Kurtuluş TAYİZ
Manşetten sanatçıları vurup ölümünü izlemek aslında bir Hürriyet geleneği. Ahmet Kaya'ya böyle yapmışlardı. "Vay Şerefsiz" haberiyle onu leş yiyicilerin önüne atmışlardı. Kaya, sürgüne gitmek zorunda kalmış ve çok geçmeden de acılar içinde hayatını kaybetmişti.
Hürriyet, bunu başkalarına da yaptı; politikacılara, işadamlarına, bürokratlara, gazetecilere... Zaman değişti ama Hürriyet değişmedi; Ahmet Kaya'ya yaptığının aynısını bu kez sanatçı Yavuz Bingöl'e yaptı.
Bu kez cinayeti çeteye yeni kattıkları bir isme işlettiler. Aynı gelenekten gelmeyen Ahmet Hakan Coşkun, Yavuz Bingöl'ün sözlerini çarpıtarak sanatçıyı leş yiyicilerin önüne attı. Bir de utanmadan "röportajın ham hali" diyerek bir metin yayımlayarak Bingöl'ü daha fazla zor duruma sokmaya çalıştı. Ancak konuşmanın "ham hali"nde Bingöl'ün yüzüne soramadığı soruyu Ahmet Hakan'ın baskıda değiştirerek eklediği görüldü. Ayrıca yayımladığı konuşmalar, Bingöl'ün sözlerini kesip biçerek yanlış anlaşılmasına yol açtığını da gösterdi.
Yavuz Bingöl konuşmasında ne Berkin Elvan'a, ne onun annesine ne de Erdoğan'ın annesine yapılan hakaretleri kabul edebileceğini söylüyor. Aklıselim bir insanın bu konuda vereceği başka bir yanıt olamaz zaten.
Ama Ahmet Hakan, kuzu postuna bürünerek röportaja gidiyor; Bingöl'ün yüzüne soramadığı soruları gazeteye ekliyor ve Bingöl'ün sözlerini eksilterek, çarpıtarak hedef olmasını sağlıyor.
Ahmet Hakan, şimdi bir kenarda Yavuz Bingöl'ün leş yiyicilerce parçalanmasını izliyor. Çeteye hoş geldin Ahmet Hakan! İlk itibar suikastında başarılı oldun; ilk cinayetinde cesaretini kanıtladın; Hürriyet ailesine gözünü budaktan esirgemeyen bir yiğit olduğunu gösterdin.
Saygın bir sanatçıyı ölmeden mezara koydun, bravo sana Ahmet Hakan!
Erdoğan da hedefte
Yavuz Bingöl'e karşı başlatılan linç kampanyasının hedefindeki diğer isim ise Cumhurbaşkanı Erdoğan. Nefretle doldurdukları insanları Erdoğan'ın üzerine salıyorlar. Gezi'den beri aynı nefret kampanyası sürdürülüyor. Berkin Elvan'ın ailesini de ahlaksızca yürüttükleri bu linç kampanyasına "meşruiyet " sağlamak için kullanıyorlar. CHP'li Hüseyin Aygün'ün, Berkin Elvan'ın vurulma görüntülerini acılı annenin de bulunduğu bir basın toplantısıyla gösterime sokması büyük bir ahlaksızlık örneğidir. Bu şahıs medyanın kendisine açtığı korunaklı alanda utanmadan, çekinmeden kışkırtıcılık yapabilmektedir. Ancak burada asıl dehşet uyandıran şey, belli bir sosyo-politik grubun, Beyaz Türklerin bu korkunç istismarcılara, provokatörlere hoşgörüyle onay veriyor olması. Demek ki bu çevrenin ahlakı bir gencin ölümünü bile istismara cevaz verebiliyor, basit siyasi amaçlara alet edilmesine hoşgörüyle bakabiliyor!
Son söz: Başka yazarları ‘tetikçi' olmakla suçlayan Ahmet Hakan'ın durup biraz yaptığı işe bakması gerekiyor: Bir sanatçıya itibar suikastı yaptın, onu hak etmediği bir saldırının hedefi haline getirdin; Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ahlaksızca bir nefret kampanyasının fitilini ateşledin; sence bunun adı nedir Ahmet Hakan?
Yazarlar
-
İbrahim KahveciOkudukça yoksullaşan bir ülkeyiz 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ocaktan2026’da deliler çağına karşı bir umut ışığı yanar mı? 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİVicdansız senenin kelimesi dijital vicdanmış 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEBölücüler ve Ülkücüler 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolKara bir yıl 2025 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKErken Cumhuriyet dönemi eleştirileri: Revizyonizm mi, Türk usülü “woke” mu? 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünGemini’ye göre 2026’da Türkiye… 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA2026’ya Girerken; Barış, Demokratik Toplum ve Enternasyonal Özgürlük Yürüyüşü... 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURHavf ve reca arasında yeni bir yıla... 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZTürkiye’ye özgü sürecin muhasebesi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
KEMAL GÖKTAŞBarış Akademisyenleri'nin göreve iadesine istinaf engeli: Daire, Danıştay kararına direndi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNAfrika Boynuzu’ndaki oyun: İsrail kime şah çekti? 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORU2026: Beklentiler, beklentiler… 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENNasıl anılmak isterdiniz? 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUÇözüm için mücadele demokrasi için mücadeledir 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİktidar medyası infilak etti 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçLeyla Zana ve Gözde Şeker ne yaptı? 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞUlus devlet, milli egemenlik, çevre, insan hakları, uyuşturucu ve Venezuela 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRTürkiye'de davaların portresine kısa bir bakış: Hâlâ en güçlü ortak talep neden adalet? 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTBir fotoğraf karesinden çok daha ötesi... 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞYENİ YILDA DA KURU EKMEK BİZİ BEKLİYOR… 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇER23 yılın en kötüsü 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRUyuşturucu dosyasındaki sürpriz isim! "Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile…" 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Abdulmenaf KIRAN11. YARGI PAKETİ, YENİ ADALETSİZLİK VE EŞİTSİZLİKLER YARATTI 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALRTÜK ve basın özgürlüğüne geçit yok… 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Kemal CAN2025 giderken 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENRaporların Gösterdiği 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraYılın Kelimesi 27.12.2025 Tüm Yazıları





























Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
15.05.2019
10.05.2019
1.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
17.04.2019
15.04.2019
12.04.2019
11.04.2019
8.02.2019