Ahmet TAKAN
Dediler ki;
"Türkiye'ye rağmen, Doğu Akdeniz'de veya Ege'de adım atabileceklerini sananlar, ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladılar. Suriye'deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek, denizlerdeki haydutlara da, meydanı bırakmayacağız."
Gerçekten, hatalarının farkında mıydılar?.. Cevap; cık!..
Bu sözde efelenmenin yapıldığı günden 3-4 gün önce küstah Yunan, İzmir/Çeşme'ye doğrulttuğu ağır silahlarla gece gündüz atış yapıyordu. Türkiye Cumhuriyetini idare edenler de sağıra yatıyordu!.. İzmir/Çeşme'nin tam karşısında bulunan gayriaskerî statüdeki Sakız Adası'nda, 30-31 Ekim tarihlerindeiki gün süreyle top, ağır piyade silahları ve uçaksavar makinalı füfek atışları yapıldı.Yunan askerleri top atışı yaparak Ege Denizi'ndeki seyir güvenliğini ve bölgedeki hava trafiğini tehlikeye attı.
Atışla ilgili haber ve resimlerde Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmî internet sitesinde yayımlanarak tüm dünyaya ilan edildi.
Bunlar Türk kamuoyundan her zamanki gibi gizlendi, bir de çıkıldı Yunanistan'a dümenden sopa sallanıp içerdekilere ver coşkuyu yapıldı. Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı küstahlıklarından vazgeçmediğini 4 kare fotoğraf ve fotoğraf altı yazılarla anlatalım;




Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Sakız Ada'sının gayriaskerî statüsünü hatırlatarak, "Sakız Adası, 13-14 Şubat 1914 tarihli 6 büyük devlet (Almanya, Avusturya-Macaristan, İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya) kararı ve 24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşması'nın 12'nci maddesine göre gayriaskerî statüde. 6 büyük devlet kararı ve Lozan Antlaşması'nın 12'nci maddesi ile Yunanistan'a Sakız Adası'nın sadece kullanma hakkı verildi. Sakız Adası'nın mülkiyeti ile deniz yetki alanları Türkiye'ye bırakıldı. Sakız Adası'nın hava sahası da Türk Hava Sahası'dır. Yunanistan adaya herhangi bir askerî birlik konuşlandıramaz, askerî tatbikat ve ağır silah atışı yapamaz. Ancak mevcut durum itibarıyla Sakız Adası'nda bir Mekanize Piyade Tugayı var. Yunan Mekanize Tugayı'na bağlı birlikler ağır silah atışı yapıyor. Yunanistan açık bir şekilde 13-14 Şubat 1914 tarihli 6 büyük devlet kararını ve 24 Temmuz 1923 tarihli Lozan Antlaşmasını ve uluslararası hukuku ihlal ediyor, Ege Denizi'ndeki seyir güvenliğini ve bölgedeki hava trafiğini tehlikeye atıyor" dedi.
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, "Kıbrıs'ta, Ege'de ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye rağmen atılacak hiçbir adıma ve oldubittiye asla müsaade edilmeyeceğine" dair sözlerini hatırlatan Yalım şöyle konuştu;
"Ege Denizi'nde 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı 14 yıldır Yunan işgali altında, Taşoz Adası Türk kara sularındaki 111 milyon varillik petrolümüz Yunanistan ve İsrail tarafından gözümüzün içine baka baka çalınıyor, Yunanistan, Doğu Akdeniz Girit Adası güneyindeki 42 bin kilometrekarelik Türk Kıta Sahanlığını parselleyip satışa çıkardı ve bütün bunlara rağmen Hulusi Akar 'kazan-kazan'dan bahsediyor"
Ümit Yalım'dan Bakan Hulusi Akar'a farklı bir konuda uyarı geldi;
"Fenerbahçe Orduevi'ndeki motel boşaltılarak yıkıma hazır hale getirildi. Yıkılacak motelin yerine başka bir inşaat yapılmamalı ve arazi yeşil alana dönüştürülmelidir."
Başbuğ ATATÜRK ve arkadaşlarıİsmet İnönü, Şükrü Kaya'nın Ege Denizi ve adalar konusundaki mücadeleleri...
Atatürk'ün hiç aklımdan çıkmayan şu sözleri;
"Allah nasip eder, ömrüm vefa ederse Musul, Kerkük ve adaları geri alacağım. Selanik de dahil Batı Trakya'yı Türkiye hudutları içine katacağım."
Yunan, Ege'yi kendi gölü haline çevirdi, Türk topraklarını işgal etti... Biz de, varımızı yoğumuzu ortaya koyduk, Ahmet Kural'ın Sıla ile kavgasını çözmeye çalışıyoruz!..
Affet bizi Atam!..
Kaynak Yeniçağ: Ege'yi haydutlara bıraktık... AFFET ATAM!.. - Ahmet TAKAN
Yazarlar
-
Gökhan BACIKErken Cumhuriyet dönemi eleştirileri: Revizyonizm mi, Türk usülü “woke” mu? 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA2026’ya Girerken; Barış, Demokratik Toplum ve Enternasyonal Özgürlük Yürüyüşü... 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciOkudukça yoksullaşan bir ülkeyiz 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİVicdansız senenin kelimesi dijital vicdanmış 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünGemini’ye göre 2026’da Türkiye… 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEBölücüler ve Ülkücüler 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURHavf ve reca arasında yeni bir yıla... 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolKara bir yıl 2025 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ocaktan2026’da deliler çağına karşı bir umut ışığı yanar mı? 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUÇözüm için mücadele demokrasi için mücadeledir 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
KEMAL GÖKTAŞBarış Akademisyenleri'nin göreve iadesine istinaf engeli: Daire, Danıştay kararına direndi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNAfrika Boynuzu’ndaki oyun: İsrail kime şah çekti? 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZTürkiye’ye özgü sürecin muhasebesi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENNasıl anılmak isterdiniz? 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORU2026: Beklentiler, beklentiler… 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçLeyla Zana ve Gözde Şeker ne yaptı? 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİktidar medyası infilak etti 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTBir fotoğraf karesinden çok daha ötesi... 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞUlus devlet, milli egemenlik, çevre, insan hakları, uyuşturucu ve Venezuela 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRTürkiye'de davaların portresine kısa bir bakış: Hâlâ en güçlü ortak talep neden adalet? 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞYENİ YILDA DA KURU EKMEK BİZİ BEKLİYOR… 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRUyuşturucu dosyasındaki sürpriz isim! "Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile…" 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇER23 yılın en kötüsü 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Abdulmenaf KIRAN11. YARGI PAKETİ, YENİ ADALETSİZLİK VE EŞİTSİZLİKLER YARATTI 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Kemal CAN2025 giderken 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENRaporların Gösterdiği 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALRTÜK ve basın özgürlüğüne geçit yok… 28.12.2025 Tüm Yazıları




























Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
7.01.2022
1.12.2021
10.11.2021
13.10.2021
12.10.2021
9.09.2021
31.08.2021
4.08.2021
13.07.2021
6.07.2021