Bülent KORUCU
CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl başkanlığında bir parlamenter heyeti dün Şam’a giderek Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le görüştü.
CHP’lilerin bu kaçıncı görüşmesi bilmiyorum. En dikkat çekici olanı Birgül Ayman Güler başkanlığındaki 38 kişilik heyetti. Güler, “Biz senaryo yazıp, oyun kurup, perdeyi açıp ülkeleri işgal etmeye onay vermeyeceğiz.” sözleriyle Esed’e en açık desteklerden birini sunmuştu. Bu geliş gidişlerin bir faydasından söz edilecekse, Suriye’de esir tutulan insanlar için yapılan aracılıklar denilebilir. Gazeteci Cüneyt Ünal, CHP’lilerin tavassutu ile 90 günlük esaretten kurtulup, ülkeye dönebilmişti. Başşar Kadumi hakkındaki umutlu bekleyiş ise gerçeğe dönüşmemişti. Başşar Kadumi, vatandaşımızla evli ve Türkiye’ye yerleşmiş Filistinli bir gazeteci. Beraber çalışıp esir düştükleri Cüneyt döndü, o ise altı ayı aşkın süredir Suriye’de.
İki çocuğuyla birlikte eşinin yolunu gözleyen Arzu Kadumi’nin haklı sitemlerinden herkes payına düşeni alıyor. En başta kocasının meslektaşları, biz gazetecilerin yeterli duyarlılığı göstermediğinden yakınıyor. “Ali Kırca ya da Ahmet Hakan’ın başına gelse aynı şey benzer tepkiler mi gösterilirdi?” diye acıyla yoğrulmuş sorular soruyor. Son dönemde sesini biraz biraz duyurmayı başardığını söyleyebiliriz. Yine de güçlü bir kamuoyu oluşturma noktasından henüz uzakta. Bir yandan mücadele, öte yandan çocuklarını teselli ediyor; onlara söyleyecek sözünün kalmadığını ilave ederek... ‘Devlet isterse çözer’ siteminin altında netice alıcı girişimleri görememesi yatıyor. Hükümetin, Esed’le kanlı bıçaklı olduğunun o da farkında, hiç olmazsa sembolik jestler bekliyor. Bugüne kadar Filistin davasını istismar eden Baas rejiminin Filistinli bir gazeteciye reva gördüğü uygulama dikkat çekici. Esed’e destek veren mezhepdaşı Bağdat yönetiminin de, ülkesinin televizyonu El Hurra adına savaş alanına giden gazeteciye duyarsızlığı kayıtlara geçmeli. Adem Özköse ve Hamit Coşkun isimli gazeteci arkadaşlarımızı kurtaran İran da sessizliğini koruyor. Hâlbuki Filistin konusunda en çok slogan atan ülkelerden birisi İran.
CHP’yi başlığa çekmemizin sebebi, ‘iyi ilişkiler’in somut sonuç doğurması beklentisinden. Cüneyt Ünal’ı getirirken, ‘Kadumi’yi de almadan dönmeyeceğiz’ demişlerdi. Yakın zamanda televizyon ekranlarında verilen sözler kayıtlarda duruyor. Arzu Hanım önceki seferlerin birinde CHP ile birlikte Şam’a gitmeye çalışmış, son dakikada sınırda kalmıştı. Ardından esir gazeteciye dair yeni bir girişimden haberdar olamadık. Dün ajanslardan gelen fotoğrafı görünce ben heyecanlandım. Umut ve heyecanımı zirveye çıkaran ise Esed’in karşısında oturanlar arasında Şafak Pavey’in bulunmasıydı.
Şafak Pavey, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nde yönetici iken ayrılarak CHP İstanbul milletvekili olmuştu. İnsan hakları, insanî yardım ve küresel barış konularında çalışıyor. Bir kadın gazetecinin, Ayşe Önal’ın kızı. Arzu Kadumi’ye empati kurabilecek, onu anlayabilecek biri. Böylesine önemli fırsatı kaçırıp Esed’e gazeteci Kadumi’yi hatırlatmadan döneceğine ihtimal vermek istemiyorum. Uluslararası ‘cesur kadın’ ödülü sahibi Pavey’in hemcinsi Arzu Hanım’a sürpriz yapmasını bekliyorum. Zamanlama da mükemmel; Dünya Kadınlar Günü.
Yazarlar
-
Ali BAYRAMOĞLUÖzel ve CHP’ye dair son gözlemler 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluÇözüm sürecinin CHP’si daha merkezde 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Ali TürerPATRON KİM? 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURAK Parti üzerine doktora yapmış bir CHP lideri…. 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolCHP nereye? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİddianamenin ruhu siyasi 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRBakın Şahan'ı şikayet eden kimmiş? Her balkona havuz yapan müteahhit savcıya koştu! 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Sedat KAYAİmamoğlu'na istenen 23 asırlık tarihi ceza: Roma İmparatorluğu kurulduğunda hapse girseydi hala ceza 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZBir iddianameden fazlası: CHP’yi dizayn girişimi 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuSuriye’de ‘altın oran’ nedir? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİÖzgür Özel'le kahvaltı: CHP nereye böyle? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
DOĞAN ÖZGÜDEN"Arananlar" zulmü ne zaman son bulacak? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNECumhurbaşkanı adayını suç örgütü liderine dönüştürmek mümkün mü? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçCHP hakkında kapatma davası açılır mı? Yok artık, daha neler! 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİREN“Boğazımdan tek kuruş geçmedi” 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORU‘Masumiyet karinesi’ mi, o da ne ki? 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciBir iddia-nağme 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTBelediyenin açıklaması gerçekleri gizliyor mu? 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraMemnuniyetsizler 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
KEMAL GÖKTAŞBir “yalanlama” yalanı: CHP üyeliği ve Kanada’ya iltica meselesinde gerçekler 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERDemokrat Kral’ın anıları 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehveş EVİNYerel yönetimlerle işbirliği kültür politikası için hayati 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİKemalizm’in dindarlarca rehabilitasyonu 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
M.Latif YILDIZÇÖZÜM SÜRECİ KOMİSYON VE EKMEN 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünBaşarılı bir diplomasi örneği… 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAEnternasyonalizm ve Demokratik Toplum Çağrısı... 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanYeşil sarıklı hocalar bize böyle anlatmamışlardı 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNAkdeniz’den Hazar’a hizalananlar ve Colani’nin Beyaz Saray günü 11.11.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRHSK neden suskun? 11.11.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan TuğalSosyalist yükseliş dağınık ama yine de oligarşiye bir darbe 11.11.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞÖcalan 70’lerde mi kalmış? 11.11.2025 Tüm Yazıları
































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
10.07.2016
4.02.2016
1.02.2016
23.02.2016
5.02.2016
2.02.2016
29.01.2016
22.01.2016
15.01.2016
1.02.2016