Ali Türer
Ali Poyrazoğlu “memleket her gün 1Nisan şakası gibi” demiş ve eklemiş “ama şakalar biraz ağır”. Doğrusu bu görüşe katılamayacağım, olup bitenin nesine şaşmış, nesini komik buluyor anlamadım. Bulutsuzluk özleminin bir şarkısında belirttiği gibi bu ülke gayet normal, Poyrazoğlu arızayı bence kendinde aramalı.
İki gün önce görülen Can Dündar ve Erdem Gül davasında mahkemenin Cumhurbaşkanı’nın müdahil olma isteğini kabul etmesini mi komik bulmuş?
Cumhurbaşkanı bu davaya zaten başından beri müdahil değil mi? Anayasa Mahkemesinin “gazetecilik yapıyorlar, salıverin” kararını tanımayınca Sayın Cumhurbaşkanını şaka mı yapıyor sanmış? Davanın duruşmasına günler kala savcının değişmesi de mi 1 Nisan. Davaya yeni atanan savcının Cumhurbaşkanının davaya müdahil olmasını resmen talep etmesinden daha doğal ne olabilir?
Avrupa ve ABD’den pek çok diplomat, başkonsolos (ya da yardımcısı), milletvekilleri, Avrupa’nı gazetecileri, yazarları, bilim insanları Dündar ile Gül’ün başına gelenlere karşı çıkacaklar, yetmeyecek adamların duruşmasına bazıları resmen katılacaklar. Cumhurbaşkanı’nı davaya müdahil olmasını talep eden savcı gelecek duruşma için gizlilik kararı istemeyecek. 14. Ağır ceza da Mahkemesi de bunu uygun görmeyecek. İyi de bunda şaşacak, 1 Nisanlık ne var? Gayet doğal değil mi bu gelişme, şaka bunun neresinde?
Bir kere 19 Ocak 2014 tarihinde durdurulan MİT TIR’larının silah götürüp götürmediğini ilk gündeme getiren, hemen olayın ardından o günlerde başbakanlığa verdiği soru önergesi ile HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’ydü. Bundan bir buçuk yıl sonra, “İnsani yardım malzemesiydi” diye olay geçiştirilmeye çalışılırken Can Dündar ve Gül'ün tuttular TIR’ların içindekilerin görüntülerini yayınladılar, TIR şoförleri ile yapılan röportajları (29 Mayıs 2015) yayınladılar.
Gazeteciler “Silahlı terör örgütüne üye olmak” gibi bir suçla yargılanacaklar, sen diplomat, başkonsolos olarak bu ülkede neler oluyor diye merak edeceksin, gazetecilerin davalarını izleyeceksin, olacak iş mi bu. Bu ülkenin Başbakanı var, Cumhurbaşkanı var, izin almadan ne işiniz var oralarda? Dündar’ı, Gül’ü savunan avukatların alayının “DHKPC’li, FETÖ’cü ve PKK’lı” olduğunu Sabah gazetesinde okumadınız mı? Yoksa siz de bu kokteyl’in içinde misiniz?
1 Nisan şakası mısınız, nesiniz?
Bir de şu Reza Zarrab konusu çıktı ortaya.
Şimdi biz 17-25 Aralıkta yolsuzluk soruşturması diye başlatılan darbe girişimini bastırıp, mağdur edilen milli damat Reza Zarrab’ın dağıttığı paraları toplayıp faizi ile adama geri verdik mi verdik. Demek ki olayı da, dosyayı da kapattık. Teröristlerin, devlet düşmanlarının oyunlarını bozduk, heveslerini kursaklarında bıraktık. İşi sağlam kazığa bağlamak için Başkanlık yolunda kararlı adımlarla yürümekteyiz.
Üst akıl, kokteyl terör örgütleri telaşa düştüler. Yolumuzu kesmek, ayağımızı kaydırmak için kafa kafaya verdiler. İçerde Dündar ve Gül üzerinden bizi sıkıştırmaya çalışırken, dışarıdan da ayağımızı kaydırmak için yeni planlar yaptılar. Rıza Zarrab işi işte bu planın bir parçası, ürünü.
Kalkmış Amerika’da bir savcı Reza’yı tutuklamış. Sanki biz onun o mevkilere FETÖ’nün getirdiğini bilmiyoruz. Adamın amacı İran’ın kara paralarını akladı diye Reza’dan hesap sormak falan değil. Savcı FETÖ’den almış talimatı, 17 Aralık darbe girişimini aklamak için harekete geçmiş. Aklınca Cumhurbaşkanımız ile milletimizin arasına nifak sokacak, ülkemizi yönetenleri birbirine düşürecek, Türkiye’de yeni bir darbe için koşulları hazırlayacak. Yer miyiz biz bunu?
Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında tek devlet, tek millet, tek bayrak olmaya ahdetmişiz biz. Hiçbir oyun, hiçbir kokteyl plan bizi yolumuzdan alı koyamayacak. Yaşadıklarını ağır bulduysa Ali Poyrazoğlu bu ülkeyi tanımıyor. Şu dokunulmazlıkları hele bir halledelim, ayak bağlarından kurtulup, istediğimize gönlümüzce hele bir dokunmaya başlayalım.
O zaman görür o, memleket her gün nasıl 1 Nisan.
Yazarlar
-
İsmet BerkanDevleti yönetenler milletlerine güven vermek istiyor olsaydı… 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AlbayrakKadife eldiven zamanı 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Doğu ErgilYolsuzluk: Çürümenin Kurumsallaşmış Hali 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUÇevremiz çok bilinmeyenli bir denklem gibi, yoksa bilinebilir mi? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Berrin SönmezTeo-politik inşaya karşı dinsel bireycilik: İtaat mı? İtiraz mı? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunÖzlemek ne uzun bir mesafe, Dersim… 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolYargı niye böyle? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRBU KOMİSYON NE ÇÖZER? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKYeni Süreç, korkular ve umutlar 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayBir dönüm noktasında mıyız? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNE“Norm Devlet” üzerinde 19 Mart gölgesi 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUSiyaset CHP’siz, CHP siyasetsiz olmaz 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasHükümet yalanladı konu kapandı 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluGeri dönülmez çözümde son düzlük... 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİHakan Fidan'ın diploması 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENSüreç Olmasaydı 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Zeki ALPTEKİNÜretici Güçlerin Gelişiminin Motorlarından Biri Olarak Toplumsal-Sınıfsal Mücadeleler 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURMehmet Ali Sebük’ü neden kimse hatırlamıyor? 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuÇeteler çağı ve muhteşem çöküş… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçKürt sorunu, komisyon ve Marx… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanAK Parti kendini nasıl bu hallere düşürdü… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraÇağdaş Türkiye 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: “İmralı’da Bir Mahkûm” 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Gökçer TahincioğluKalorifer kazanından rektör danışmanlığına ve öğretim görevliliğine uzanan yol: Sahte diplomaya ne g 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Y. YılmazAYM kararı yargıyı bağlayacak mı? 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇİsa’nın takipçilerine sığınan Muhammed’in takipçileri 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞAdemimerkeziyet: Dikey güçler ayrılığı ya da paylaşımı 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Cemile BayraktarŞeffaf, açık ve çoğulcu 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTUtanmazlığın ve Çürümüşlüğün Belgesi: Sahte Diploma Skandalı 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGEKaş yaparken göz çıkarmak 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜR‘Dijital devlet’ işgali: Girilmedik kurum yok! 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞMeslek liseleri tartışmaları (1) 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUDemokratlar, ümmetçiler, ırkçılar 6.08.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
12.06.2025
22.12.2024
3.12.2024
26.09.2024
2.09.2024
5.08.2024
7.07.2024
4.05.2024
1.04.2024
26.03.2024