Nevzat CİNGİRT

Anahtar Parti… Düzce’nin Kilitli Kapılarını Açabilecek mi?
16.10.2025
61

Yavuz Ağıralioğlu liderliğinde 30 Ekim 2024’te kurulan Anahtar Parti, kısa sürede ülke gündeminde olduğu kadar Düzce’de de adından söz ettirmeye başladı.

İl Başkanı Metin Topal ve özellikle uzun yıllar Büyük Birlik Partisi ile Alperen Ocakları camiasında görev yapmış olan Muhammed Doğan Kaya’nın partinin Merkez İlçe Başkanlığına getirilmesiyle birlikte, Anahtar Parti Düzce’de sosyal medyada daha görünür hale geldi.
Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun tedrisatından geçen, Düzce siyasetinin tozunu genç yaşta yutmuş ve gençler arasında tanınan bir isim olan Kaya’nın partisini Düzce’de ne kadar kök salabileceğini elbette zaman gösterecek.

Partinin kurucu lideri Yavuz Ağıralioğlu, “Ortak Akıl, İleri Türkiye” başlıklı manifestosunda şunları söylüyor:

“Biz; bir itiraza, sonra bu itirazın arkasından bir umuda, sonra bu umudun arkasından bir siyasi iradeye imkân vermenin, memleket hizmeti için bir mecburiyet olduğunu düşündük ve kurulduk. Biz umuda kurulduk; biz ‘bundan daha iyisi mümkündür’e kurulduk; ‘yapabiliriz’e kurulduk.”

Ama asıl soru şu:

Bu manifestonun Düzce’deki karşılığı ne?

Sosyal medyada görünür olmak gerçekten Düzce’nin kapılarını aralamaya yeter mi?

Bunu, şehrin sorunlarını gündeme taşıma becerilerinde göreceğiz.

Ancak bugüne kadar ne İl Başkanı Metin Topal’dan, ne de uzun yıllar Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün yakın çalışma arkadaşı olup son seçimlerde onun yeniden seçilmesi için mücadele veren — hatta Yeniden Refah Partililerle yaşanan tartışmalarda da adı geçen — Muhammed Doğan Kaya’dan Düzce’nin temel sorunlarına dair tek bir açıklama duydunuz mu?


Ben duymadım.

Sosyal medya hesabına baktım, orada da göremedim.

Merkez İlçe Başkanı Kaya ve partinin Düzce teşkilatı, şehrin somut meseleleri yerine genel siyasi sloganlara sığınmış görünüyor.

Kaya’nın hesabında yer alan tek açıklama şu:

“Suni gündemlerle Türkiye’nin mahkûm edildiği AK Parti–CHP ikilemi, şehrimizin ve ülkemizin en büyük sorun yumağıdır. İkinizden de bu şehri ve ülkeyi kurtaracağız. Rahat olun.”

Peki nasıl rahat olalım Muhammed Bey?


Biraz da “nasıl” kurtaracağınızı anlatsanız da içimiz ferahlasa…

Sosyal medyada “Terörsüz Türkiye” projesine yönelik sert eleştiriler dışında, parti adına somut hiçbir öneri yok.

Oysa bu konuda CHP İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ve Zafer Partisi İl Başkanı Hülya Eroğlu da benzer açıklamaları zaten yapıyor.

Sizin farkınız ne?

Ben, sizin aşağıda sıraladığım Düzce’nin sıcak gündemiyle ilgili bazı sorulara vereceğiniz yanıtları gerçekten merak ediyorum:


17 yıllık belediye binasının yıkılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kamu ihaleleri ve belediye şirketlerinin şeffaflığı konusunda bir açıklamanız var mı?

Konuralp’in yeniden belediye olması için başlatılan imza kampanyasına yaklaşımınız ne?

Yaz aylarında yaşanan su krizine dair çözüm öneriniz nedir?

Ulaşım Master Planı, toplu taşıma keşmekeşi, tarım arazilerinin imara açılması gibi temel konulara dair tek bir cümle kurdunuz mu?
Yakabaşı Köyü merasının ışık hızıyla belediyeye devri ya da BELTAŞ gibi iştiraklerin yönetim biçimi hakkında bir görüşünüz var mı?


Sayın Kaya,

Anahtar Parti iddialı bir isim taşıyor…

Ama görünen o ki, Düzce’nin kilitli kapılarını açacak o “anahtar”, henüz kullanılmaya başlanmış değil.

İşini ustalıkla yapan bir çilingir titizliğiyle, cevabını bekliyoruz…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazarlar