İlker DEMİR

ORTAK DEMOKRATİK PAYDA ŞART!
7.06.2020
1320

 Meclise darbe!

Ağzını açan darbeden söz ediyor.

Hukuken Meclis mi var ki darbe olsun.

Meclis de olsa buna "meclise darbe" değil, Berberoğlu teamüle ve hukuka, HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları devlet teamülüne uygun ama hukuka aykırı irade/hak gasbına uğradı denir.

2016'da CHP'nin dokunulmazlığa Anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz icraatına suç bulmak doğru teşhis değildir.

Öyle bir eleştiri yanlış bir icraatı olan ama beklenti taşıyan bir partiye yapılır.

CHP o günlerde geleceğe dair devlet kararını uygulamıştır ve kararda bugün olanlar ihtimal dahilindedir.

CHP ilk günden beri hukuktan değil kanundan yana bir partidir.

Dolayısıyla Kılıçdaroğlu'nun sadece E. Berberoğlu'nu anması da ana karakterine uygundur.

Yani bugünkü icraat hukuki değil ama kanunidir.

Devlet kuyrukçusu cenah devletin bir kanadından medet bekleyip daha çok hak ihlaline omuz vermesin.

CHP'den "formaliteden demokrasi havası"ndan başka bir şey duyamazsınız.

Lütfen kimse boş beklenti yaratmasın!.

Devletin bir kanadını veya devlet kanadındaki halkı asgari demokrasiye katmak başta HDP olmak üzere tüm demokrasi yanlısı örgütlenmelerin bağımsız, kararlı bir güç olmasına bağlıdır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazarlar