Ahmet AY
Yaklaşık 9 ay kadar önce bölgede pek çok Büyükşehir, il ve ilçe belediyesine kayyum atandı. Kayyum olarak atanan Vali ve kaymakamların hizmet noktasında yapacakları merak konusuydu. Dolayısıyla bütün gözler, kulaklar dikkatler kayyumların üzerindeydi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Mardin ile Van Büyükşehir Belediyeleri, Batman, Siirt gibi önemli şehirlerin belediyeleri halk tarafından takibe alındı ve en küçük bir yenilik derhal fark ediliyor.
Bundan bir ay kadar önce Mardin'e gitmiştim, belediyenin çalışmaları ile ilgili sorduğum soruya vatandaştan aldığım ilk yanıt:
“Bakıma muhtaç, hasta, kimsesizlerin evlerine gelip ev temizliği yapmalarından tutun tıraşlarımıza kadar ne ihtiyaç varsa karşılıyorlar, daha ne olsun?” sözleri anlamlıydı. Diğer bir yaşlı bey, “Bak kardeşim” diye başladı sözlerine, “Vali bey bizim neye hasret kaldığımızı biliyor, daha birkaç ay oldu, ama çok çalışıyor.” olmuştu.
Mardin Valisi ve aynı zamanda Mardin Büyükşehir Belediye Başkan V. Sayın Mustafa Yaman'ı daha önceki hizmetlerinden biliriz. Vali olarak görev yaptığı Tunceli'de, Kırklareli, Balıkesir'de ailece halkla iç içe oldular. Dolu etkinlikleriyle Ramazan programları, ev ziyaretleri, hastaları sorma, garip gurebanın ayağına gitmeleri o illerde de takdirle karşılanıyordu. Hatta bunu yadırgayan siyasiler de oldu, “Vali siyasetçi değil neden ev, hasta ziyaretleri yapıyor.” diye valiyi eleştirmişlerdi bile.
Mardin Valisi Sayın Yaman'ın çalışmalarına bakınca gerçekten de ne yaptıklarını, niçin yaptıklarını net görebiliyorsunuz. Mesela askere giden gençleri ziyaret etmek, dua ve hediyelerle uğurlamak kendi değerlerine sahip çıkma duygusu ile alakalıdır. Hele Manevi Kalkınma başlığı ile başlattıkları çalışma tam anlamıyla millete hizmette boşluk bırakmama sorumluluğu ile izah edilebilir. Zengin inanç ve kültüre sahip olan Mardin'de dini, milli, örfi değerlere yönelik hizmetler verilirken, aynı zamanda kadın ve aile için eğitici, öğretici, iş ve meslek sahibi olmalarını sağlayıcı çalışmalar Mardinlileri çok mutlu etmiş.
Mustafa Vali hasta ve engellilerimize “ah” dedirten sorunu çözerek Mardinlilere “oh” çektirmiş. Engelli, yaşlı ve hasta Mardinlilerin camiye gidip cemaatle namaz kılma taleplerini tespit etmiş ve bu hizmeti araçlarıyla, elemanlarıyla yerine getirerek hemşerilerinden dua alıyor.
Hastaları hazır bekleyen ekipmanıyla hastahaneye taşımanın yanı sıra, hastanelerin belirli noktalarında hastasını bekleyen ya da orada hazır bulunan diğer hemşerilere çorba ikramı büyük incelik olarak görülüyor.
Okullara, Yaşam Merkezlerine, Gençlik Merkezlerine, spor komplekslerine verdikleri önemi saymıyorum, lakin şu “ÇOCUK GÜLERSE ŞEHİR GÜLER” projesi tek kelimeyle müthiş. Sanatla, sporla, müzikle, uçurtmayla, kitap okumayla, eğlence düzenlemeyle, sürpriz ziyaretlerle, park-engelsiz park ve bahçelerle Sayın Valinin muhterem Hanımefendi ile çocukların arasına katılmak suretiyle sergilediği yürek hizmetini takdir etmeyen Mardinli görmedim.
Dikkat ediyorsanız şehrin altyapısı ile ilgili tek kelime yazmadım, yazmam da. Belediyeler bunu yapmak zorundadır ve Mardin de bu hizmetin en iyisine layıktır. Eminim ve görüyorum ki bu alandaki çalışmalar da kusursuz yürüyor. Ama ilçelerine varana kadar insani/gönül hizmetinin en kalitesini götürme çabası altyapı çalışmalarından önce gelir diye düşünüyorum.
Gönlüne değil bir Mardin'i, bütün ülkeyi sığdıracak merhamet ve sorumluluk bilincine sahip Hanımefendi Gülseren Yaman “gönül işini” bihakkın yerine getirerek gâh Mardin'de bir yüreğe konuk, gâh Nusaybin'de buruk bir kalbin kapısını sonuna kadar açıyor. Bir gün Deriklileri sevindiren Gülseren Yaman Hanım, sonraki gün Midyatlı hastaların ziyaretinde. Hoş Geldin Bebek projesi ile ilk doğan bebek ve annelerin ilk giysilerinin karşılanması ise yine bambaşka bir güzellik olarak anılıyor Mardin'de.
Yürek yüreğe değmeden olmuyor. Kanalizasyonmuş, yolmuş, asfaltmış belediye yapacak tabi ki…
Peki, onarılmaması halinde hepimizin yüreğini yakacak olan bir yüreğe su olarak girebildiniz mi? O yüreğe yüreğinizi dokundurup “biz ne kadar aynı yürek(li)ymişiz” diyebildiniz mi? Buna bakarız, vatandaş buna bakar, siz nereye bakarsanız bakın biz altyapı ile birlikte yürek hizmetiyle vatandaşın gönlünde olmayı tercih ederiz.
En önemlisi de bütün hizmetlerde ön plana çıkarılan MARDİN markası. Evet, Vali Bey ‘Mardin'i bir marka olarak sunuyor ve büyük takdir alıyor.
Eski Mardin'e girişte DİKEY BAHÇE, 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER PARKI ve daha pek çok park şehrin marka değerine yakışır güzellikte tasarlanmış. Köprülü Kavşak, Sanat Akademisi ve katlı otoparklarla şehir kasaba görüntüsünden kent hüviyetine geçiyor. Ayrıca bütün ilçelerin ihtiyaç envanteri çıkarılarak hangi ilçeye hangi hizmetlerin gerekli olduğu saptanmış.
Mardin Valisi Sayın Mustafa Yaman'ın 15 Temmuz akşamı gösterdiği cesaret, ortaya koyduğu basiret ile neler önlendiğini de bütün Mardin konuşuyor. Ziyaretinde 15 Temmuz ile ilgili sorumuza Sayın Vali gülümsemekle yetindiği için detayları yazmıyorum.
Vali Yaman, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sayın Başbakanımızın, İçişleri Bakanı ve hükümetimizin teveccüh ve desteklerine layık olmak tek derdimiz.” diyor.
Bir de Mardinli milletvekili-siyasetçilerden, şehrin kanaat önderleri, STK ve gençlerinden, gönüllülerden, basından aldığı desteğe teşekkür ediyor Vali Mustafa Yaman. Senkronize olmadan olmuyor, uyum, dürüstlük, ufuk gerek diyor Sayın Vali.
Eyvallah diyoruz.
Yazarlar
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: Sahur Pilavı… 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluSiyasi belirsizlik rüzgarıyla, ‘erken’ seçime doğru… 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Y. YılmazKılıçdaroğlu, Erdoğan’a hizmet etmeye hazır 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasTrump niçin İran’ı vurdu? 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERÖzgür Özel CHP’de neyi değiştirdi? 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUBu çağda harita böyle değişiyor 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AKSAYZindanın kapıları açıldı ve muhalif lider serbest bırakıldı 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURSessizlik neden en büyük tehdittir? 25.06.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanFatih Altaylı’yı hapse atacağız diye hukuku dibine kadar zorladılar 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciHer şey yolunda ise bu fahiş faiz nedir? 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEDış Cephe ateş altında iken İç Cephe ne durumda? 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUSaldırılarla İran’a ‘‘Ölümlerden ölüm beğen’’ denildi 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Alper GÖRMÜŞDoğru, ülke güvenliği demokrasisiz de sağlanabilir fakat bunu durmaksızın tekrarlamakta bir sorun va 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akdoğan ÖzkanWashington’un İran takıntısının şifreleri 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇSavaşın meşruiyeti ve ahlaki üstünlük meselesi 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNİran'ın zor seçimi: Topyekûn savaş ya da taksitle ölüm 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞUCUBE SİSTEM CEHENNEMİ… 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan AKTAŞTahran bir kez daha bombalanırken 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRİDAMCI İRAN, SOYKIRIMCI İSRAİL DEVLETİ Mİ? 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA"Masada Milyonlar Var;"Barış, Özgürlük ve Demokratik Toplum İçin Örgütlenmeliyiz 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunDevlet “devletimiz” olur mu? 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Hasan Bülent KAHRAMANTürkiye için bir fırsat: CHP’de yeni kuşak siyaseti 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuÖcalan İsrail için ne dedi? 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Çiğdem TOKERZeytin ağaçları ve şirketokrasi 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUYeni milliyetçilik ve Öcalan 19.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİBahçeli'ye muhalefet ikna oldu da ortağı olmadı mı? 19.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cansu ÇamlıbelCHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: CHP anayasa değişikliği masasına oturmayacak, öyle bir komisy 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçaySıcak yaz 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRNihai hedef Türkiye mi? 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünOyun içinde oyun… 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Aydın SelcenDemokrasiye giderken cumhuriyetten olmak 17.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİModern katil 17.06.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKTürkiye ne yapmalı? 17.06.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRMHP’nin yeni anayasa hamlesi, köklü bir rejim düzenlemesini mi işaret ediyor? CHP ne yapmalı? 16.06.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGEDaha kötüsü her zaman mümkün 16.06.2025 Tüm Yazıları
-
Vahap COŞKUNÖzgür Özel’in İmtihanı 15.06.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞSiyasetin (ve biraz da ceplerin) finansmanı, yasalar, AKP ve CHP 15.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENBaas’tan ve İslamcılıktan Sonra 15.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ali TürerBOŞ UMUT, SONU HÜSRAN 12.06.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolHer 4 liranın 3’ü faize! 11.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENAKP ahlâkî üstünlük mü kazandı? 10.06.2025 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKBarış süreci için en büyük tehlike nasıl Türkiye’nin iç barışının bozulması oldu? 9.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mahfi Egilmezİnsanlar Olmayan Parasını Nerelere Harcıyor? 9.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞBir anayasa inşa süreci deneyimi: Yeni Anayasa Platformu (YAP) 4.06.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçEşitlik korkusu ve 12 Eylül darbesinin büyük zaferi 4.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanYerli-milli Kur’an meali AK Parti’ye nasip olacak! 2.06.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraSokak 29.05.2025 Tüm Yazıları
-
Umur TALUSizin en sevdiğiniz tahakküm hangisi! 27.05.2025 Tüm Yazıları
-
Taner AKÇAMRuşen Çakır’ın Abdurrahim Semavi ile Kürt açılımı görüşmesi 27.05.2025 Tüm Yazıları
-
Kemal CANSiyasi gündem notları: Üç süreç nerede kesişir veya nerede kopar? 27.05.2025 Tüm Yazıları
-
Berat ÖZİPEKYolsuzluklar, barış ve biz 21.05.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZ12 Mayıs, Bahçeli, mecburiyetler 21.05.2025 Tüm Yazıları
-
Hikmet MUTİAsoyşeytit Pres ' den Cemşit K.nın canlı PKK kongre izlenimleri... 13.05.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet AKAYOtoriterlikten Demokrasiye 12.05.2025 Tüm Yazıları
-
Metin Karabaşoğlu‘Türkiye Müslümanları’ kimler oluyor? 11.05.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
22.04.2019
13.04.2019
8.02.2019
27.03.2019
25.03.2019
6.02.2019
21.02.2019
6.02.2019
4.02.2019
26.01.2019