Yalçın AKDOĞAN
Hükümetteki mini revizyon üzerine çok şeyler yazıldı, çizildi. Özellikle yeni gelen bakanlarla ilgili çok olumlu ve güzel yorumlar yapıldı. Tabii ki gideni değil geleni övmek kolaydır. Oysa her değişiklik bir başarısızlığa, bir soruna dayanmaz. Başarılı da olsa bazı bakanlar değişebiliyor. Son revizyonda görevden alınan bakanlara öncelikle teşekkür borçluyuz. Çok önemli hizmetler gerçekleştirdiler, çok önemli yatırımlar yaptılar.
Örneğin Sağlık Bakanı Recep Akdağ… 10 yılda sağlıkta büyük dönüşüm gerçekleştirdi. Anketlere göre halkın en başarılı bulduğu hizmetlerde sağlık ilk sırada yer alıyor. Recep Akdağ mütevazı, güler yüzlü ve gayretli bir bakandı. Bundan sonra da umarım bu tecrübesinden milletçe istifade ederiz.
Ömer Dinçer, yine kamuoyu araştırmalarında en başarılı bulunan hizmetlerden olan Eğitim'in bakanıydı. Kimsenin cesaret edemediği bir işe soyundu ve kararlı adımlar attı. İşin siyaseti ve iletişimi konusunda gereken performansı sergilemediği için eleştirilse de çok sorunlu bir yapıya neşter attı…
Ertuğrul Günay, zaten yaptıklarının kendisinin hayırla yad edilmesine yeteceğinden emin olduğu için gönül rahatlığıyla ve özgüvenle koltuğunu selefine bıraktı.
İ. Naim Şahin keşke başından itibaren iyi yaptığı işine konsantre olsa ve medyanın hırpalayıcı oyunlarına gelmeseydi. Haksız bir şekilde imajı, yaptıklarıyla değil söyledikleriyle oluştu.
Yeni bakanların hem eski bakanların başarılı icraatlarını aynen sürdürmesi gerekir, hem de geçmişten dersler çıkarması gerekir.
Bakanlık, somut işler yapmayı gerektiren icrai bir faaliyet. Ancak aynı zamanda siyasi boyutları olan bir görev. İletişim, medyayla ve halkla ilişkiler her siyasi görevin önemli parçasıdır.
Geçen yerel seçimde, tarihi hizmetler gerçekleştiren başarılı belediye başkanlarından bazıları halkla ilişkileri kötü olduğu için seçim kaybettiler. Aynı şekilde diğer siyasi görevlerde de halkı, seçmeni, teşkilatları, milletvekillerini önemsemek ve iyi ilişki kurmak önem taşıyor. Her icraat, aslında bir süreç yönetimi… Süreci iyi yönetmek sadece hedefi tutturmak anlamına gelmiyor, aynı zamanda süreçteki tüm aktörlerin belli bir memnuniyete ulaşmasını da gerektiriyor.
Ayrıca bir gerçeği de vurgulamak durumundayız:
'Halk odaklı reformlar' her zaman o meslekteki çalışanların, meslek kuruluşlarının veya sektördeki kurumların da lehine olduğu veya onların da süreçten çok hoşnut olduğu anlamına gelmiyor. Sağlık'ta yaptığınız dönüşüm halkın büyük memnuniyetini kazanırken özel hastanelerin veya doktorların bir kısım rahatsızlıklar duymasına sebep olabiliyor.
Eğitim'de attığınız önemli adımlar meslek içindeki herkesin büyük memnuniyet duyduğu anlamına da gelmeyebiliyor.
Hükümetler elbette halkın genelinin hoşnutluğunu düşünmek, ona göre yapısal dönüşümler yapmak ve gerekli adımlar atmak durumundadır, ancak süreçteki tüm aktörlerin rahatsızlıklarını dikkate almak da yine işin önemli bir boyutudur.
Yapısal dönüşümler mutlak şarttır, ancak insani perspektif korunarak yapılmalıdır. Kentsel dönüşüm çalışmaları da öyledir. Siz milletin evini yıkmak değil, millete yuva yapmak için bu işe girişirsiniz. Sürecin yönetilmesi, iletişimi, siyaseti çok boyutlu bir hassasiyeti gerektirir. AK Parti'nin bugüne kadar ki başarısı sadece doğru işler yapmasından değil, bunları doğru şekilde yapmasından, halkın ve farklı kesimlerin memnuniyetini gözetmesinden geliyor.
Bugün vatandaşların çoğunluğu yapılan revizyonu makul ve olumlu görüyorsa, Başbakan Erdoğan doğru bir hamle yapmış demektir.
Yasin Doğan
http://yenisafak.com.tr/yazarlar/YasinDogan/gideni-de-ovebilmek/36078
Yazarlar
-
Ahmet TAŞGETİRENBölgede Trump operasyonu sürüyor 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Zeki ALPTEKİNEmeğin Sosyolojisi ve Kapitalizmin Geleceği: Marx vs. Marx 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolYenilikçi bir İslam düşünürü Gannuşi 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKRus cinleri imana nasıl hizmet etti? Tuhaf bir Soğuk Savaş hikâyesi 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Kemal CANMahkemeye düşmüş siyaset 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEAhtapotun kolları 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORU3809 sayfa ve temel çelişki 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluÇözüm sürecinin CHP’si daha merkezde 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUÖzel ve CHP’ye dair son gözlemler 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Ali TürerPATRON KİM? 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURAK Parti üzerine doktora yapmış bir CHP lideri…. 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçCHP hakkında kapatma davası açılır mı? Yok artık, daha neler! 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİÖzgür Özel'le kahvaltı: CHP nereye böyle? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZBir iddianameden fazlası: CHP’yi dizayn girişimi 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
DOĞAN ÖZGÜDEN"Arananlar" zulmü ne zaman son bulacak? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuSuriye’de ‘altın oran’ nedir? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRBakın Şahan'ı şikayet eden kimmiş? Her balkona havuz yapan müteahhit savcıya koştu! 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Sedat KAYAİmamoğlu'na istenen 23 asırlık tarihi ceza: Roma İmparatorluğu kurulduğunda hapse girseydi hala ceza 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİddianamenin ruhu siyasi 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciBir iddia-nağme 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİKemalizm’in dindarlarca rehabilitasyonu 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
KEMAL GÖKTAŞBir “yalanlama” yalanı: CHP üyeliği ve Kanada’ya iltica meselesinde gerçekler 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraMemnuniyetsizler 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehveş EVİNYerel yönetimlerle işbirliği kültür politikası için hayati 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERDemokrat Kral’ın anıları 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTBelediyenin açıklaması gerçekleri gizliyor mu? 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAEnternasyonalizm ve Demokratik Toplum Çağrısı... 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
M.Latif YILDIZÇÖZÜM SÜRECİ KOMİSYON VE EKMEN 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanYeşil sarıklı hocalar bize böyle anlatmamışlardı 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünBaşarılı bir diplomasi örneği… 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRHSK neden suskun? 11.11.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUKürtler davete icabet ediyorlar 11.11.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNAkdeniz’den Hazar’a hizalananlar ve Colani’nin Beyaz Saray günü 11.11.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRAK Parti’nin 23 yılı: Kitle partisinden devlet partisine, siyaset dilinden güvenlik diline bir dönüş 11.11.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞÖcalan 70’lerde mi kalmış? 11.11.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan TuğalSosyalist yükseliş dağınık ama yine de oligarşiye bir darbe 11.11.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasDüşmanımız kimdir bizim? 11.11.2025 Tüm Yazıları






































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
22.05.2019
17.05.2019
8.05.2019
2.05.2019
1.05.2019
19.04.2019
17.04.2019
12.04.2019
11.04.2019
4.02.2019