Abdurrahman Dilipak
İran Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani öldürüldü.
Bundan sonra olacakları tahmin etmek kolay değil. Aslında bu yazımdan önce, dünkü “Mehdilik” ile ilgili yazımı okumak gerek.
Olaylar, ABD’nin Haşdi Şabi›ye bağlı Hizbullah Tugayları’na yönelik hava saldırılarını protesto etmesi ile başladı. Bu saldırılara tepki olarak
ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği dışında toplanan binlerce kişi, Amerikan güçlerinin Irak’ta İran destekli Haşdi Şabi›ye bağlı Hizbullah Tugayları’na yönelik hava saldırılarını protesto etti. Göstericiler elçiliğin dış duvarını yaktı, Amerikan güçleri protestocuları uzaklaştırmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. ABD Başkanı Donald Trump, saldırıyla ilgili olarak İran’ı suçladı.
Trump, “İran bir Amerikalı müteahhiti öldürdü, birçoğunu yaraladı. Biz de çok güçlü bir cevap verdik, her zaman da öyle yapacağız. Şimdi de İran Irak’taki ABD Büyükelçiliğine saldırı organize ediyor. Tamamen sorumlu tutulacaklar. Ayrıca, Irak’ın da büyükelçiliği korumak için kuvvetlerini kullanmasını bekliyoruz, kendilerine tebliğ edildi” dedi.
ABD’nin Bağdat Büyükelçisi’nin ve çalışma arkadaşlarının saldırı sırasında elçilikte olmadığı açıklandı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Bağdat Büyükelçiliği’ndeki personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı.
Peki işler bu noktaya nasıl geldi?. En başından başlayalım: ABD kısa süre önce Hizbullah Tugayları’na yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirdi ve bu saldırıda 25 Hizbullah savaşçısı hayatını kaybetti. Saldırıya uğrayan grub 2007’de İran’ın desteğiyle kurulan, Irak’ta 2014’te IŞİD’e karşı savaşmak üzere bir araya gelen Şii milis gücü Haşdi Şabi›nin içindeki en güçlü unsurlardan biri idi. ABD, İranlı Kudüs Güçleri’nin komutanı Kasım Süleymani’nin perde gerisinde örgütün asıl lideri olduğunu iddia ediyordu. ABD’nin terör örgütü olarak gördüğü İran destekli Kudüs Güçleri, İran’dan para ve silah yardımı alıyordu. Lübnan›daki Hizbullah, Suriye’deki Şii ve Filistin’deki Şii direniş grubları ile birlikte Hizbullah Tugayları doğrudan İran devrim muhafızlarının emir ve komutası altında hareket ediyor.
Birkaç ay öncesine gidelim. Lübnan’da sokak gösterileri başladı. “Joker eylemleri” bir süre sonra, zaten, Irak’ta ekim ayında yolsuzluk ve işsizliğe karşı başlayan ve ülke geneline yayılan protestolarla birlikte İran karşıtı gösterilere dönüştü. Huzistan bölgesinde de taraftar bulan Şii nüfusun ağırlıklı olduğu bölgelerde İran karşıtı sloganlarla yayılan sokak gösterileri kasım ayında Necef ve Kerbela’daki İran konsolosluk binalarına saldırıya dönüşmüştü.. Necef’teki İran konsolosluk binasının ateşe verildiği gösterilerde yüzlerce Iraklı hayatını kaybetmişti. Gösteriler Irak’ta siyasi krize sebeb oldu. Hemen ardından İran karşıtı protestoların bir süre sonra ABD karşıtı gösterilere dönüştüğünü görüyoruz. Ve gelinen nokta: Irak’taki ABD elçiliği kuşatılıyor. ABD misilleme olarak, bu kuşatmaya cevap olarak Kasım Süleymani’yi vuruyor.
Tekrar başa saralım. Yeniden Suudilere ve İsrail’e, BAE’ye bu süreçte yeni roller yüklenebilir. Çatışma bütün Arap yarımadasına yayılabilir.
Şimdi İdlib’i, Doğu Akdeniz’i, Libya’yı hatta Kanal İstanbul’u bu gelişmenin ardından yaşanacak muhtemel gelişmeler ışığında yeniden gözden geçirmemiz gerek.
2020’nin ilk çeyreği çok zor geçeceğe benziyor. Böyle bir zamanda “Kadrolu bir Mehdi” işleri daha da içinden çıkılmaz hale getirebilir. Dün “Amerikano bir Mehdi”den söz etmedim. Zaten yıllardır bundan söz ediyorum.. Şiilerin, Sünnilerin yanında bir de CIA, İngiliz, MOSSAD’ın örgütlediği bir “Mehdi projesi”nden söz etmemiştim.. Eğer Müslümanlar, “Hidayete erdirilmiş ve hidayet vesilesi olacak bir Mehdi” diye, kripto birilerinin peşinden gidecek olurlarsa bunun bedeli çok ağır olacaktır.. Artırılmış gerçeklikle Laser Halogramik görüntüleri ile gökten Şam Ümeyye ya da Kıyamet Kilisesine bir Mesih indirseler, inen adam canlı bir şekilde Kudüs sokaklarında yürüse ve gittiği yeri nurdan bir hale ile aydınlatsa da hemen inanmayın. Teknolojik olarak bunların hepsi mümkün.
Unutmayın, Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir. Şeytan bizi Allah’la aldatmasın. Kimseyi İlah ve Rab edinmeyin. Yeni bir Resul ve Vahiy gelmeyecek.
FETÖ projesi böyle bir şeydi. “Adnan Hoca operasyonu”nda İslam dünyasındaki bütün “Mehdici” hareketler fişlendi ve takibe alındı. Kimseyi beklemenize gerek yok, kim ne söylerse söylesin sözü dinleyin doğrusuna tabi olalım, yanlışına karşı çıkalım. İstişare ve şûra ile hareket edelim. Fasıklar bir haber getirdiklerinde dikkat edelim. Kafamızı kiraya vermeyelim, din ve devlet büyüklerini, kanaat önderlerini İlah ve Rab edinmeyelim. Gaibden haber verdiklerini söyleyenlerin peşine düşmeyelim.
Zaten sokak Mehdi ve Mesih’ten geçilmiyor. Bunlar sadece Türkiye’de ve Ortadoğu’da değil, dünyanın her yerinde varlar ve peşlerinden milyonları sürüklüyorlar.
Müslümanları önce atomize ettiler. Sonra bunları birbirine karşı kışkırtarak nötralize ettiler. Şeytan boş durmuyor. Ama Şeytanın varlığı bizim günahlarımızın gerekçesi olamaz. Onun için “Euzü…” diye başlamıyor muyuz, farkında olduğumuzu ifade ettiğimiz için. Şeytan Allah’ın muttaki kullarına bir zarar veremez. O ancak kalbinde hastalık olanlara, Şeytanın dostlarını dost edinenlere, onlar: Şeytanın yoldaşı “İns’in Şeytanları” üzerinden zarar verir. Biz nefsime ve dostlarımıza bakalım.
Bize denmedi mi: “Allah’a ve O’nun Resulüne itaat edin. Birbirinizle çekişmeyin. Sonra korku ile za’fa düşersiniz, rüzgârınız (kesilir) gider. Bir de sabr(-u sebat) edin (katlanın). Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.” (Çantay Meali: Enfal 46)
“Ahir zaman Peygamberi”, “Kıyamet fitnesi” ile ilgili olarak; “Bildiğimi bilseydiniz, çok ağlar az gülerdiniz” der.
Teklifimdir: Allah’ın dostlarını dost edinin, Allah’ın rahmet ve bereketi, koruması buradadır. “Biz Müslümanlardanız diyenlerden daha güzel sözlü kim olabilir”. Allah’ın gazabına uğrayacak olan münkir, münafık, mütrefin, müfsid, fasık, müstekbirlerden uzaklaşın ve onları çevrenizden uzaklaştırın. Sonra “İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allah’ım” diye sormanıza gerek kalmadan bela size ulaşırsa, sizi kimse kurtaramaz! Onlar “biz ıslah edicileriz” diye size gelmiş, uluslararası “Şeytani düzen”in temsilcileri ile bir arada oturup planlar kuran, siyasi emelleri ve şahsi çıkarlarını onlarla tevhid eden, onların fonladıkları ve yönlendirdikleri kişi ve toplulukları çevrenizden uzaklaştırın. “Men teşebbehe…” emrini hatırlayın, Alamet-i farikanızı (Sizi başkalarından ayırt eden özelliklerinizi) hatırlayın ve koruyun, moda akımların peşinden savrulmayın, sonra zarara uğrayanlardan olursunuz. Allah’ın yardımı size ulaşmaz.
Bu fitne sadece İslam coğrafyasını değil, Hristiyanlar daha ağır bir bedel ödeyecekler. Onların peşlerinden gittikleri “Kahin”leri, Papalığın sonundan söz ediyorlar artık. Protestanlık zaten bir din değil. Kitapta haber verilen Beni İsrail’in akıbeti çok daha vahim!?. Diğer halklara gelince yangında rüzgarla savrulan saman çöpleri gibi bir ateş çemberinin içinden geçebilir dünya. Şeytan son büyük oyununu oynamaya hazırlanıyor.
Aman dikkat! Dilerim bu afet, o “büyük afet”e kapı aralayacak fitne ateşini tutuşturacak, cehennemi bir ateşin dünyayı saracağı fitne ateşi olmasın da aklımızı başımıza almamıza vesile olacak bir ibret dersi olsun. Selâm ve dua ile.
Yazarlar
-
Nevzat CİNGİRTHerkes genel başkan olabilir; ama lider olmak herkese nasip olmaz 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçMuhalefetin hassasiyetler konusundaki hassasiyeti! 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuNeden yapmazlar? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAKomplodan Demokratik Topluma; 27 Yıllık Tecrit, Direniş ve Özgürlük. 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan şemsiyesi: İki algı, iki Türkiye 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAvrupa’da olan biteni takip ediyor musunuz? Yeni bir dünya kuruluyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTürkiye Orwell’ın 1984 rejimine doğru sürükleniyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraEntegrasyon 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUYeniler oyuna girince ne olur? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRSayın Şimşek 124. sıra Türkiye’ye yakışıyor mu? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Taha Akyol‘Durdurmaya gücünüz yetmez’ 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKAN200 liralık ülke olduk 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRTEMU’yu yasaklattı, vizeye taktı: İTO Başkanı milyarlarca lirayı nereye harcıyor? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZPKK’nin silahsızlandırılması sürecinde kritik hafta 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim Kirasİktidarın avantajı muhalefetin şansı 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat YETKİNErdoğan’ın Gürlek Tercihi: CHP’ye Darbeyle Baskın Seçimin Çok Ötesinde 13.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBu endeksi yalanlayan biri çıkmayacak mı! 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENGözü kara tayinler 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERMala fide politia 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENYönetilebilir bir çatışma olarak ABD-İran 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRAYŞE HÜR DAHİL SOLUN BİR ELEŞTİRİ PRATİĞİ 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanMilletin vicdan hizasında durmayı başaramazsanız… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTarihinin önemli bir dönüm noktasında Türkiye… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrtaçağ’a dönüş 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hasan CEMALKürtçe konuştum, tokat yedim; Türkçe bilmiyordum ki! 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİÖzgür Özel'in öfke patlaması 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKKırılmalar karşısında Türkiye ve Kürtler 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciNüfus verileri ne diyor? 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Selami GÜRELBaşlangıçta Eylem Vardı! (Am Anfang war die Tat!) 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURSon anlarında telefonunda Candy Crush oynayan diktatörün hikayesi 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRYakın geleceğin Türkiye’si: Kutuplaşma azalmayacak, psikolojik olarak form değiştirecek 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞEDEP YAHU… 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Şeyhmus DİKENNaum Faik var mıydı? 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hikmet MUTİCHP ve Deva Partisi'nin İmralı imtihanı... 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cengiz AKTARErmeni uzlaşmazlığı efsanesi 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayUluslararası para sisteminin geleceği 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKAKP İslamcı bir parti mi değil mi? 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yetvart DANZİKYANSuriye’yi konuşurken aslında Türkiye’yi konuşuyoruz 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Berat ÖZİPEKYargı kararları ve yanlış yerde olanlar 7.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet AKAYABD İran'dan Elini Çek! Mollaların İşini Ancak İran Halkı Bitirir! 7.02.2026 Tüm Yazıları
-
Selva DemiralpFed başkan adayı Warsh “Karaman’ın koyunu” olabilir mi? 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Seyfettin GürselEn düşük işsizlik rekorunu kırdık! Sevinelim mi endişelenelim mi? 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİDeccalin görünümleri 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞTekçi-otoriter rejimden vazgeçmeden demokrasi hayali satmak 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAKANOrtadoğu bataklığından nasıl çıkarız?.. 6.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cihan TuğalAmerikan hegemonyası ve Kürt hareketi 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali TürerHEZİMET Mİ KAZANIM MI ! 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunCHP ve Kürt sorunu 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet Faruk ÜnsalKonjonktürle gelen konjonktürle gitti 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİN‘Kürtlerin Zamanı’na ne oldu? 3.02.2026 Tüm Yazıları
-
Haşmet BABAOĞLUKorkunç bir soy 2.02.2026 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞGümrük birliğini revize edelim ama nasıl? 2.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENYanlış Hesaplar 2.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cemile BayraktarKürtleri kazanmanın vaktidir 29.01.2026 Tüm Yazıları
-
Abdurrahman DilipakÇirkin Amerikalı geldi aşka! 29.01.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANToplumsal Fakirleşmeye Siyasetin Katkısı 28.01.2026 Tüm Yazıları
-
Vahap COŞKUNÜç kırılma 28.01.2026 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUKürt Sorunu ve demokrasi ilişkisi üzerine 28.01.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet İNSELYitirileni Değil Yeniyi Ararken 27.01.2026 Tüm Yazıları
-
Baskın ORANSuriye olayı ve Türkiye’deki “Süreç” 23.01.2026 Tüm Yazıları
-
DOĞAN ÖZGÜDENTam 80 yıl sonra aynı komplo, aynı ihanet! 22.01.2026 Tüm Yazıları
-
Melih ALTINOKBarzaniler Suriye’de PKK’yı niçin gazlıyor? 21.01.2026 Tüm Yazıları
-
Kemal CANSuriye’de olanın adını koymak 20.01.2026 Tüm Yazıları
-
Taner AKÇAMHrant 19 yıldır bizimle bir başka yaşıyor 20.01.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan AlbayrakSadece “Suriye Cumhuriyeti” 18.01.2026 Tüm Yazıları
-
Doğu Ergilİnanç, siyaset ve şiddet üzerine bir manifesto 18.01.2026 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEŞara’nın sakalı 18.01.2026 Tüm Yazıları
-
Sedat KAYABarbarlık Çağı 5.01.2026 Tüm Yazıları
-
Berrin SönmezŞalvar sevdası “yeni gömlek” ölçütünün habercisi mi? 1.01.2026 Tüm Yazıları
-
KEMAL GÖKTAŞBarış Akademisyenleri'nin göreve iadesine istinaf engeli: Daire, Danıştay kararına direndi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Abdulmenaf KIRAN11. YARGI PAKETİ, YENİ ADALETSİZLİK VE EŞİTSİZLİKLER YARATTI 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet İlhanKararsızlığın Erdemi: Kesinliğin Gölgesinde Düşünmek 27.12.2025 Tüm Yazıları
-
Nuray MERTİslamcılık Öldü mü? 26.12.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGEYüzdük yüzdük 22.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇHakim sınıfın iki zümresi 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
SİBEL HÜRTAŞCHP programı halka ne vadediyor? Nasıl bir parlamenter sistem? 9.12.2025 Tüm Yazıları
-
Galip DALAYOrta Doğu, Trump Amerika’sına Uyum Sağlıyor 3.12.2025 Tüm Yazıları
-
Zekeriya KurşunDağıstan Cumhuriyeti ve Ayna Gamzatova 1.12.2025 Tüm Yazıları
-
Sezin ÖNEYŞu meşhur “İznik Konsili” 1.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fikret BilaAK Parti çekingen 26.11.2025 Tüm Yazıları
-
Necati KURÇOCUK HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ 19.11.2025 Tüm Yazıları
-
Zeki ALPTEKİNEmeğin Sosyolojisi ve Kapitalizmin Geleceği: Marx vs. Marx 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehveş EVİNYerel yönetimlerle işbirliği kültür politikası için hayati 13.11.2025 Tüm Yazıları




















































































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
18.01.2026
18.12.2025
7.09.2025
3.08.2025
26.08.2024
5.08.2024
4.06.2024
27.05.2024
20.05.2024
5.05.2024