Eser KARAKAŞ
Bir, iki aydır neler oluyor, neler; izleyen, okuyan Türkiye’de yürütme ve yargı erklerinin ortaklaşa uyuşturucu belasına karşı büyük bir cenge girdiklerini zanneder.
Evet, işler muhafazakârlara kadar bile uzandı, Mehmet Akif Ersoy tutuklandı, Fenerbahçe Başkanı Saadettin Saran adliyede ifade verdi, yurtdışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı, isimlerini olmasa bile çoğunun yüzlerine aşina olduğumuz ekran isimleri, beyazperde isimleri gözaltına alınıyorlar, bir bölümü tutuklanıyorlar, bayatlamış AKP isimleri her gün sosyal medya paylaşımları yapıyorlar, “sırada çok önemli feşmekan var” mesajı atıyorlar, birileri de bunları sabah akşam tartışıyorlar.
Tamamen mi önemsiz bu yaşananlar, hayır, böyle bir şey söylenemez ama ekran yüzlerinin akşam arkadaş, ev toplantılarında kullandıkları uyuşturucudan çok daha önemli uyuşturucu konuları var bu ülkede, bu konulara girmeden, unutarak, hatta unutturarak güzel kadınlar üzerinden yapılan haberler de bir tür toplum uyuşturma işlemleri belki de.
Ela Rümeysa Cebeci isimli bir kadın var mesela, ismini de ilk kez duyuyorum, kendisini ekranlardan da tanımıyorum, birileri bu kadınla uğraşıyorlar, uğraşsınlar bir bildikleri varsa ama bendeniz de size aynı kişilerin kimlerle uğraşmadığını, muhtemelen uğraşamadığını da hatırlatayım isterseniz.
Kolombiya’nın Buonavenutra Limanı’nda (İyi maceralar limanı yani) Kolombiya narkotik polisi Türkiye’de birilerine gönderilen, bu birilerinin kim olduğunu bir türlü öğrenemedik biz sade vatandaşlar, kauçuk maddelerin içine yerleştirilmiş 4.9 ton kokain ele geçirdi.
4.9 ton kokain deyip geçmeyin, Avrupa piyasalarında bugün bir gram kokain yaklaşık yüz avro ediyor, bu fiyat da Avrupa’ya son senelerde mebzul miktarda giren kokain nedeniyle çok düşmüş bir fiyat, giriş yerleri de muamma değil, bizim Mersin limanının da adı çok geçiyor, klasik bir arz etkisi yani, 2020 senesinde kokainin gram fiyatı bazı ülkelerde, mesela Birleşik Krallık, 200 avroya yakın idi.
2020 senesinde Kolombiya Buenoaventura limanında Kolombiya narkotik polisinin ele geçirdiği ve destinasyonu Türkiye olan kokainin piyasa fiyatı milyar avro dolayında.
Bu kokain Türkiye’ye M.K. isimli bir kişinin kimyevi madde şirketi üzerinden gönderiliyor, 2022’de dava açılıyor, işin içinde Sarallar örgütü bile var, başka çok isim var, Türkiyeli ve yabancı kimyagerler var; ancak, ne oluyor ise bir sene sonra davada tutuklu isim kalmıyor ve bugün davanın ne aşamada olduğunu bile bilen pek yok, muhtemelen de asla öğrenemeyeceğiz işin başındaki büyük patron ya da patronları.
Türkiye Devleti Kolombiya’dan ülkemize gönderilen 4.9 ton kokainin gerçek alıcısını bulamıyor öyle mi, böyle mi, bu devletle mi 21. yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak?
Şimdi soralım kendimize, Ela Rümeysa Cebeci mi, Kolombiya’dan ülkemize 4.9 ton kokain/zehir getiren bilinemeyen, öğrenilemeyen (!!) kişi mi daha büyük kamusal tehlike?
Daha çok olmadı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel CHP’nin Salı grup toplantılarının birinde Türkiye’nin KKTC Büyükelçisinin isminin Karayiplerde Fransa donanmasının ele geçirdiği İzmit Limanı çıkışlı bir gemide ele geçen dokuz ton kokain ile beraber anıldığından bahsediyor, mezkur Büyükelçi Kıbrıs’ta bir cinayette yaşamını yitiren Halil Falyalı ile şirketler kurmuş bir diplomat (!), babası ise bir ara Erdoğan’ın en mutemet ismi zira örtülü ödeneğin başında imiş.
Bu tuhaf ilişkiler bana bile inanılmaz geliyor ama ben Özgür Özel’in yalancısıyım.
Bir karmaşık adamın Özgür Özel’i Taksim’in göbeğinde yumruklamasının Saraçhane konusu ile değil de bu Kıbrıs-Karayipler hattı ile ilişkisi olmasın sakın diye de düşünenler var, ben yine onların yalancısıyım.
Kolombiya’da ele geçirilen 4.9 ton kokainin, Karayipler konusunun arkasında kimler var öğrenemiyoruz ama ekranlarda Ela Rümeysa Cebeci’nin hapiste olduğunu herkes görüyor.
Bu Ela Rumeysa Cebeci nasıl bir kadınmış ya, Türkiye’yi, KKTC’yi uyuşturucu merkezleri, geçiş yolları yapmış, Halil Faryalı ile şirketler kurmuş vesselam.
Ha, bir de Aleyna Tilki var Türkiye’yi uyuşturucu uçurumuna atan, bu kızı da unutmayalım, belki Halil Falyalı ile şirketler bile kurmuştur geçmişte, aman dikkat.
Kolombiya’dan ülkemize gelen 4.9 ton kokain/zehirin gerçek alıcısı kimdir açıklanmadan, Özgür Özel’in değindiği Lefkoşa eski Büyükelçisi ile Karayiplerde Fransa’nın ele geçirdiği 9 ton kokain ilişkisi sorgulanmadan ekran yüzlerine ev partileri nedeniyle davalar açmak en hafif deyimiyle komiktir, tuhaftır, devlet ayıbıdır.
Yazarlar
-
Mahfi EgilmezOrtaçağ’a dönüş 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZGüvenlik paradigması çağında Kürt Meselesi: Yeni statüko ve arayışlar 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanMilletin vicdan hizasında durmayı başaramazsanız… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERMala fide politia 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAÖzgür Önderlik – Özgür Rojava – Jin, Jiyan, Azadî... 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRAYŞE HÜR DAHİL SOLUN BİR ELEŞTİRİ PRATİĞİ 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolYine yolsuzluk sorunu 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTarihinin önemli bir dönüm noktasında Türkiye… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENYönetilebilir bir çatışma olarak ABD-İran 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRVe siyasallaşan yargıda yeni eşik 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİÖzgür Özel'in öfke patlaması 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUCHP ve Özel buna hazır olmalıydı 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Selami GÜRELBaşlangıçta Eylem Vardı! (Am Anfang war die Tat!) 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENMuhafazakârlar ve Kürtler 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKKırılmalar karşısında Türkiye ve Kürtler 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciNüfus verileri ne diyor? 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURSon anlarında telefonunda Candy Crush oynayan diktatörün hikayesi 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanEvrensel hukuk ilkesini rafa kaldırdığınızda neler olur? 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANDemirel’in köprüsünü sattırmam… Özal’ın köprüsünü sattırmam… 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRYakın geleceğin Türkiye’si: Kutuplaşma azalmayacak, psikolojik olarak form değiştirecek 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞEDEP YAHU… 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRT15 yıldır değişmeyen zihniyet, karartılan meclis 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Şeyhmus DİKENNaum Faik var mıydı? 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cengiz AKTARErmeni uzlaşmazlığı efsanesi 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yetvart DANZİKYANSuriye’yi konuşurken aslında Türkiye’yi konuşuyoruz 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKAKP İslamcı bir parti mi değil mi? 8.02.2026 Tüm Yazıları



























Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
26.01.2026
19.01.2026
12.01.2026
5.01.2026
29.12.2025
22.12.2025
18.12.2025
8.12.2025
1.12.2025
26.11.2025