Kurtuluş TAYİZ
15 Temmuz darbesinden birkaç gün önce PKK’nın silahları susturması Fetö’cü çeteyle PKK arasındaki koordinasyonu göstermesi bakımından son derece önemli. 15 Temmuz darbe teşebbüsü, PKK’ya önceden haber verilmişti. Gülen çetesini darbe için harekete geçiren güç, PKK’yı da beklemeye almıştı.
PKK’nın tepe yöneticisi Duran Kalkan’ın, "Erdoğan Mayıs’ta yok” açıklaması hatırlanacak olursa, örgütün bu süreçten haberdar olduğu rahatlıkla görülecektir.
Darbe başarısız olunca Türkiye için neyi planladıkları tam olarak anlaşılamadı. Türkiye işgal mi edilecekti, iç savaş çıkarılarak burası da Irak ve Suriye’ye mi çevrilecekti, yoksa darbe sonrası “Yeni Türkiye’ye” yumuşak bir geçiş mi yapılacaktı, bilinmez.
Ancak bilinen veya görülmesi gereken Türkiye’yi düşman askeri gibi içeriden vuran Fetö’cü çeteyi 15 Temmuz darbesine hazırlayan güç, PKK’yı da darbeyle koordineli bir şekilde beklemeye almıştı. PKK, darbe sonrası bu merkezin yönlendirdiği biçimde hareket edecekti.
Darbe öncesi PKK’nın silah susturmasını “hayra” yorarak bunu darbecilerden bağımsız değerlendirenler veya örgütün bu tutumunu “şans” olarak görüp örgüte teşekkür edenler aslında PKK-Fetö bağlantısını ört bas etme derdinde ve telaşındalar.
“Hizmet hareketi” ile “Kürt hareketi” ilk günden beri Türkiye'ye karşı ortak bir proje olarak hazırlandı. Fetö çetesi “Hizmet hareketi” olarak palazlandırılırken; PKK çetesi ise “Kürt hareketi” olarak güçlendirildi.
Terörün bu güne kadar bitmemesinin en büyük sebeplerinden biri devletin içine sızan bu derin şebekenin örgütü sürekli kollamasıdır. Şimdiye değin Fetö’cü pilotların PKK’yı zerre zarar vermedikleri, terörle mücadeleyi baltaladıkları ve devletin örgütle mücadelesini alttan alta sabote ettikleri bugün çok daha iyi anlaşılıyor.
15 Temmuz’dan sonra devletin “terörle mücadele” hikayesinin yeniden okunması ve yazılması gerekiyor. Güneydoğu’daki provokasyonların, tahriklerin arkasında bu Paralel çete var; PKK’yı besleyen, destekleyen, devlete karşı kollayan yine bu çetedir. PKK’nın 7 haziran sonrası devleti arkadan vurmasını sağlayan bu Paralel çetedir.
15 Temmuz darbesinin bir yönü de PKK’yı kurtarmaya dönük hamle olmasıdır. Devlet, PKK’yı tümden gözden çıkardığı için, örgütle masaya oturmayı kesinlikle reddettiği için de darbe gündeme gelmiştir.
Türkiye’ye yönelik en büyük uluslararası proje PKK’dır; Parelel çete PKK’yı kurtarmak için sahaya sürülmüştür. Darbe başarısız olunca Paralel ve PKK’nın foyası ortaya çıktı. Rus uçağının düşürülmesinden Uludere’deki faciaya kadar tarihimizde yaşanan pek çok tuhaf olayın altında bu ikili çetenin imzası bulunuyor.
15 Temmuz darbesinin amacı zaten PKK’yı kurtarmak ve böylelikle ulusal sınırların bütünlüğünü tehdit etmekti. Şimdi başarısız bir darbenin ardından devletin PKK’yı muhatap alması düşünülemez. Büyük oyun bozuldu; Fetö (Hizmet Hareketi)ve PKK (Kürt hareketi) bu ülkenin başına bela edilmiş iki terörist yapılanmadır. Bunlarla mücadelenin yolu da, yöntemi de açık ve nettir.
Yazarlar
-
Ali BAYRAMOĞLUBu çağda harita böyle değişiyor 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AKSAYZindanın kapıları açıldı ve muhalif lider serbest bırakıldı 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluSiyasi belirsizlik rüzgarıyla, ‘erken’ seçime doğru… 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: Sahur Pilavı… 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasTrump niçin İran’ı vurdu? 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Y. YılmazKılıçdaroğlu, Erdoğan’a hizmet etmeye hazır 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURSessizlik neden en büyük tehdittir? 25.06.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUSaldırılarla İran’a ‘‘Ölümlerden ölüm beğen’’ denildi 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEDış Cephe ateş altında iken İç Cephe ne durumda? 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciHer şey yolunda ise bu fahiş faiz nedir? 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanFatih Altaylı’yı hapse atacağız diye hukuku dibine kadar zorladılar 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Alper GÖRMÜŞDoğru, ülke güvenliği demokrasisiz de sağlanabilir fakat bunu durmaksızın tekrarlamakta bir sorun va 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNİran'ın zor seçimi: Topyekûn savaş ya da taksitle ölüm 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞUCUBE SİSTEM CEHENNEMİ… 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇSavaşın meşruiyeti ve ahlaki üstünlük meselesi 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRİDAMCI İRAN, SOYKIRIMCI İSRAİL DEVLETİ Mİ? 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA"Masada Milyonlar Var;"Barış, Özgürlük ve Demokratik Toplum İçin Örgütlenmeliyiz 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akdoğan ÖzkanWashington’un İran takıntısının şifreleri 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan AKTAŞTahran bir kez daha bombalanırken 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Hasan Bülent KAHRAMANTürkiye için bir fırsat: CHP’de yeni kuşak siyaseti 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunDevlet “devletimiz” olur mu? 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Çiğdem TOKERZeytin ağaçları ve şirketokrasi 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuÖcalan İsrail için ne dedi? 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİBahçeli'ye muhalefet ikna oldu da ortağı olmadı mı? 19.06.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUYeni milliyetçilik ve Öcalan 19.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçaySıcak yaz 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cansu ÇamlıbelCHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: CHP anayasa değişikliği masasına oturmayacak, öyle bir komisy 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRNihai hedef Türkiye mi? 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünOyun içinde oyun… 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKTürkiye ne yapmalı? 17.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİModern katil 17.06.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
15.05.2019
10.05.2019
1.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
17.04.2019
15.04.2019
12.04.2019
11.04.2019
8.02.2019