İlker DEMİR

ÖZGÜR ÖZEL’E DEMOKRATİK GÜZELLEME
31.10.2024
265

CHP Genel Başkanı Özel, Bahçeli’nin Öcalan'ı mecliste konuşmaya davet eden o şok mesajına şöyle dedi:
"Türkiye'de bir daha şehit gelmeyecekse, bir daha kan akmayacaksa, bir daha anaların gözünden yaş gelmeyecekse, askere silah doğrulmayacaksa, bunun için söylenen her söze CHP olarak kıymet veriyoruz. Biz CHP olarak terörün bitmesine tam destek vereceğiz.”
Bahçeli’ninki kadar şok etmese de toplumsal huzur isteyenlerin yüreğine bir miktar su serpti. 
Ve bu açıklama, çözümün devlet içi bir mutabakat olduğu hissi üretti.
Oysa değilmiş.
Çözümü yokuşa sürmek için üretilen süslü bahanelermiş o kan gözyaşı gelmesinler..
Çünkü devamında Özgür Özel’in ve özellikle de CHP üst yöneticileri ve etkin olduğu medya kuruluşlarının yaklaşımlarında MHP imajına uygun yorumlar, Zafer Partisi liderini sollayan analizler o sorumlu açıklamayı yerle bir etti.
CHP döndü durdu yine Bina okudu.
Mesela bir parti meclisi üyesi Esenyurt Belediye Başkanı’nın haklılığına kanıt olarak dedi ki, “Siz, tüm AKP’liler Oslo’da, Avrupa’da, Kandil’de, PKK yetkilileriyle ve Apo ile görüşme yapabilirsiniz, kanunidir, ama Ahmet Özer görüşünce suç öyle mi?”
Tamamen eski bir ezber bu sözün nesini eleştireceksin ki?
Tamamen haklı sayın Özer’i zor duruma sokacak bir cümle.
İktidar kendince çözüm yolunda milliyetçi kamuoyunu konsolide etmek için Esenyurt başkanını utanmazca paravan olarak kullandığı barizken..
Önce gammaz öğrenci gibi muarızını şikayet; üstelik halkın değer yargısından bile yoksun, sonra suçun oluşumundan bihaber bir yaklaşım; asırlık  ‘TC, devlet suç derse, suçtur’ anlayışının işe gelen bayat yorumu.
Görüşmek suç değildir, Oslo ile de APO ile de, görüşmek bir haktır. 
O meclis üyesinden çok var CHP’de; adeta tüm CHP o meclis üyesi.
Ama balık baştan kokar dedirtircesine Özgür Özel’in şu demeci de gelmekte gecikmedi:  
“ .. sözde bir kişinin umut hakkı için bu memleketin umut hakkını tüketenlere karşı hep birlikte milletin sesini yükseltmeye, demokrasiye, kardeşliğe ve Türkiye cumhuriyetine sahip çıkmaya ihtiyacımız var, onun için buradayız. Kimse unutmasın ki kardeşliğimizin, bir arada yaşama irademizin ve bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün bir teminatı varsa o da Atatürk'ün eseri CHP'dir.”
Parti meclisi üyesinin üstten ifadeli bir varyantı, al birini vur ötekine.
CHP tabanının mantalitesi, bu kadar net bir eski devlet mayalanması.  
Peki az hayal kuralım, kendini solcu sanan az okumuş CHP’lilere soralım, Özel cümlesini şöyle kursa nasıl olurdu:
“Umut hakkını bir kişiye endekslemesek de herkes için o hakkı birlikte sağlasak! Evrensel hakları ‘rüşvet’miş gibi sunmasak. Zira ‘İnsan haklarıyla insandır.’ Umut hakkı dahil, tecrit, anadilde eğitim hakkı, kimlik vb Türklere yasalarla tanınan tüm hakları Kürtlere ve tüm etnik farklılıklara tanısak, bunun için hazır Bahçeli de kıvama gelmişken Cumhuriyetin bugüne değin yapamadığını şimdi yapsak, kardeşlik değil eşitlik hukukunu kursak, ana kuzusu mehmetçikler sınır ötesi operasyon macerasında ölüm riskiyle yaşamasa, gittikleri yerlerdeki canlara da yaşatmasa, analar ağlamasa, halkın verdiği vergiler ölmek öldürmek için heba edilmese, topluma huzur ve güven gelse ne kadar güzel olur. Biz bunun için varız, elimizden geleni yapacağız. Öneriler sunacağız, çözümün onurlu ve hukuki olması için sıkı takip edeceğiz. Ak Parti’ye güvenimiz yok ama barışın kazanması için katlanacağız, omuz vereceğiz. Ak Parti yapamazsa ilk seçimden sonra biz yapacağız!”

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazarlar