Akif BEKİ
Fahiş ÖTV zammıyla Alman otomotiv devlerine darbe vurmuşuz.
Bizim ithal araba alacak vatandaşımıza değil. Onların ihraç araba satıcıları paniklemiş. Yerli ve milli arabayı özendirmiş bu süper hamle. Yabancı arabalara da okkalı bir Osmanlı tokadı indirmiş.
Hakeza... Liramız değer kaybedince rekabet gücümüz artmış, ihracatçımız sevinmiş, kötü değil pek iyi olmuş. Şimdi dolar borç alıp faiz ödediğimiz Hans’la George düşünsünmüş. Şamarı küffar yemiş. Cebindeki parası, durduğu yerde şıpır şıpır eriyen Müslümanımız değil.
E zaten, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile AİHM kararlarını ecnebilerin suratına çarpma zamanı da gelmiş. 2004’te, Anayasa reformuyla onları yerel kanunların üstüne çıkaran irade, şimdi de indirmiyor mu?
O da AK Parti’nin temsil ettiği milli iradeydi, bu da. Amaç ithal hukuktan yerli ve milli hukuka geçmek, kanun yazıp dünyaya ihraç etmek. Aleme nasıl düzen, nizam verilirmiş göstermek.
Kadına karşı şiddetle mücadele için evrensel İstanbul Sözleşmesi’ni yazan, yedi düvele imzalatan ve şimdi çekilip iptal etmek isteyen de aynı irade değil mi?
Yapan bozuyor, sağ gösterip sol vuruyor, kime ne!
Türkiye’nin devri başlıyor nasılsa. İnsanlık, tarafımızdan yönetilmeyi bekliyor.
Sömürgeci Haçlı zihniyetinin feleği şaşacak, sillenin nereden geldiğini bile anlayamayacaklar, ona bakın siz!
İşte bu göstergelerden yola çıkacaksak, şunu söyleyebiliriz:
İdam cezası da olsa olsa emperyalizmi sallandırmak için geri getirilmek isteniyordur. Suçlu suçsuz kendi insanımızı, hele muhaliflerimizi değil.
Bizim yargımız, her yıl yanlış tutuklama kararları yüzünden milyonlarca lira tazminata mahkum ediliyor. Ve kanun yetkisi kötüye kullanılarak yılları çalınan mağdurlara tazminatları vergilerimizle ödeniyor. Buna yanlışlıkla idam edilenleri hangi iktidar eklemek ister?
Hem, haksız yere astıklarınıza hayatlarını nasıl geri ödeyeceksiniz! Var mı hatanın geri dönüşü, telafisi, düzeltme ve iade imkanı?
Üstelik, iktidar partileri, infaz indirimiyle 100 bin mahkumu cezaevlerinden erken tahliye edeli daha kaç ay oldu?
Mevcut cezalar tam uygulandı, suçu önlemeye yetmedi, suçluyu caydırmadı, her yol bitti de sıra darağacı kurmaya mı geldi?
Baktık afla, cezalarını çekmeden sokağa salarak suçluları durduramıyoruz. Bir de boyunlarına yağlı ilmek geçirmeyi denemek mi kaldı?
Ayrıca, Uluslararası Af Örgütü’nün 2018’de bir raporu çıkmıştı. İstatistiklere göre, idam cezalarının en çok uygulandığı yerlerde tecavüz vahşetleri daha az işlenmiyordu. Meydanda bile infaz etseniz işe yaramıyor. Çin, Hindistan, ABD, İran, Irak, Arabistan gibi ülkeler bu suçlarda dünyadan iyi yönde ayrışmıyor. Tersi!
Bunun gayet farkında olmasalar, bugün savunanlar, dün idam cezasını sistemimizden kaldırırlar mıydı?
AB’ye uyum için ve insan haklarına aykırı diye kanunlarımızdan 2004’te tamamen çıkarılmıştı. AK Parti’nin gurur duyduğu bir reformdu.
Kaldıranlar geri getirmek istediğine göre...İdam popülizmi, emperyalizmi ipe çekme ihtiyacından depreşmiştir. Yani ÖTV zammı, liranın erimesi gibi bizi doğrudan alakadar etmiyordur. Var mı başka izahı!
İMAM HATİP AYRIMCILIĞIYLA ÖRNEK MÜCADELE
Uzatmadan geldi özrü, akşamına.
Ancak dünkü yazım o saatte baskıya girmişti. “Bir özürle tatlıya bağlanır” demiştim.
Erol Mütercimler yarım ağızla kaçamak konuşmadı, nağme yapmadı. Sorumluluğunu kıvırmadan üstlendi ve TV ekranından tam bir özür diledi. Açıklamasını bana da gönderdi dün.
“İmam Hatiplerden sahtekar, sapık çıkar” sözleri, kendi bakışını yansıtmıyormuş. Yayında, toptancı algı ve önyargıları tartışıyorlarmış. Ne kadar sakat olduğunu anlatmak için kullanmış o genellemeyi. Asla katılmadığı, şiddetle kınadığı bir yaklaşımmış.
Ama eksik ve dikkatsiz ifade ettiği için hatayı kendisinde buluyor, tepkilere de hak veriyor. İmam Hatip mezun ve öğrencilerinden başlayarak kırdığı, incittiği herkesten özür diliyor.
Bu olay; ayrımcılıkla nasıl etkin mücadele edileceğini de gösterdi bize.
İmam Hatip dernekleri, duyarlı kesimler, tekmili birden medya, Milli Eğitim Bakanlığı, RTÜK, savcı...Saatler içinde harekete geçti hepsi.
Olmayan darbe çağrısını varmış gibi sunarak ölüm listesi hazırlayan, komşularını fişlediğini yayında ağzından kaçıran bile türemişti. Ona tepkideki gibi gecikilmedi, geçiştirilmedi. Nefret suçu bu kez kollanmadı, ağırdan da alınmadı.
Dilerim örnek olsun.
Yazarlar
-
İbrahim Kahveciİşsizlik Vergisi… 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluCoğrafyanın kader olmadığı ülke... 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: Öcalan’ın Önerisi… 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Gökçer TahincioğluAKP’nin AB planı: Çözüm süreci, sermaye akışı için nasıl kullanılacak? 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AKSAYBırakın ömür boyu otursunlar o koltuklarda 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Hasan Bülent KAHRAMANTaşıyıcı koalisyonlar ve ormanın içindeki CHP 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORU‘Terörsüz Türkiye süreci’ ile 15 Temmuz’u birlikte anma… 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRSÜRECE DOĞRU TUTUM 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİREN“Kutup başı” 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Taha Akyol15 Temmuz ve OHAL 16.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNETürkler, Kürtler şimdi de Araplar ve sonra yeryüzünün bütün halkları 16.07.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURKendini gerçekleştirebilecek kehanet: DEM-Cumhur İttifakı 16.07.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİHepiniz oradaydınız be-2 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
Vahap COŞKUNGeri Dönüşsüz Yol 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYATarihi Anlamak, Yargılamak Değil; TKP ve TBKP, Yasallık, Yenilenme ve Kürt Özgürlük Hareketi Üzerine 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
Umur TALU“Beraber yürüyeceğiz” ama nereye doğru Payidar! 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasSürecin en büyük riski 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanZenginin malı züğürdün çenesi: Bu tekneler neden yanıyor? 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞTARİHSEL “TKP’NİN TARİHİ” YAZILMALI… 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIK11 Temmuz’dan sonra sıra neye geldi? 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRYeni süreç, yeni stratejiler: İktidardaki çatlaklar ve çelişkiler muhalet için tuzak mı, yoksa fırsa 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Taner AKÇAMAcaba Kürt sorununun önündeki engel “Atatürk miti” mi? 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKMutlular, kızgınlar, endişeliler: Kürt sorunu nasıl çözülecek? 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanPKK silahları yaktı acaba şehre de demokrasi gelir mi? 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Alper GÖRMÜŞErdoğan’ın imkânsız hayali: Suriye’de Rojava’yı Türkiye’de CHP’yi kendi kaderine terk etmeye razı bi 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Akdoğan ÖzkanSoykırım ekonomisini ifşanın bedeli 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTürkiye kazandı… 13.07.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayDış borç ve sosyalist kemer sıkma 13.07.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNBundan sonra top devletin sahasına geçiyor 13.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENBizim Hayırlı Cumamız 13.07.2025 Tüm Yazıları
-
DOĞAN ÖZGÜDENKürt ulusunun kavgasında bir sosyalist lider 13.07.2025 Tüm Yazıları
-
Berat ÖZİPEKYüz yıllık düğümü çözme yolunda cesur adım Devlet Bahçeli’den geldi 13.07.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer Solgun“Türkiyeli değil, Türk!” 11.07.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuVahim ama ciddi değil… 11.07.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZPKK’nın silah bırakması ve feshi: Siyasetin gerekleri, toplumsal beklentiler 11.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİÖcalan’ın 7 dakikası 10.07.2025 Tüm Yazıları
-
Çiğdem TOKERDenizli teleferiğindeki kayıt dışı 25 milyon nerede? 9.07.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞErdoğan’ın büyük siyasi gafı: “CHP Ankara merkezli siyaset yapmalı” 7.07.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçHalk TV ve Sözcü TV'nin karartılması hakkında 7.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANMuhalefetsiz muhalefet; medyasız medya!... 7.07.2025 Tüm Yazıları
-
Kemal CANCHP operasyonlarında yeni eşik 6.07.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUBir hegemonya diyarı olarak Türkiye… 6.07.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGEButlan 30.06.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
10.07.2025
19.06.2025
5.06.2025
10.05.2025
8.05.2025
1.05.2025
30.04.2025
25.04.2025
22.04.2025
8.04.2025