Mehmet TIRAŞ
Başbakan Mustafa Sarıgül’ün yolsuzluk dosyalarını paralel devletin mahkemelerine mi,yoksa kendine bağladığı mahkemelerine mi verecek?
Yargı bu ülkede hiçbir zaman tarafsız ve bağımsız olmadı ama askeri darbecilerin döneminde bile böyle bir yargı krizi yaşanmadı,bunu da Milli iradeyim diyen Erdoğan yaşattı bize.
Milli iradeyi çaldılar dediği ve bir dönem davalar açtığı askerlerle şimdi Erdoğan iş tutuyor ”Milli Ordumuza Kumpas Kurdular” diye..
Başbakan Erdoğan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na çağrı da bulundu Pazar günü yani 26 Ocak 2014 Tarihine kadar iki gün süre tanıdığını açılayacağı Sarıgül yolsuzluğunu biliyor açıklasın,eğer açıklamazsa ben açıklayacağım dedi..
Erdoğan’ın bu çağrısına birkaç saat sonra Kılıçdaroğlu jet hızıyla yanıtladı ‘hemen açıkla’ açıklamazsan namertsin falan gibi amiyane sözlerle karşılık verdi..
Pazar günü geldi çattı Başbakan İstanbul’da Sinan Erdem salonunda partisinin ilçe başkanlarını tanıtma adaylarını açıklamasının sonunda; Sarıgül dosyasını gösterdi kürsüden, dosya 57 sayfadan oluşuyormuş, komisyon raporuymuş dikkat edin, yargı kararı veya savcılığın iddianamesi demiyor, komisyon diyor..Ne kadar bağırarak anlatsa da Erdoğan istediği desteği salondan alamamış olmalı ki, sesinde titreme yüzünde de bir gerilme vardı,İstanbul’u kaybedecek korkusu her halinden belli oluyordu.
Erdoğan’ın CHP’nin İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül için açıklayacağı sözde yolsuzluk dosyasını toplum pek gala almadı; ama AKP’nin dalkavuk medyası başta televizyonları canlı yayına geçerek hem de sürüsüne bereket 15 mi 20 mi sayısını unutuyor insan,bir gün sonra da yazılı medyası da manşetten girdi.
Ne varmış bu dosya da?
Dosya tam 57 sayfa,komisyonun raporu var bu dosya da, kaçak inşaatlara göz yummak ve rüşvet almak,inşaat mafyasıyla işbirliği yapmak gibi ne kadar yaftalama varsa hepsi içinde;yaftalama diyoruz çünkü ortada bir yargı kararı olmadığı gibi savcılığın iddianamesi bile yok..
Dünyanın hiç bir demokratik ülkesi şöyle dursun, kanun devletinde bile böyle bir kara propaganda yapılmaz, buna zır cahillik denilir hukukta.Hele bunu bir de seçimle yönetime gelmiş insan yapıyorsa kimse ciddiye almaz ama mizahçılara bol malzeme çıkar.
Soralım Başbakana bu dosya elinize yeni mi geçti,geçtiyse neden yargıya teslim etmediniz?
Yargının kapağını açmadığı bir dosya nasıl suç oluyor,bu yargısız infaz değil mi?
Sarıgül’ün bu kadar yolsuzluğu var ise,neden aday olmasını beklediniz,bu suçu sümen altı etmek olmuyor mu?Sarıgül aday olmasaydı,bu dosyayı yine çıkartır mıydınız?Mümkün değil.
Şimdi niye çıkarttınız,Sarıgül’ün bir dönem CHP’de yaşadığı ve dışlandığı için ..Bunlar çok ucuz politikalar ama bizim başbakana yakışıyor hakkını teslim edelim.
Ya Tasarruf Mevduat Sigorta Fonunu(TMSF)un seçimlerin arifesinde 16 yıl önce Sarıgül’ün 9 kişiyle bir bankadan almış olduğu ortak krediyi ödememesini,bugün gündeme getirmesi ve fonun Mustafa Sarıgül’ün tüm malvarlığına el koymasını,Erdoğan’ın talimatıyla bu işlemi TMSF yaptı ama siyasi olarak hiç etik değil.
Bu kadar siyasetin ardamarının çatladığı bir dönem yaşamamışızdır toplum olarak, ben böyle bir çirkef bir siyaseti hatırlamıyorum,siyasetçilerin mahrem alanına girerek,kasetler yayınların yapıldığı siyasi rakiplerini toplum önünde küçük düşürmek,kasetlerle özel hayatın teşhir edilmesiyle yuvaların dağılması,bunların hepsini toplum olarak Erdoğan’ın 12 yıllık iktidarında yaşadık.
Başbakana bu politikaları oy getirebilir,siyasetteki iktidar ömrünü uzatabilir ama unutmasın ki;bu kadar ötelenen ve dışlanan kendi değerlerinin dışında farklı değerleri olanları aşağılayan bir siyasetin bedeli de çok ağır olur.
Dileriz bu ağırlık demokratik yoldan iktidar değişikliğine götürür de,toplumsal bölünmeler ve kutuplaşmalar çatışmalara dönüşmez.
Eğer toplumsal bir çatışmaya dönüşürse Allah korusun, bunun önü alınamaz siyasal iklimimiz ve etrafımız bir ateş çemberi içinde yaşıyoruz,top seslerini duymuyoruz top ve mermiler sınır ilçelerimizim evlerine isabet ediyor insanlarımız ölüyor,orta doğunun haritası yeniden çizliyor..
Sorunların çözümünü siyaset belirler ama suçluyu ve suçsuzu yargı karar verir.
Yargının devre dışı kaldığı bir yerde Başbakan sahi Sarıgül’ün dosyalarını hangi mahkemeye verecek?
Erdoğan,oğlunu göndermediği mahkemeye mi dosyaları teslim edecek?
Dikkatiniz çekiyor mu bilmem,Başbakan 17 Aralık “Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonundan” sonra hiç yargıdan ve adaletten bahsetmiyor ama hainler listesine girmeyen örgütler,kişiler ve ülkeler de kalmadı.
Bu hainleri,rüşvetçileri, yolsuzluk yapanları seçim mi belirleyecek, yargı mı?Hukuk devletinde yargı belirliyor da!.
Başbakan, Sarıgül’ün yolsuzluk dosyasını ve bu hainleri,devletin içindeki çeteleri paralel devlet yapılanmasına gidenleri niye yargıya taşımıyor,çok merak ediyoruz?
Haydi Başbakanım savcılık tarafından gözaltına alınması gereken oğlunuz Bilal’ı yanınıza, SARIGÜL’ün yolsuzluk dosyasını koltuğunuza, hainleirn listesini de elinize alın,doğru Cumhuriyet baş savcılığına gidin.
Bu iftiraların,yaftalamaların, hakaretlerin, yolsuzluk ve rüşvetin önüne hukuksuz nasıl geçeceğiz?
Yazarlar
-
Taha Akyol‘Azerbaycan Turan yolu’ 13.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur Akgün8 Ağustos mutabakatı… 13.08.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURRojbaş İmamoğlu, geçmiş olsun Evre ve yeni YAE’cilere dostane uyarılar… 13.08.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİKomisyon'un çimentosu Bahçeli 13.08.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciDemokrasi işgal edilirse… 13.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ocaktanİktidar, Bahçeli’nin hukuk uyarılarını dikkate almalı 13.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Y. YılmazBöyle mahkemenin hükmüne adalet denir mi? 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasBakü ve Erivan başardı, Türkiye kazandı 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞŞimşek, ÖTV, cari açık ve gümrük birliği 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUTürkiye terörsüz olacak, bölünmeyecek.. Amenna.. Ya Suriye’den gelecek tehdit? 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİSon vatanı Türkiye olanlar ilk vatanı Türkiye olanlara vatanseverlik dersi veremez 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUŞakülünden çıkmış bir ülke: Türkiye 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZYeni çözüm süreci komisyonuna dair 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Gülçin AVŞARSorumluktan kaçmak umuttan kaçmaktır 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIR'Yeni Türkiye'de umudu yalnızca 51 kişilik komisyona bırakmalı mıyız? 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞKOMÜNİST BİR YAZAR VE“İKİ KADIN İKİ AŞK…” 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA15 Ağustos Toplumsal Devrime Giden Yol... 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Akdoğan Özkanİsrail ordusu, Gazze’de ekilebilir arazileri de sıfırlıyor 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNZengezur’a Trump kaması: Kime niyet kime kısmet? 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanDevleti yönetenler milletlerine güven vermek istiyor olsaydı… 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayBir dönüm noktasında mıyız? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNE“Norm Devlet” üzerinde 19 Mart gölgesi 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Doğu ErgilYolsuzluk: Çürümenin Kurumsallaşmış Hali 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AlbayrakKadife eldiven zamanı 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRBU KOMİSYON NE ÇÖZER? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Berrin SönmezTeo-politik inşaya karşı dinsel bireycilik: İtaat mı? İtiraz mı? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunÖzlemek ne uzun bir mesafe, Dersim… 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKYeni Süreç, korkular ve umutlar 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENSüreç Olmasaydı 9.08.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
4.08.2025
28.07.2025
21.07.2025
14.07.2025
7.07.2025
30.06.2025
23.06.2025
18.06.2025
16.06.2025
9.06.2025