Mehmet Ali ALÇINKAYA
Yazıma, barış ve demokratik toplumun inşası için mücadele ederken şehit düşen Ali Haydar Kaytan, Rıza Altun, Sırrı Süreyya Önder ve tüm devrim şehitlerini saygıyla anarak başlıyorum. Devri daim olsun, ışıklar içinde uyusunlar, yıldızlar yoldaşları olsun.
Bütün baskı ve saldırı politikalarına rağmen, umudun büyütüldüğü PKK’nin 12. Kongresi; barışın ve demokratik toplumun inşa kongresidir. Aynı zamanda toplumun yeniden örgütlenme kongresidir.
Bu kongre, liberal demokrasiye karşı halkın tabandan örgütlenmesine dayanan ve halkı güçlü kılan radikal demokrasinin hayata geçirileceği bir zemindir.
"Sosyalizmde ısrar etmek, insanlıkta ısrar etmektir."
Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü; komünal-demokratik bir duruşun çağdaş değerlerle yeniden inşa edildiği, sosyalizmin yeniden yükselen bir değer haline getirildiği kongredir bu.
Hakikat yolunda; iyilik, güzellik, ahlak, vicdan, huzur, mutluluk, doğruluk, güven, güvenilirlik, sevgi, adalet, açık sözlülük, cesaret, mücadelecilik ve azim gibi değerlerin, savaş çizgisine karşı geliştirilen demokratik siyaset çizgisinde pratikleştirildiği bir kongredir. Silahlı mücadele yerine demokratik siyaset tercih edilmektedir. Bu, özgür insan olmanın yoludur. Çizgi yürüyüşçüsü olmak; çizgiyi esas almak, özgürleşen kadının ve erkeğin ortak kurtuluşunu savunmaktır. Büyük yaşamak, büyük mücadele etmektir. Onurlu bir yaşam; sevgi, cesaret, inanç ve azimle mümkündür.
Bu mücadele; halkın, halkların, kadınların, gençlerin ve ezilenlerin özgürlük talebi içindir.
Örgütlü yaşamı esas almak, ideolojik ve politik olarak yetkinleşmek; tarz, üslup ve tempo sahibi olmak demektir. İnancı ve yaşamı sevmek, tüm insanlarla birlikte üretmek, yoldaşlığa sevgi ve saygıyı büyütmek gerekir. Keyfî, bireyci ve yetersiz yaklaşımlara karşı durmak; iki yüzlülüğe düşmeden insanlığa layık olmaktır. Ahbap-çavuş ilişkileri ve hemşericilik yerine; sınıfsal, siyasal ve örgütsel bağları esas almak özgür bireyin yoludur. Özgür insan olmaya karar vermek; eksikliklerden, yetersizliklerden ve çirkinliklerden arınmaktır.
Yeni bir sistemi, bu temelde yeni bir yaşamı, toplumu ve bireyi yaratma çabasıdır bu süreç. Yeni dönemin ruhuna uygun, pozitif bir üslubu geliştirmek; doğru bir pratiğe sahip olmak, eleştiri ve özeleştiriyi yaşamın temel ilkesi haline getirmektir.
Kapitalist moderniteye karşı demokratik moderniteyi, devletçi uluslaşmaya karşı ise demokratik uluslaşmayı savunmak ve bunun için mücadele etmektir. Şimdi bizlere – halkımıza, parti üyelerine, il ve ilçe örgütlerine, kadın ve gençlik meclislerine, toplumsal kurumlara, muhalefete, aydınlara, sanatçılara ve akademisyenlere – düşen görev; halkın öz düşüncesine, öz örgütlenmesine ve öz yönetim çizgisine dayanan, politik ve ahlaki değerleri güçlü, demokratik ve özgür bir toplumu yaratmak ve bu toplumu inşa etmektir.
Barış ve Demokratik Toplumun inşası, hepimizin ortak sorumluluğudur.
Yazarlar
-
Nevzat CİNGİRTBir kongrenin düşündürdükleri… 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUBahçeli’nin ortağını sürece ikna etme vakti… 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Figen Çalıkuşu5 Aralık tecavüzü… 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZTepki oylarını yönetmek başka, iktidar olmak başka 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ocaktan‘Terörsüz Türkiye’ye evet ama mış gibi yaparak mümkün mü? 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Berat ÖZİPEKİmralı için CHP’yi sıkıştırmaya gerek var mı? 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet Berkanİnsanlığın yüzlerce yılda oluşturduğu birikime ne oldu? 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİTürkiye Yüzyılı okullarda zorbalığı niye durduramıyor? 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRİşte faturalar: Şirketi kurduğu gibi ESK ile anlaştı! ‘Genç boğalar’ hep ondan alınmış 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANZor ve kırılgan sürece girdik! 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolAdaletsizliğin böylesi 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUBu ne dünya kardeşim böyle… 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciErdoğan ne zaman iktidara gelecek? 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
Doğu Ergil“Hakikat Sonrası” dünya: “Post-truth” ne demek? 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA"Demokrasinin Beşiği Olmak!" "İmralı Artık Tecrit Değil, Barış ve Demokratik Toplumun Çözüm Adasıdır 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENBahçeli–Öcalan görüşse... 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNETaha Parla’dan kalan ayak izleri 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet AKAYTürkiye İçin Irak Peşmergeleri Sorun Olmuyor da Rojava neden Sorun! 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRPOLEMİK SENDROMDA 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURÇözüm Süreci’nde top MİT’ten Meclis’e geçti 3.12.2025 Tüm Yazıları
-
Seyfettin GürselIMF’in siyaseten can sıkıcı tavsiyeleri 3.12.2025 Tüm Yazıları
-
Galip DALAYOrta Doğu, Trump Amerika’sına Uyum Sağlıyor 3.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayBireysel borçluluk gerçekten düşüyor mu? 3.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTrump’ın karnesi ve dünyanın kaderi… 3.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezBüyüme Buysa Niçin Şikâyet Ediyorlar? 2.12.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUHaksızlık mı dediniz? 2.12.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞReel politika, pragmatizm, ilkesizlik, oportünizm batağında AKP 1.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇNifak ve münafık 1.12.2025 Tüm Yazıları
-
Sezin ÖNEYŞu meşhur “İznik Konsili” 1.12.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGEKürt olmak 1.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTers köşe... 1.12.2025 Tüm Yazıları
































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
30.11.2025
25.11.2025
23.11.2025
20.11.2025
17.11.2025
12.11.2025
9.11.2025
5.11.2025
2.11.2025
29.10.2025