Kurtuluş TAYİZ
15 Temmuz darbesinden birkaç gün önce PKK’nın silahları susturması Fetö’cü çeteyle PKK arasındaki koordinasyonu göstermesi bakımından son derece önemli. 15 Temmuz darbe teşebbüsü, PKK’ya önceden haber verilmişti. Gülen çetesini darbe için harekete geçiren güç, PKK’yı da beklemeye almıştı.
PKK’nın tepe yöneticisi Duran Kalkan’ın, "Erdoğan Mayıs’ta yok” açıklaması hatırlanacak olursa, örgütün bu süreçten haberdar olduğu rahatlıkla görülecektir.
Darbe başarısız olunca Türkiye için neyi planladıkları tam olarak anlaşılamadı. Türkiye işgal mi edilecekti, iç savaş çıkarılarak burası da Irak ve Suriye’ye mi çevrilecekti, yoksa darbe sonrası “Yeni Türkiye’ye” yumuşak bir geçiş mi yapılacaktı, bilinmez.
Ancak bilinen veya görülmesi gereken Türkiye’yi düşman askeri gibi içeriden vuran Fetö’cü çeteyi 15 Temmuz darbesine hazırlayan güç, PKK’yı da darbeyle koordineli bir şekilde beklemeye almıştı. PKK, darbe sonrası bu merkezin yönlendirdiği biçimde hareket edecekti.
Darbe öncesi PKK’nın silah susturmasını “hayra” yorarak bunu darbecilerden bağımsız değerlendirenler veya örgütün bu tutumunu “şans” olarak görüp örgüte teşekkür edenler aslında PKK-Fetö bağlantısını ört bas etme derdinde ve telaşındalar.
“Hizmet hareketi” ile “Kürt hareketi” ilk günden beri Türkiye'ye karşı ortak bir proje olarak hazırlandı. Fetö çetesi “Hizmet hareketi” olarak palazlandırılırken; PKK çetesi ise “Kürt hareketi” olarak güçlendirildi.
Terörün bu güne kadar bitmemesinin en büyük sebeplerinden biri devletin içine sızan bu derin şebekenin örgütü sürekli kollamasıdır. Şimdiye değin Fetö’cü pilotların PKK’yı zerre zarar vermedikleri, terörle mücadeleyi baltaladıkları ve devletin örgütle mücadelesini alttan alta sabote ettikleri bugün çok daha iyi anlaşılıyor.
15 Temmuz’dan sonra devletin “terörle mücadele” hikayesinin yeniden okunması ve yazılması gerekiyor. Güneydoğu’daki provokasyonların, tahriklerin arkasında bu Paralel çete var; PKK’yı besleyen, destekleyen, devlete karşı kollayan yine bu çetedir. PKK’nın 7 haziran sonrası devleti arkadan vurmasını sağlayan bu Paralel çetedir.
15 Temmuz darbesinin bir yönü de PKK’yı kurtarmaya dönük hamle olmasıdır. Devlet, PKK’yı tümden gözden çıkardığı için, örgütle masaya oturmayı kesinlikle reddettiği için de darbe gündeme gelmiştir.
Türkiye’ye yönelik en büyük uluslararası proje PKK’dır; Parelel çete PKK’yı kurtarmak için sahaya sürülmüştür. Darbe başarısız olunca Paralel ve PKK’nın foyası ortaya çıktı. Rus uçağının düşürülmesinden Uludere’deki faciaya kadar tarihimizde yaşanan pek çok tuhaf olayın altında bu ikili çetenin imzası bulunuyor.
15 Temmuz darbesinin amacı zaten PKK’yı kurtarmak ve böylelikle ulusal sınırların bütünlüğünü tehdit etmekti. Şimdi başarısız bir darbenin ardından devletin PKK’yı muhatap alması düşünülemez. Büyük oyun bozuldu; Fetö (Hizmet Hareketi)ve PKK (Kürt hareketi) bu ülkenin başına bela edilmiş iki terörist yapılanmadır. Bunlarla mücadelenin yolu da, yöntemi de açık ve nettir.
Yazarlar
-
İbrahim KirasHükümet yalanladı konu kapandı 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİHakan Fidan'ın diploması 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENSüreç Olmasaydı 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUSiyaset CHP’siz, CHP siyasetsiz olmaz 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Zeki ALPTEKİNÜretici Güçlerin Gelişiminin Motorlarından Biri Olarak Toplumsal-Sınıfsal Mücadeleler 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluGeri dönülmez çözümde son düzlük... 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURMehmet Ali Sebük’ü neden kimse hatırlamıyor? 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçKürt sorunu, komisyon ve Marx… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanAK Parti kendini nasıl bu hallere düşürdü… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuÇeteler çağı ve muhteşem çöküş… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolTefessüh… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUAnayasa engeli olduğu halde yeniden seçilmek isteyen başkan ne yapar? 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇİsa’nın takipçilerine sığınan Muhammed’in takipçileri 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Cemile BayraktarŞeffaf, açık ve çoğulcu 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Gökçer TahincioğluKalorifer kazanından rektör danışmanlığına ve öğretim görevliliğine uzanan yol: Sahte diplomaya ne g 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: “İmralı’da Bir Mahkûm” 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞAdemimerkeziyet: Dikey güçler ayrılığı ya da paylaşımı 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraÇağdaş Türkiye 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTUtanmazlığın ve Çürümüşlüğün Belgesi: Sahte Diploma Skandalı 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet Berkanİktidar ülkeyi yönetebiliyor mu ki? Tek kişi ne kadar yönetebilirse o kadar işte… 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Y. YılmazAYM kararı yargıyı bağlayacak mı? 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Doğu ErgilBüyük Aldatmaca: Popülizmin (Halkçılığın) Yolsuzluk Ve Eşitsizlik Konusundaki Yalanları 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Çiğdem TOKERİki öncü şirkete nasıl sızıldı: Denetimsizliğin çürüttüğü devlet 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜR‘Dijital devlet’ işgali: Girilmedik kurum yok! 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞMeslek liseleri tartışmaları (1) 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGEKaş yaparken göz çıkarmak 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUDemokratlar, ümmetçiler, ırkçılar 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit Akçay2025’in kalanı nasıl geçecek? 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Vahap COŞKUNKalemşörler ve Çubuk Ustaları da Silah Bıraksın! 5.08.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
15.05.2019
10.05.2019
1.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
17.04.2019
15.04.2019
12.04.2019
11.04.2019
8.02.2019