Kurtuluş TAYİZ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün partisinin il kongresinde açıkladığı 24 Haziran Manifestosu, tarihe geçecek önemde başlıklar içeriyor. Erdoğan millete dokunan, içten, samimi, ciddi ve en önemlisi de Türkiye’ye yaraşır iddiada bir manifesto açıkladı. Erdoğan, 24 Haziran için millete Türkiye’yi “küresel güç, öncü ülke” yapma sözü verdi.
Özgüveni yüksek, gelecek iddiası taşıyan bu manifesto, Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin 2023 Türkiye vizyonunu da ortaya koyuyor.
Türkiye adına yola çıkan, yönetime talip olan, milletin oylarını talep eden her adayın Erdoğan’ın manifestosunda dile getirdiği ruha ve iddiaya sahip olması gerekir.
Muhalefetin en büyük sorunu Türk milletinin yakaladığı bu özgüveni, iddiayı, vizyonu bir türlü anlayamaması ve taşeron isimlerle bu istikameti sabote etmeye çalışması.
Bölgesinde hızla büyük bir aktöre dönüşen Türkiye, dünyada da küresel bir güç olmanın kıyısında durmaktadır. Küresel aktörler, Türkiye’yi bu tarihsel eşikte durdurmak istiyor. Muhalefet ise bu tarihsel kavşakta küresel güçlerin taşeronluğunu yapmakta.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özgüveni, samimiyeti, içtenliği, konuşmasının millete dokunan yanı işte bu tarihsel eşiğin farkındalığından kaynaklanıyor.
Erdoğan muhalefet liderleri gibi popülist laflar etmedi; ülkenin önüne gerçekçi, inandırıcı, ulaşılabilir hedefler koydu.
Erdoğan Batı karşısında ezilen, büzülen mesajlar vermedi; Batı’yla daha eşit, daha güçlü, daha sağlam ilişkiler kurma sözü verdi.
Ekonomiyi büyütmekten, dar gelirlinin sıkıntılarını çözmekten, adaleti sağlamaktan, özgürlükleri geliştirmekten söz etti.
Gerçekleştirilmesi imkansız sözler vermedi, milli hedefleri gerçekleştirmenin mümkün olduğunu söyledi.
Erdoğan 24 Haziran’da siyasi istikrarı sağlayan bir netice alınması durumunda ekonomik, sosyal ve demokratik istikrarın artarak süreceği ve Türkiye’nin yoluna büyüyerek devam edeceği mesajını verdi.
Manifestoyu tek bir başlık altında toplayacak olursak; Erdoğan 24 Haziran seçimleri için millete “Türkiye’yi küresel güç, öncü ülke” yapma sözü verdi.
“Dörtlü ittifak”ın bu saatten sonra işi çok daha zor. Çünkü Erdoğan’ın açıkladığı bu manifestonun yakınına bile yaklaşacak iddiaya sahip değiller. Muhalefet partilerinin çıkardığı adayların tek bir iddiası var: Türkiye’yi büyütme iddiasındaki Erdoğan liderliğini ve “Cumhur ittifakı”nı durdurmak. Ülke için, millet için hayırlı tek bir vaatleri yok. Beş benzemez olarak (CHP, HDP, İYİ Parti, Saadet, Demokrat Parti) bir araya gelen muhalefetin tek vaadi eski Türkiye’yi geri getirmek! Bu vaatlerini ittifak protokollerine bile “eski sistemi geri getirmek”olarak geçirdiler.
Evet, bir yanda Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi “küresel güç, öncü ülke” yapma sözünü içeren seçim manifestosu var, diğer yanda da muhalefetin “eski sistemi geri getirme” sözünü içeren seçim protokolü! Millet, 24 Haziran’da bu iki gerçeğe bakarak elbette oy verecek. Sonuç ülkemiz için inşallah hayırlı olur.
Yazarlar
-
Mustafa KaraalioğluGeri dönülmez çözümde son düzlük... 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasHükümet yalanladı konu kapandı 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Zeki ALPTEKİNÜretici Güçlerin Gelişiminin Motorlarından Biri Olarak Toplumsal-Sınıfsal Mücadeleler 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİHakan Fidan'ın diploması 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENSüreç Olmasaydı 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURMehmet Ali Sebük’ü neden kimse hatırlamıyor? 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUSiyaset CHP’siz, CHP siyasetsiz olmaz 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçKürt sorunu, komisyon ve Marx… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanAK Parti kendini nasıl bu hallere düşürdü… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolTefessüh… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUAnayasa engeli olduğu halde yeniden seçilmek isteyen başkan ne yapar? 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuÇeteler çağı ve muhteşem çöküş… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Y. YılmazAYM kararı yargıyı bağlayacak mı? 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Cemile BayraktarŞeffaf, açık ve çoğulcu 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTUtanmazlığın ve Çürümüşlüğün Belgesi: Sahte Diploma Skandalı 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: “İmralı’da Bir Mahkûm” 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Gökçer TahincioğluKalorifer kazanından rektör danışmanlığına ve öğretim görevliliğine uzanan yol: Sahte diplomaya ne g 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet Berkanİktidar ülkeyi yönetebiliyor mu ki? Tek kişi ne kadar yönetebilirse o kadar işte… 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇİsa’nın takipçilerine sığınan Muhammed’in takipçileri 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞAdemimerkeziyet: Dikey güçler ayrılığı ya da paylaşımı 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraÇağdaş Türkiye 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUDemokratlar, ümmetçiler, ırkçılar 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Çiğdem TOKERİki öncü şirkete nasıl sızıldı: Denetimsizliğin çürüttüğü devlet 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞMeslek liseleri tartışmaları (1) 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGEKaş yaparken göz çıkarmak 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit Akçay2025’in kalanı nasıl geçecek? 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜR‘Dijital devlet’ işgali: Girilmedik kurum yok! 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Doğu ErgilBüyük Aldatmaca: Popülizmin (Halkçılığın) Yolsuzluk Ve Eşitsizlik Konusundaki Yalanları 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Vahap COŞKUNKalemşörler ve Çubuk Ustaları da Silah Bıraksın! 5.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezEkonomiyi düzeltmekle iş bitmez 5.08.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZTerörsüz Türkiye hedefi: Hukukun ve siyasetin rolü 5.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNESiyasî kimlikler panayırı kapandı 5.08.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciÇürüme! 4.08.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
15.05.2019
10.05.2019
1.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
17.04.2019
15.04.2019
12.04.2019
11.04.2019
8.02.2019