Hilâl KAPLAN
Genelkurmay personelini taşıyan araca, Genelkurmay Başkanlığı'na 200 metre kala yapılan bombalı saldırı, Türkiye tarihinde bir dönüm noktasına tekabül ediyor olabilir. Saldırıdan birkaç saat sonra İsveç'teki Türk Kültür Merkezi'ne de bombalı saldırı olması, dün PKK'nın Kerkük- Yumurtalık boru hattına saldırması failin kimliğine işaret ediyordu.
Nitekim gelen bilgiler de failin YPG'li Salih Neccar olduğunu gösterdi. Neccar ailesinin Suriye'de Esed'in başında bulunduğu Baas rejiminin askeri istihbaratı Emn ül-Askeri'yle irtibatlı olduğu söyleniyor. Esed rejiminin, Rusya yönlendirmesiyle eylem talimatını PKK'ya verdiği anlaşılıyor. Hedefin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan kalkan ve Genelkurmay personelini taşıyan araç olması, Rusya talimatıyla yapıldığını güçlendirir nitelikte. İçerideki Esed'ci/PKK'lı klik de tavırlarıyla teröristleri sevindirmekte gecikmedi. HDP, Meclis'te okunan ve terörü kınayan ortak bildiriye imza atmayarak faile yakınlığını tescil etmiş oldu.
Genel başkanı 'hendeklerdeki arkadaşlar' diyen, Genel Başkan Yardımcısı 'YPG, terör örgütü değil' diyen CHP'nin milletvekili Özgür Özel, 'Sorumlu Cumhurbaşkanı ve devleti yöneten herkestir' diyerek katili özenle gözlerden sakladı. Zaman ve paralellerin 'yeni Taraf'ı Cumhuriyet, 'Devletin kalbine bomba' ifadesiyle teröristlere tercüman olan aynı manşetle çıktı. Paralel'in Nazlı ablası, "İlk adım hükümetin istifası. AKP-CHP koalisyonuyla tek adam keyfiliğinin son bulması" diyerek teröristlere bir de 'hükümet düşürme' payesi vermemizi teklif etti. Esed'in basın sözcüsü gibi çalışanlardan biri, 'Keşke yurtta ve bölgede barış siyaseti izleyebilseydiniz. O zaman birlikten söz etme hakkına sahip olurdunuz' diyerek katillerden yana olduğunu ortaya koydu. KCK içindeki MİT elemanlarını 7 Şubat sürecinde ifşa eden paralel yapının medya mensupları utanmadan MİT'i ve devleti hedefe koyan açıklamalar yaptı. PKK'nın yayın organlarından biri patlamayı kutlayan mesaj attı. PKK'lı Cemil Bayık saldırıyı YPG'nin 'misilleme' olarak yapmış olabileceğini söyledi.
CHP milletvekili Çetin Arık, 'Artık yeni anayasa ve başkanlık tartışmalarını bir yana bırakıp her türlü teröre karşı topyekûn mücadele aşamasına geçmeliyiz' diyerek, CHP'nin bir gün önce neden Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu da terk ettiğini, kimlerle eşzamanlı çalıştıklarını açık etmiş oldu. Daha önce de YPG'ye teşekkür borçlu olduğumuzu söylemiş olan, uluslararası sermayenin kanalında çalışan sunucu, 'Ülkede patlamalar, ölümler, savaş senaryoları... Başkanlığı filan biraz ertelesek. Güvenlik sorunu var ülkede' deyip teröristlerin amaç açıklamasına gerek bıraktırmadı.
YPG'nin Baas ordusuyla birlikte hareket ettiği, Afrin'de net şekilde görüldüğü gibi ABD'den çok Rusya komutasında ilerlediği açık. Geçtiğimiz günlerde Esed'in BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi de YPG ile rejimin işbirliğini özetlemişti: 'Suriye'nin kuzeyinde kazanılan zaferler, Suriye ordusu ile Kürtlerin Suriye halkının tümü için kazandığı ortak zaferlerdir.' YPG unsurları, geçen ay bir video yayınlayıp, Türkiye'yi tehdit etmişti. PKK ile aralarında harf farkı dışında hiç ayrım olmadığını net biçimde gösteren videoda, 'PKK'nın, 40 yıldan fazladır süren savaşta, Türkiye devletine karşı mücadelesi hiç güç kaybetmedi. PKK, özgürlük ve özyönetim için savaşmaktadır. Dünyadaki tüm devrimcilere çağrımızdır. Direnişe katılın. Dünyanın her yerinde Türkiye devleti kurumlarına saldırın' çağrısı yapılıyordu.
Yani Suriye'ye girsek de girmesek de savaştayız ve mücadele veriyoruz. En önemli nokta, 'içteki mücadele'yi daha etkin seviyeye çıkarmadan bunu yapmamamız gerektiğidir. Devam edeceğim.
Milletimizin başı sağ olsun. Milletimizin başı dik olsun. 'Ben PKK'yım/Esed'im/Rusya'yım' diyenlerin zilletini, 'Ben Türkiye'yim' diyenlerin zaferini göreceğiz inşallah.
Yazarlar
-
Gökhan BACIKErken Cumhuriyet dönemi eleştirileri: Revizyonizm mi, Türk usülü “woke” mu? 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİVicdansız senenin kelimesi dijital vicdanmış 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciOkudukça yoksullaşan bir ülkeyiz 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ocaktan2026’da deliler çağına karşı bir umut ışığı yanar mı? 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA2026’ya Girerken; Barış, Demokratik Toplum ve Enternasyonal Özgürlük Yürüyüşü... 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURHavf ve reca arasında yeni bir yıla... 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünGemini’ye göre 2026’da Türkiye… 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEBölücüler ve Ülkücüler 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolKara bir yıl 2025 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNAfrika Boynuzu’ndaki oyun: İsrail kime şah çekti? 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORU2026: Beklentiler, beklentiler… 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
KEMAL GÖKTAŞBarış Akademisyenleri'nin göreve iadesine istinaf engeli: Daire, Danıştay kararına direndi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZTürkiye’ye özgü sürecin muhasebesi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUÇözüm için mücadele demokrasi için mücadeledir 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENNasıl anılmak isterdiniz? 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçLeyla Zana ve Gözde Şeker ne yaptı? 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇER23 yılın en kötüsü 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞYENİ YILDA DA KURU EKMEK BİZİ BEKLİYOR… 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRTürkiye'de davaların portresine kısa bir bakış: Hâlâ en güçlü ortak talep neden adalet? 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİktidar medyası infilak etti 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTBir fotoğraf karesinden çok daha ötesi... 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRUyuşturucu dosyasındaki sürpriz isim! "Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile…" 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞUlus devlet, milli egemenlik, çevre, insan hakları, uyuşturucu ve Venezuela 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALRTÜK ve basın özgürlüğüne geçit yok… 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Kemal CAN2025 giderken 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Abdulmenaf KIRAN11. YARGI PAKETİ, YENİ ADALETSİZLİK VE EŞİTSİZLİKLER YARATTI 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENRaporların Gösterdiği 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraYılın Kelimesi 27.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet İlhanKararsızlığın Erdemi: Kesinliğin Gölgesinde Düşünmek 27.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUÜlke siyasetin neresinde, hangi evresinde? 27.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTAN100 Bin Dolar Kazanan “Yeni Yoksul” Mu? 26.12.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuSuriye, güvenlik ve 15 milyon bağımlı… 26.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yetvart DANZİKYANLeyla Zana vakası bir gösterge. Ama neyin? 26.12.2025 Tüm Yazıları
-
Nuray MERTİslamcılık Öldü mü? 26.12.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan TuğalSovyetler ve Bookchin 26.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa Karaalioğlu‘Entegre strateji’ varsa, niye tek yönünü görüyoruz? 25.12.2025 Tüm Yazıları
-
Doğu ErgilGüvenlikten kimliğe, inkârdan yurttaşlığa 24.12.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanKomisyonda uzlaşma çıkmazsa süreç yine de ilerler mi? 24.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİSekülerleşme sorunu veya Müslümanlar nasıl modernleşecek? 23.12.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGEYüzdük yüzdük 22.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayPax Americana sonrası Almanya: Yeşil dönüşümden askeri Keynesçiliğe 21.12.2025 Tüm Yazıları










































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
17.06.2019
27.05.2019
6.05.2019
1.05.2019
29.04.2019
24.04.2019
16.04.2019
15.04.2019
12.04.2019
8.02.2019