Hüseyin SARIBAŞ
Paulo Coelho 1947 de Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde doğmuş . Yapıtları sürekli en çok satılanlar listelerinde yer almış . 150 ülkede 66 dilde yayınlanan kitaplarının toplam satışı 100 milyon civarında . “Kazanan yalnızdır” romanının 28. sayfasında roman kahramanlarından Rus İgor ve Fransız Olivia arasındaki iki cümle dikkatimi çekti . “Neden dünyayı yok etmeniz gerekiyor?” , “Kendi dünyamı yeniden kurabilmek için” .
Seçim süreci başladı. Adaylar , liderler ve ekipleri tarafından kapalı kapılar ardında belirlendi. Düzen partileri seçim yutturmacası ile halkı noterlik görevi ile karşı karşıya getirdi . 550 Milletvekilinin 450’si bu günden seçilmiş durumda . Geriye hazineden alınan paraların nasıl harcanacağı ve kimlerin nemalanacağı kalıyor . Sistem partileri “Yoktur birbirimizden farkımız , ama biz Osmanlı bankasıyız” deyişine benziyor . Görünen köye kılavuz istemez . Sistemin siyasetleri sınıfta kaldılar. Geriye demokratik blok olarak bir araya gelen , başta Eşitlik ve Demokrasi Partisi olmak üzere BDP ve Sosyalist grupların seçim başarısı geleceğimizin güvencesi olacaktır . 2007 seçimlerinde aynı bağımsız aday yöntemiyle sevgili Ufuk Uras’ı Meclis’e tünel kazarak göndermiştik . Ulusalcı, Ergenekoncu Kürt düşmanı şovenist çevrelerin küfürlerine rağmen Mecliste demokrasi için özgürlük için söylenmedik söz bırakılmadı . Barış için, adalet için , demokratikleşme için daha çok mücadele edilmesi gerektiğini görmüş olduk .
Kürt sorununda , CHP , AKP , MHP ‘nin tetiklemesine rağmen çözümü yolunda sonuç alınamadı . Sezgin Tanrıkulu vb. isimler , milli birlik ve kardeşlik söylemiyle ipe un seriyorlar.
Kürt halkı ne yapacağını ve kimlerle birlikte özgürlük mücadelesini kazanacağını biliyor . Aynı şekilde Alevi önderlerinin düzene teslim olmalarına rağmen onların demokratik talepleri blok olarak savunulacak . Kadınların , gençlerin sorunlarının önemini sokaklar ve cinayetler gösteriyor . Nükleer felaket ekolojik yaşamın tahribi CHP ve AKP’yi birleştiriyor . İşçilerin , emekçilerin haklarına saldırıyı her gün görebiliyoruz . Çalışanlara ve emeklilere , işsizlere etiketli köle gözü ile bakan siyasetler bu seçimde gereken cevabı alacaklar .
Özgürlükçü sol , sosyalist , demokrat , Kürt hareketi , Alevi dinamiklerinin yeniden yapılanması ve toplumsal muhalefet için bu seçim önemli bir deneyimi yaşatacak . Solu geçmişin çıkmaz sokaklarından çıkaracak , alternatif siyaseti oluşturacak , eşitlikçi , özgürlükçü Anayasanın yaşam bulması siyaseti ile karşı karşıyayız .
Bu gün eşitlik ve demokrasi yolunda kendimizi sorgulayarak , vicdanımızın sesini tarihi sorumluluklarımızla birleştirip özgür ve eşit yaşamı savunmak zorundayız .
Yazarlar
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA“Masada Milyonlar Var” 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Y. YılmazKılıçdaroğlu, Erdoğan’a hizmet etmeye hazır 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AKSAYZindanın kapıları açıldı ve muhalif lider serbest bırakıldı 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERÖzgür Özel CHP’de neyi değiştirdi? 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: Sahur Pilavı… 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUBu çağda harita böyle değişiyor 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasTrump niçin İran’ı vurdu? 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluSiyasi belirsizlik rüzgarıyla, ‘erken’ seçime doğru… 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURSessizlik neden en büyük tehdittir? 25.06.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanFatih Altaylı’yı hapse atacağız diye hukuku dibine kadar zorladılar 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEDış Cephe ateş altında iken İç Cephe ne durumda? 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUSaldırılarla İran’a ‘‘Ölümlerden ölüm beğen’’ denildi 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciHer şey yolunda ise bu fahiş faiz nedir? 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan AKTAŞTahran bir kez daha bombalanırken 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Alper GÖRMÜŞDoğru, ülke güvenliği demokrasisiz de sağlanabilir fakat bunu durmaksızın tekrarlamakta bir sorun va 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRİDAMCI İRAN, SOYKIRIMCI İSRAİL DEVLETİ Mİ? 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞUCUBE SİSTEM CEHENNEMİ… 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akdoğan ÖzkanWashington’un İran takıntısının şifreleri 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇSavaşın meşruiyeti ve ahlaki üstünlük meselesi 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNİran'ın zor seçimi: Topyekûn savaş ya da taksitle ölüm 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Hasan Bülent KAHRAMANTürkiye için bir fırsat: CHP’de yeni kuşak siyaseti 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunDevlet “devletimiz” olur mu? 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Çiğdem TOKERZeytin ağaçları ve şirketokrasi 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuÖcalan İsrail için ne dedi? 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİBahçeli'ye muhalefet ikna oldu da ortağı olmadı mı? 19.06.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUYeni milliyetçilik ve Öcalan 19.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cansu ÇamlıbelCHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: CHP anayasa değişikliği masasına oturmayacak, öyle bir komisy 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünOyun içinde oyun… 18.06.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
24.10.2016
30.09.2016
29.08.2016
22.06.2016
1.02.2016
1.02.2016
28.10.2015
4.02.2015
5.04.2015