Kurtuluş TAYİZ
Kemal Kılıçdaroğlu’nun “hapisteki vatanseverler” olarak tanımladığı FETÖ’cü polis ve Yargı mensuplarıyla ilgili enterasan bir belge ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın kamuoyuna duyurduğu belgeye göre terörist Fetullah Gülen, Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer ve Metin Özçelik’e gönderdiği talimatta, aralarında ABD’ye kaçan ve Zarrab davasında tanık olan -hizmetleri dolayısıyla da FIB’ydan yüklüce dolar alan- Emniyetçi Hüseyin Korkmaz’ın da olduğu FETÖ’cü örgüt mensuplarının tahliye edilmesi emrini vermiş. Gülen imzalı mektup “gözlerinden öperim”notuyla bitiyor. Talimatı alan hakimler, 25 Nisan 2015’te 63 FETÖ’cü örgüt üyesi ile kumpasçı polisi tahliye etmeye kalkışmış ancak HSK’nın devreye girmesiyle kendilerini hapishanede bulmuşlardı.
Bu olay bile tek başına Türkiye’de işlerin nasıl döndüğünü, FETÖ’nün çalışma tarzını ortaya koyuyor. Evet, Emniyet ve Yargı’da hemen hemen her FETÖ kumpası bu “gözlerinden öperim”notuyla başladı. Bütün FETÖ kumpaslarının arkasında Pensilvanya bulunmakta. Emir komuta zincirine göre çalışan illegal bir örgüt var ortada. Bu sinsi örgüt mekanizması yıllardır böyle çalışıyor. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı bütün siyasi kumpasların emri doğrudan Fetullah Gülen’den gelmiştir. Terörist başı Gülen’in üstünde ise artık sır olmaktan çıkan Amerikan gizli servisi bulunmakta elbette.
Sadece Emniyet ve Yargı’da değil siyasi alandaki FETÖ işleri de bu yöntemle dönmektedir. 15 Temmuz darbe girişimi farklı olmadı. Pensilvanya’dan “Gözlerinden öperim” notunu alan FETÖ’cü askerler hızla harekete geçerek Türkiye Cumhuriyeti’ne saldırdılar.
Peki 15 Temmuz hain darbe girişimini Kemal Kılıçdaroğlu’na kim veya hangi güç “kontrollü darbe” dedirtti? Gülen’in BBC’ye verdiği demecin hemen ardından Kemal Kılıçdaroğlu da aynı söylemi tekrarlamaya başladı. Acaba diyorum, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Pensilvanya’dan hiç “gözlerinden öperim” yazılı bir mektup ulaştı mı? Yoksa aralarında hâlâ canlı kurye mi kullanılıyor?
Hatırlayacaksınız, bu konuyu ilk Meral Akşener gündeme getirmişti; Hanımefendi, “iktidara gelirsek içerideki polislerin hepsini serbest bırakacağız” diyordu. Kemal Kılıçdaroğlu da ABD’deki Zarrab davasıyla eşzamanlı olarak eline tutuşturulan sahte belgelerle bir yandan Erdoğan’ı hedef alırken, diğer yandan da tutuklu bütün FETÖ’cü polisleri enteresan bir şekilde “vatansever” ilan etti. Sanki hepsini serbest bırakacakmış gibi. Anlaşılan Kılıçdaroğlu, Zarrab davasına çok büyük bir umut bağlamış; sanıyor ki, ABD’deki davayla Türkiye’de iktidar el değiştirecek, darbeci-kumpascı FETÖ’cü polislere de tahliye yolu açılacak!
Neyse, içerideki FETÖ’cüleri bu yalanlarla oyalamaya devam etsinler. Türkiye için önemli olan bu FETÖ şebekesini tüm yönleriyle çözüp tasfiye etmek. Anlaşıldı ki FETÖ Emniyet’teki, Yargı’daki, Siyaset kurumundaki, Sanat ve televizyon dünyasındaki mensuplarını hep böyle “gözlerinden öperek” yönlendiriyor. Teröristbaşının kimi gözlerinden kaç kez öptüğü bilinmez; ama gerçek olan, FETÖ’nün bilinen bilinmeyen bürokrasideki çok sayıda ismi hâlâ gözlerinden öpmeye devam ettiği.
Yazarlar
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA2026’ya Girerken; Barış, Demokratik Toplum ve Enternasyonal Özgürlük Yürüyüşü... 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünGemini’ye göre 2026’da Türkiye… 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİVicdansız senenin kelimesi dijital vicdanmış 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolKara bir yıl 2025 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciOkudukça yoksullaşan bir ülkeyiz 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEBölücüler ve Ülkücüler 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ocaktan2026’da deliler çağına karşı bir umut ışığı yanar mı? 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKErken Cumhuriyet dönemi eleştirileri: Revizyonizm mi, Türk usülü “woke” mu? 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURHavf ve reca arasında yeni bir yıla... 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNAfrika Boynuzu’ndaki oyun: İsrail kime şah çekti? 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZTürkiye’ye özgü sürecin muhasebesi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
KEMAL GÖKTAŞBarış Akademisyenleri'nin göreve iadesine istinaf engeli: Daire, Danıştay kararına direndi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORU2026: Beklentiler, beklentiler… 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENNasıl anılmak isterdiniz? 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUÇözüm için mücadele demokrasi için mücadeledir 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRTürkiye'de davaların portresine kısa bir bakış: Hâlâ en güçlü ortak talep neden adalet? 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçLeyla Zana ve Gözde Şeker ne yaptı? 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRUyuşturucu dosyasındaki sürpriz isim! "Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile…" 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞYENİ YILDA DA KURU EKMEK BİZİ BEKLİYOR… 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇER23 yılın en kötüsü 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİktidar medyası infilak etti 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞUlus devlet, milli egemenlik, çevre, insan hakları, uyuşturucu ve Venezuela 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTBir fotoğraf karesinden çok daha ötesi... 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Kemal CAN2025 giderken 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALRTÜK ve basın özgürlüğüne geçit yok… 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENRaporların Gösterdiği 28.12.2025 Tüm Yazıları



























Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
15.05.2019
10.05.2019
1.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
17.04.2019
15.04.2019
12.04.2019
11.04.2019
8.02.2019