Melih ALTINOK
CHP, MHP, Cemaat, Doğan Medya ve mutlaka bir beşinci benzemezin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için dokunulmazlık talep ediliyor. Akademik kariyerine, söylemlerine ve ittifaklarına dair eleştiriler “husumet göstergeleri” sayılıyor.
Türkiye’de hiçbir siyasi aktör için talep edilmeyen bu konforun, adı henüz bir iki gün önce, o da Google’dan öğrenilen bir cumhurbaşkanı adayı için neden farz oluyor, anlayabilmiş değilim.
Öyle ya, en hararetli döneminde koskoca bir ülkenin tepe makamına aday oluyorsanız, kişisel tarihiniz hallaç pamuğu gibi atılır.
Örneğin, muhafazakârların oylarını almak için belirlediğiniz adayın dindarlığını “satıyorsanız” birileri de çıkıp “Mısır’daki darbede fiilen Sisi’nin yanında yer almanızın anlamı nedir” diye sorar.
Ya da 8 seçimi oylarını artırarak çıkan bir siyasiye karşı “tek adam” kampanyası yürütürken çıkardığınız aday, elinde 150 bin sivilin kanı olan diktatör Esad’a muhabbetini gizlemiyorsa, “şaşıranlara” kızılmaz.
İhsanoğlu ile ilgili sosyal medyada vs. dönen esprilere gelince.
Bir ülkenin başbakanının kendisi ve ailesi ile ilgili küfürlerin hâlâ duvarlardan silinmediği, siyasilere karşı bel atı esprilerin her hafta kendileri mizah olan dergilerin kapağını süslediği bir kültürel çölde, isim üzerinden naif espriler “felaket” sayılmasa gerek.
Elbette bu berbat örneklerden yola çıkarak aynı nefret üslubunun İhsanoğlu için de kullanılabileceğini söylemiyorum. Ne var ki, ülkenin başbakanının “mezarına tüküreceğini” söyleyen köşe komşularına “gık diyemeyen” koca koca yazarların, gençlerin masumane kelime oyunları üzerine döşenmeleri bir hayli garip kaçıyor. Kaldı ki, telaffuzu zor isim üzerinde, seküler seçmeni ürkütmesin diye, "Ekmeleddin-din=Ekmel Bey" şeklinde cerrahi etimolojik operasyonlar yapanlar da bizzat kendisini aday gösterenlerken.
Evet, kimsenin İhsanoğlu ile ilgili eleştiri ya da espri malzemesi bulmak için ekstra bir çabası yok. Sağ olsunlar ortamın tüm malzemesini bizzat destekçileri tedarik ediyor.
Hangi birini sayalım.
Mesela Abdürrahim Boynukalın’ın “önce habervaktim.com’un bir haber sandım” dediği Hürriyet’in ve Cumhuriyet’in İhsanoğlu ile ilgili son pr haberine bir göz atalım.
“Dünürü Ekmel Bey’i anlattı: Namaz kılarken görmedim!” Hürriyet.
“Kıyıda köşede namaz kılardı, ibadetini göstermezdi!” Cumhuriyet.
Şimdi söyler misiniz lütfen, bir gün “Tanrı dağı kadar Türk, Hira dağı kadar Müslüman” dediğiniz adayınıza ertesi gün çıkıp “İbadet ağaç altında olur ama eğitim bina ister” tadında bir profil çizerseniz, gülen mi suçlu olur?
Dün sosyal medyada bu çocukça pr haberciliği üzerine haklı olarak hakaramakara yapan gençlere “Size ne adamın nasıl ibadet ettiğinden” diyerek çıkışıyorlardı.
Yahu sizin aklınız başınızda mı? Bu kör gözüm parmağına “Kartaca yıkılsın” ittifakı haberciliğiyle kafa bulanlar da aynen bunu söylüyor işte.
Bize ne Ekmeleddin Beyin dünürünün evindeki Atatürk portresinden, namazını nasıl kıldığından, iftarını nasıl açtığından…
Ekmeleddin Beye naçizane tavsiyem, gençlerin esprileriyle uğraşmayı bırakıp, kendisini cilalamaya çalışırken yerden yere vuran destekçilerine bakması. Zira böyle dost düşman başına.
Yazarlar
-
İbrahim KirasTrump niçin İran’ı vurdu? 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUBu çağda harita böyle değişiyor 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluSiyasi belirsizlik rüzgarıyla, ‘erken’ seçime doğru… 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AKSAYZindanın kapıları açıldı ve muhalif lider serbest bırakıldı 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA“Masada Milyonlar Var” 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Y. YılmazKılıçdaroğlu, Erdoğan’a hizmet etmeye hazır 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: Sahur Pilavı… 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERÖzgür Özel CHP’de neyi değiştirdi? 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURSessizlik neden en büyük tehdittir? 25.06.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciHer şey yolunda ise bu fahiş faiz nedir? 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanFatih Altaylı’yı hapse atacağız diye hukuku dibine kadar zorladılar 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUSaldırılarla İran’a ‘‘Ölümlerden ölüm beğen’’ denildi 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEDış Cephe ateş altında iken İç Cephe ne durumda? 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRİDAMCI İRAN, SOYKIRIMCI İSRAİL DEVLETİ Mİ? 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan AKTAŞTahran bir kez daha bombalanırken 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Alper GÖRMÜŞDoğru, ülke güvenliği demokrasisiz de sağlanabilir fakat bunu durmaksızın tekrarlamakta bir sorun va 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞUCUBE SİSTEM CEHENNEMİ… 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇSavaşın meşruiyeti ve ahlaki üstünlük meselesi 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNİran'ın zor seçimi: Topyekûn savaş ya da taksitle ölüm 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akdoğan ÖzkanWashington’un İran takıntısının şifreleri 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Hasan Bülent KAHRAMANTürkiye için bir fırsat: CHP’de yeni kuşak siyaseti 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Çiğdem TOKERZeytin ağaçları ve şirketokrasi 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunDevlet “devletimiz” olur mu? 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuÖcalan İsrail için ne dedi? 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİBahçeli'ye muhalefet ikna oldu da ortağı olmadı mı? 19.06.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUYeni milliyetçilik ve Öcalan 19.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçaySıcak yaz 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cansu ÇamlıbelCHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: CHP anayasa değişikliği masasına oturmayacak, öyle bir komisy 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünOyun içinde oyun… 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRNihai hedef Türkiye mi? 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Aydın SelcenDemokrasiye giderken cumhuriyetten olmak 17.06.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKTürkiye ne yapmalı? 17.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİModern katil 17.06.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRMHP’nin yeni anayasa hamlesi, köklü bir rejim düzenlemesini mi işaret ediyor? CHP ne yapmalı? 16.06.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGEDaha kötüsü her zaman mümkün 16.06.2025 Tüm Yazıları
-
Vahap COŞKUNÖzgür Özel’in İmtihanı 15.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENBaas’tan ve İslamcılıktan Sonra 15.06.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
2.06.2022
17.05.2021
11.05.2019
10.05.2019
6.05.2019
1.05.2019
29.04.2019
22.04.2019
17.04.2019
8.02.2019