Aziz Nesin'e aitti. Ama buna kalpten inanan 'zeki' sayısı az buz değildir. Nerden mi belli? Buna inanmasalar millete 'aptal' muamelesi çekmezler.
Bir sabah kalkıp cumhurbaşkanlığı adaylığına 'besmele' çekerek başlamaya karar verdikten sonra kameralar eşliğinde cuma namazına koşuyorsanız millete aptal muamelesi yapıyorsunuz demektir. İş bununla kalsa hadi insan inancı gereği, çok ihmal etmiş olsa da Allah'a sığınarak başlamaktan başarı umabilir diyeceğim ama sonrasında gelenler böyle düşünmeme engel.
CHP nin bir ideolojisi olmadığını, iktidar uğruna her boyaya boyandığını çok yazdım. Bir fıstıki yeşil kalmıştı. Şimdi Muharrem İnce bunun bayraktarlığını yapıyor. Hem de 'ya bunları daha önce neden yapmıyordun' diye sorarlar morarlar diye endişe bile etmeden. Bir sabah kalktı ve birdenbire nasıl cumhurbaşkanı olabileceği konusunda hidayete eriverdi. Dindar olmalıydı. İri olmalıydı, diri olmalıydı. Ayetel Kürsi'yi okumadan ve de abdestsiz sokağa çıkmamalıydı; Gençliğinde ne kadar güzel Kuran okuduğunu, bu yüzden kendini hafız yapmak istediklerini hatırlamalıydı.
Bu yazdıklarım dinle ilgili olan yaptıkları. bunun dışında saman balyalamak, bisiklete binmek gibi etkinlikleri de oluyor. Henüz Cumhurbaşkanı olmamışken Balkan Türklerine ziyaretler düzenliyor. Bütün etkinlikleri hepimizin gözleri önünde cereyan ediyor. Hakkını teslim edelim çok iyi oynadığı bu vodvili izleyen halk ise bıyık altından tebessüm ediyor. Çünkü Muharrem İnce onların aptal olduğunu sanıyor ya da aptal yerine koymaya çalışıyor.
Kimin aptalca davrandığı 24 Haziran akşamı belli olur. Dindarlık oy getiriyor sanarak dindar olmaya karar vermiş bir siyasetçi bakalım ne kadar oy alacak. O sanıyor ki Tayyip Erdoğan dindarlık sayesinde oy alıyor. Bunun etkisi de vardır mutlaka ama inanın Tayyip Erdoğan'ın yaptıklarını yapan bir başka siyasetçi de ona yakın oylar alır. İşin esası budur. Dindar olmak başka dindar görünmeye, dindar rolü kesmeye çalışmak başkadır. O elbise herkesin üzerine oturmaz. Ne olacaksan önce kendin gibi ol.
İnce'nin bu eylemsel çizgisi bana, eski bir fıkrayı anımsattı. Bir zamanlar başbakanlık yapmış Yıldırım Akbulut hakkında çok fıkra üretilmiş, kendisi ile çok dalga geçilmişti. İşte o zamanlara ait bir fıkra bu.
Yıldırım Akbulut Sovyetler Birliği ziyaretinden döndükten sonra ünlü bir estetik uzmanına gider ve ona 'tam alnıma, saçlarımın bittiği yere Gorbaçov'un alnındaki lekeden yapabilir misin' der. Estetik uzmanı şaşırır; 'sayın başbakan nereden aklınıza geldi bu fikir' diye sorar.
''Gorbaçov'a, nasıl bu kadar akıllı olabiliyorsun, ben neden öyle olamıyorum dedim. O da işaret parmağı ile kafasına vurarak, 'sende bundan yok' dedi. O yüzden aynısından yaptırmak istiyorum' der.
Olay bu kadar basit. Vermemiş Mabut, neylesin Muharrem...
(NOT: Henüz Sovyetler Birliği dağılmamış ve Rusya haline dönüşmemişti. Lideri Gorbaçov da dünya çapında popülerdi. Gorbaçov'un alnındaki leke ise bir doğum lekesidir.)
Yazarlar
-
Gökhan BACIKErken Cumhuriyet dönemi eleştirileri: Revizyonizm mi, Türk usülü “woke” mu? 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA2026’ya Girerken; Barış, Demokratik Toplum ve Enternasyonal Özgürlük Yürüyüşü... 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciOkudukça yoksullaşan bir ülkeyiz 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİVicdansız senenin kelimesi dijital vicdanmış 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünGemini’ye göre 2026’da Türkiye… 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEBölücüler ve Ülkücüler 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURHavf ve reca arasında yeni bir yıla... 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolKara bir yıl 2025 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ocaktan2026’da deliler çağına karşı bir umut ışığı yanar mı? 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUÇözüm için mücadele demokrasi için mücadeledir 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
KEMAL GÖKTAŞBarış Akademisyenleri'nin göreve iadesine istinaf engeli: Daire, Danıştay kararına direndi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNAfrika Boynuzu’ndaki oyun: İsrail kime şah çekti? 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZTürkiye’ye özgü sürecin muhasebesi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENNasıl anılmak isterdiniz? 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORU2026: Beklentiler, beklentiler… 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçLeyla Zana ve Gözde Şeker ne yaptı? 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİktidar medyası infilak etti 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTBir fotoğraf karesinden çok daha ötesi... 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞUlus devlet, milli egemenlik, çevre, insan hakları, uyuşturucu ve Venezuela 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRTürkiye'de davaların portresine kısa bir bakış: Hâlâ en güçlü ortak talep neden adalet? 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞYENİ YILDA DA KURU EKMEK BİZİ BEKLİYOR… 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRUyuşturucu dosyasındaki sürpriz isim! "Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile…" 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇER23 yılın en kötüsü 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Abdulmenaf KIRAN11. YARGI PAKETİ, YENİ ADALETSİZLİK VE EŞİTSİZLİKLER YARATTI 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Kemal CAN2025 giderken 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENRaporların Gösterdiği 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALRTÜK ve basın özgürlüğüne geçit yok… 28.12.2025 Tüm Yazıları




























Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
26.08.2018
11.08.2018
13.06.2018
3.02.2018
2.02.2018
12.05.2018
20.04.2018
14.04.2018
19.03.2018
9.02.2018