Aydın ENGİN
MHP’nin başbuğu Devlet Bahçeli’nin MHP’ye oy vermeyip HDP’ye oy verenlere ilişkin besbelli ki derin derin düşünüldükten sonra dillendirilmiş sözlerini okumadı, dinlemedi iseniz, yani bu ülkede olup bitenlerle bu kadar ilgisizseniz bence bu yazıyı da okumayın.
Rakamlardan anlamlar çıkarmaya dayanan kadim felsefe akımları var. Eski Yunan’da bunu filozof ve matematikçi Pitagoras’ın izinden giden Pisagorcular temsil ediyor. Doğu’da bunlara “Hurufi” deniyor.
Bahçeli’yi bugüne kadar Hurufi özellikleri ile tanımış, gülüp geçmiştik. Gülüyorduk çünkü bazı tarihleri, başka tarihlerle karşılaştırıp topluyor, çıkarıyor, araya yeni birtakım rakamlar sokuyor ve bunlardan da anlamlar ve sonuçlar çıkarıyordu.
Ancak birkaç gün önce bir MHP toplantısında konuştu ve anlaşıldı ki Bahçeli’nin özelliği Hurufilikten ibaret ve Hurufilikle sınırlı değilmiş.
O çoğumuzun ezberlediği konuşmasından iki cümle.
Önce birincisi: “İzmir’de yazlıklarında yatıp AKP olmasın diye oyunu MHP’yevermeyen ama HDP’yi Meclis’e taşıyan zavallılar”.
Bu cümleden ne anlaşılıyor. “Yazlıkçılar, İzmir” gibi sözcüklere takılmayın. Kışlıkçılarda diyebilirdi, İzmir yerine Muğla, Çanakkale filan de diyebilirdi.
Ama “Oylarını MHP’ye vermeyen HDP’yi Meclis’e taşıyan zavallılar”ı ne yapacağız?
Adamcağız açık açık, “Bana niye oy vermediniz? Zavallısınız işte, zavallı! Bana oy vermeliydiniz. Ühü, ühü. Ühü...” demekte...
Hiç böyle parti lideri görmemiştim. İtiraf edin siz de görmemiştiniz. Lider dediğin kendisine oy vermeyen seçmenlere kızar, hakaret eder, ne kadar saklasa belli olacak gibi gözyaşı döker mi?
Gelelim seçtiğim ikinci cümleye: “Boğaz’da yalılarda oturup viskisini yudumlayıpoyunu HDP’ye veren şerefsizler...”
Buyur buradan yak.
Boğaz’da bir yalıda oturan biri ya da birileri, eğer lütfedip sandık başına gittilerse AKP’ye oy vermişlerdir. AKP’ye şu ya da bu nedenle uzaksalar ikinci tercihkesinlikle MHP’dir. Çünkü o yalıda oturmanın bedeli, fabrikasını, şirketini, sermayesini solculardan, hele hele bilinçli işçilerden titizlikle ve gerekirse vahşi yöntemler kullanarak korumaktır. İhtiyacı olan vurucu gücü nereden bulacağını bilir, çünkü bu konuda son 50 yılda çok, ama çok deneyim biriktirmiştir.
Bu seçimde HDP’ye oy veren çok kişi tanıyorum. Biri zaten kendimim. Ama tanıdıklarım içinde ilaç için Boğaz’da yalıda oturan ve viski içen bir tek seçmen bile tanımadım.
Tanıdıklarım, ki sayıca pek çokturlar. Nitekim Bahçeli’nin danışmanı Metin Özkanda ilan etti, ellerinde 3 bin kişilik “şerefsizler listesi” olduğunu söyledi.
O “şerefsizler”in hiçbiri yalıda malıda oturamaz. Çoğu ayda üç kuruşa talim eder, yani çulsuzdur. Viski içmez, içenlere de dudak bükerler. Rakı, şarap, bilemedin iyi bir konyak öncelikli tercihleridir.
Bir de…
Bir de hiçbirinin eline işçi, Alevi, sosyalist, komünist, Kürt kanı bulaşmamıştır.
Sivas, Kahramanmaraş, Çorum, 1 Mayıs 77, Kanlı Pazar cankırımlarına bırakın karışmayı, tanıklık bile etmemişlerdir.
Oysa birilerinin elleri bileklerine kadar o kanlara bulanmıştır ve Shakespeare’nin ölümsüz dizesiyle söyleyelim:
“Kan, kan, kan... Dünyanın bütün okyanusları yıkayamaz bu kanı...”
Yazarlar
-
Ali BAYRAMOĞLUÖzel ve CHP’ye dair son gözlemler 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluÇözüm sürecinin CHP’si daha merkezde 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Ali TürerPATRON KİM? 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURAK Parti üzerine doktora yapmış bir CHP lideri…. 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolCHP nereye? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİddianamenin ruhu siyasi 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRBakın Şahan'ı şikayet eden kimmiş? Her balkona havuz yapan müteahhit savcıya koştu! 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Sedat KAYAİmamoğlu'na istenen 23 asırlık tarihi ceza: Roma İmparatorluğu kurulduğunda hapse girseydi hala ceza 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZBir iddianameden fazlası: CHP’yi dizayn girişimi 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuSuriye’de ‘altın oran’ nedir? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİÖzgür Özel'le kahvaltı: CHP nereye böyle? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
DOĞAN ÖZGÜDEN"Arananlar" zulmü ne zaman son bulacak? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNECumhurbaşkanı adayını suç örgütü liderine dönüştürmek mümkün mü? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçCHP hakkında kapatma davası açılır mı? Yok artık, daha neler! 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİREN“Boğazımdan tek kuruş geçmedi” 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORU‘Masumiyet karinesi’ mi, o da ne ki? 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciBir iddia-nağme 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTBelediyenin açıklaması gerçekleri gizliyor mu? 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraMemnuniyetsizler 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
KEMAL GÖKTAŞBir “yalanlama” yalanı: CHP üyeliği ve Kanada’ya iltica meselesinde gerçekler 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERDemokrat Kral’ın anıları 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehveş EVİNYerel yönetimlerle işbirliği kültür politikası için hayati 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİKemalizm’in dindarlarca rehabilitasyonu 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
M.Latif YILDIZÇÖZÜM SÜRECİ KOMİSYON VE EKMEN 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünBaşarılı bir diplomasi örneği… 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAEnternasyonalizm ve Demokratik Toplum Çağrısı... 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanYeşil sarıklı hocalar bize böyle anlatmamışlardı 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNAkdeniz’den Hazar’a hizalananlar ve Colani’nin Beyaz Saray günü 11.11.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRHSK neden suskun? 11.11.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan TuğalSosyalist yükseliş dağınık ama yine de oligarşiye bir darbe 11.11.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞÖcalan 70’lerde mi kalmış? 11.11.2025 Tüm Yazıları
































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
31.01.2022
29.01.2022
28.01.2022
18.01.2022
17.01.2022
3.01.2022
24.12.2021
13.12.2021
6.12.2021
4.12.2021