İlker DEMİR

TC'NİN ASLAN ANTİ- LİBERALLERİ!
7.05.2024
451

Tüm otoriter düşünceler liberalizm düşmanıdır.

Hele liberalizmin siyaseten içine düştüğü çıkmazı da bir fırsat zanneden otoriter düşünce artıkları liberalizmi kötülemeyi bir solculuk sanıyor.

Özgürlük düşmanlığının tarihi insanlık tarihi kadar eski. Ama bu düşmanlık faşizmle doruğa çıkıyor. Okuyun, fotoğrafı çekili alıntıda İtalyalı faşist ideolog, MUSSULİNİ, kıvırmadan, düşmanlığını gayet net ifade ediyor, "özgürlüğün cesedini çiğnemek"ten söz ediyor.

Bu ideolojiyi Türkiye'ye taşıyan CHP çevresidir ve o dönemde çektirdikleri fotoğraflarındaki badem Hitler bıyıklarından belgelidir, ve ona bulaşan, onunla çitişen her sol grupta kalıcı etkileri hala sürüyor ama egemen solda da benzer anti liberalist tutum egemenliğe karşı çıkışa başat gidiyor.

Liberalizme küfar kadrolarının dilinde pelesenk.

Öyleyse solun bu konu da da kendine bir çeki düzen verme zamanı geldi ve geçiyor.

Bizim kuşağa anlatan olmadı, olduysa da yaygın ve baskın olmadı, bundan sonra kavramları doğru analiz ederek yaklaşmak ve yerli yerinde adil kullanmaya özen göstermek gerekiyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazarlar