Abdurrahman Dilipak
Suud geldi aşka / Suudun aşkı başka!
Veliahd prens yaptı yapacağını. Allah onu Kushner’le haşretsin.
Suudi topraklarında alenen bir dansöz oynatılmadığı kaldı..
Lezbiyenler, homoseksüeller, satanistler hepsi sahne alıyor artık ülkede. Şeytan bu kadarını yapmaktan utanırdı herhalde. Şeytanı kıskandıran bir akıl var bunlarda.
Bir erkek şarkıcı sahneye çıkıyor. Suudlu bir kadın, “sanatçıya” iç çamaşırını çıkarıp atıyor. Bu adam elinde bu iç çamaşırını sallayarak sahnede, “Seni seviyorum Saudia” diye bağırıyor. Bütün salon ayakta, elleri havada satanist işareti yapıyorlar.
Bu kadar satanist bugüne kadar neredeydi, nasıl bir anda irtidat ettiler böyle!.
Şunu itiraf edelim, bu konuda “Selman” denen bu adam F. Gülen’den de, Adnan Hoca’dan da, Kalkancı’dan da çok daha hızlı. Çok kısa bir zamanda “ılımlı İslam” adına çok şey yaptı bu adam!. Bundan sonraki adım merak konusu..
Kaşıkçı cinayeti soruşturmasını yürüten “BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü” Agnes Callamard, Merkel ve Macron’u Suudi Arabistan’ın suç ortağı olmakla itham etti. Aslında Selman’ın Kushner’le bağlantısına da atıf yapmak gerekti. Tabii o zaman işin ucu İsrail’e dayanacağı için o da “riskli” bir talep olurdu!
Dahası da var, birçok ülke adeta el altından Selman’a destek verdiler. Callamard, Selman dahil üst düzey Suudi yetkililer hakkında bağımsız soruşma açılmasını talep etti, ama soruşturma başlatılmadığı gibi, G20 hükümet ve devlet başkanlarının haziranda Osaka’da düzenlenen zirvede Veliaht Prense adeta kur yaptığını dile getirdi. “Bu da uluslararası toplumun ne kadar yüreksiz olduğunu ortaya koydu” diyen Callamard, “Trump’ın bu konudaki tutumunun başlı başına ayrı bir mesele” olduğunu vurguladı.
ABD Hava Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral David Goldfein, Basra Körfezi’ne kıyısı olan Arap ülkelerini “İran’ın saldırılarına karşı birlik olmaya” davet etti. Hrap yarımadasındaki ülkelerin blok olarak kontrol edilmesi sözkonusu idi. Yarımadanın en büyük ülkesi Suudi Arabistan. Arabistan tepede Saudi ailesinin olduğu Şeyh ailesinin desteklediği bir kabileler federasyonu aslında. Hind Okyanusu sahilinde Yemen ve Umman var. Körfez’de BAE, Katar, Kuveyt ve Bahreyn var. BAE de bir emirlikler federasyon aslında. Arap yarımadasının Kuzeyinde Irak, Suriye, Lübnan, Filistin ve İsrail var. Tabii bir de Suudi Arabistan’ın kuzeyinde, eski Hicaz bölgesinin emiri olan Haşimi Ürdün Krallığı var.
Aslında bölgeye eskiden İngilizler hakimdi. Suriye’de bir ölçüde Fransız etkisi vardı. Ama bugün bölgede doğrudan bir Amerikan otoritesi var. ABD iktisadi otoritesini kullanarak siyasi alana da nüfuz etti. Aslında ABD İngilizlerin eline vurarak, Arab yarımadasını ellerinden alıyor, onlara göre.
BOP çerçevesinde 22 ülkenin sınır, rejim ve iktidar yapıları değiştirilecekti. Bunların çoğu da Arap yarımadası ve çevresindeki ülkelerdi. Ama olmadı, evdeki hesap çarşıya uymadı. ABD ve İsrail bir Arab-İran, Şii-Sünni, Sufi-Selefi savaşı ile merkezinde kutsal coğrafyanın yer aldığı bölgeyi cehenneme çevirmeye çalışıyor.
Akıllarınca tanrıyı kıyamete zorlayacaklar ya. Kıyamet savaşına hazırlanıyorlar. ABD Hava Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral David Goldfein maşa varken elini ateşe uzatmak niyetinde değil. Para ve silah ABD’nin elindeyken bir füze savaşı ile bu işi bitirmek istiyorlar.
Bizi Mekke’den vuracaklar ki, Mescidi Aksa gölgede kalsın.
Selman’ın ülkesinde yaptığını Netanyahu Kudüs’te Müslüman mahallesinde yapsa kıyamet kopardı. Kushner üzerinden Selman’a yaptırıyorlar. Filistin’i Kushnergiller’den, Selmangiller’den Dahlan’a emanet etmek istiyorlar. Kudüs Dahlangillerin yönetimindeki Filistin’in başkenti olduğunu düşünün. Netanyahu’nun yapamadığını Dahlan yapar!
Bakın ülkemizde de bunların işbirlikçileri, dostları var.
Daha önce Filistin cephesinde dindar Müslümanlar değil, Suriye’nin himayesinde, Rusya’nın desteğinde Bekaa’da solcu militanlar vardı. Adamlar hem solcu, hem de Arap Milliyetçisi idiler. Müslümanlar da bu yüzden Filistin davasına mesafeli duruyorlardı.
Bakın Hamas’ın bölgeye gelmesi konusunda başlangıçta göz yumulması ya da Hizbullah’ın bölgeye yerleşmesi konusunda sessiz kalınması, Falanjistlerin bölgedeki rolleri hep bir Şeytani planın parçası olarak gündem oldu. Hamas’la Filistin’i bölecekler. İslami cepheyi yumruklamak için kum torbasına çevireceklerdi. Mekerallahu. Evdeki planları her zaman çarşıya uymuyor.
Suudiler Şeytani bir planın taşeronluğunu yapıyorlar bugün. Halklarını ve ülkelerini, dünya ve ahirette cehenneme zorluyorlar. “Fil ordusu” sonunda geldi Kutsalımızın kapısına dayandı.
Biliyorsunuz Cumhuriyetçi partinin amblemi Fil!
Bu arada petrol fiyatlarının yükseltilmesinin ardından halkın sokağa çıkmasını fırsat bilenlerin sokağa dökülmesini de bir kenara not edelim. Lübnan’da bir türlü sular durulmuyor. Irak’ta çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Arap Şia’sı yeni bir oluşumun peşinde. Bu arada Kuveyt’te de bir hükümet değişikliği oldu.
Ebrehe’nin başına gelenleri hatırlayın.
Donald, Kelt dilinde “Hakan”, “Hükümdar”, “dünya lideri” demekmiş. Trump “Koz” demek.
Koz, “ceviz”, “iskambil oyunlarında öteki kâğıtları alabilen, onlardan üstün olan, bir kâğıt”, “Başarı, fırsat oluşturmaya elverişli bir durum, imkan, saldırıya karşı savunma fırsatı”, “Küçük kor parçası” gibi anlamlara geliyor.
“Çağdaş Ebrehe”nin adamları iki kutsala; Mekke-i Mükerreme ve Mescid-i Aksa’ya yaklaşıyor. Sonucun ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Acıklı bir finalle yenmiş, yanmış ekin tarlalarına dönebilirler. Ne olacağını hep birlikte göreceğiz.
Yüzyılın projesi, yüzyılın hezimetine dönebilir. Zamanın kalbini ve nabız atışlarını dinlemeye devam edelim, “adım adım gelen bir kader” var! Sabır! Savaş da olabilir bu işin içinde. Sonuçta, zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Tuzak kuranların tuzaklarını, tuzak kurucuların başına geçirecek olan Allah’a şükürler olsun. Biz O’nun rızasının tecellisinin vesilesi olma iradesine sahip olduktan sonra, ne gam! Selâm ve dua ile.
Yazarlar
-
Gülçin AVŞARSorumluktan kaçmak umuttan kaçmaktır 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Y. YılmazBöyle mahkemenin hükmüne adalet denir mi? 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZYeni çözüm süreci komisyonuna dair 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUŞakülünden çıkmış bir ülke: Türkiye 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞŞimşek, ÖTV, cari açık ve gümrük birliği 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUTürkiye terörsüz olacak, bölünmeyecek.. Amenna.. Ya Suriye’den gelecek tehdit? 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİYargıda yine mi temizlik başlamış? 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİSon vatanı Türkiye olanlar ilk vatanı Türkiye olanlara vatanseverlik dersi veremez 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Taha Akyol‘Karamsarlık yaymak’ 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasBakü ve Erivan başardı, Türkiye kazandı 12.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA15 Ağustos Toplumsal Devrime Giden Yol... 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIR'Yeni Türkiye'de umudu yalnızca 51 kişilik komisyona bırakmalı mıyız? 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Akdoğan Özkanİsrail ordusu, Gazze’de ekilebilir arazileri de sıfırlıyor 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNZengezur’a Trump kaması: Kime niyet kime kısmet? 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURÜzgünüm, kimse Türkiye’yi bölmek istemiyor 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞKOMÜNİST BİR YAZAR VE“İKİ KADIN İKİ AŞK…” 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanDevleti yönetenler milletlerine güven vermek istiyor olsaydı… 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNE“Norm Devlet” üzerinde 19 Mart gölgesi 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Doğu ErgilYolsuzluk: Çürümenin Kurumsallaşmış Hali 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AlbayrakKadife eldiven zamanı 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRBU KOMİSYON NE ÇÖZER? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunÖzlemek ne uzun bir mesafe, Dersim… 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKYeni Süreç, korkular ve umutlar 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayBir dönüm noktasında mıyız? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Berrin SönmezTeo-politik inşaya karşı dinsel bireycilik: İtaat mı? İtiraz mı? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUSiyaset CHP’siz, CHP siyasetsiz olmaz 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENSüreç Olmasaydı 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Zeki ALPTEKİNÜretici Güçlerin Gelişiminin Motorlarından Biri Olarak Toplumsal-Sınıfsal Mücadeleler 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluGeri dönülmez çözümde son düzlük... 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuÇeteler çağı ve muhteşem çöküş… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanAK Parti kendini nasıl bu hallere düşürdü… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçKürt sorunu, komisyon ve Marx… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞAdemimerkeziyet: Dikey güçler ayrılığı ya da paylaşımı 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇİsa’nın takipçilerine sığınan Muhammed’in takipçileri 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: “İmralı’da Bir Mahkûm” 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraÇağdaş Türkiye 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Cemile BayraktarŞeffaf, açık ve çoğulcu 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Gökçer TahincioğluKalorifer kazanından rektör danışmanlığına ve öğretim görevliliğine uzanan yol: Sahte diplomaya ne g 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTUtanmazlığın ve Çürümüşlüğün Belgesi: Sahte Diploma Skandalı 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Çiğdem TOKERİki öncü şirkete nasıl sızıldı: Denetimsizliğin çürüttüğü devlet 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGEKaş yaparken göz çıkarmak 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜR‘Dijital devlet’ işgali: Girilmedik kurum yok! 6.08.2025 Tüm Yazıları
-
Vahap COŞKUNKalemşörler ve Çubuk Ustaları da Silah Bıraksın! 5.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezEkonomiyi düzeltmekle iş bitmez 5.08.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciÇürüme! 4.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANErdoğan’ın korktuğu başına geldi 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Abdurrahman DilipakPartiler ve toplum nereye gidiyor? 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKBatı, Türkiye, ulus-devlet: Vazgeçmenin fırsatları ve riskleri 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRKomisyon hayırlara vesile olsun inşallah… 2.08.2025 Tüm Yazıları
-
Alper GÖRMÜŞZora girmiş bir anlatı: “ABD emperyalizminin değişmez stratejik hedefi bağımsız Kürt devleti” 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERSüreç ya da Çözüm Komisyonu 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Berat ÖZİPEKEzberler bozulurken mağduriyetler de son bulmalı 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AKSAYAzerbaycan ile Rusya arasında savaş çıkar mı? 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet AKAYAnkara, CHP, Çözüm Süreci ve Şam Arasındaki Tıkanıklık: 29.07.2025 Tüm Yazıları
-
Umur TALUKötülük durur durur, seni de vurur! 29.07.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENBeyaz Toroslu savcı olayına iktidar nasıl bakıyor? 27.07.2025 Tüm Yazıları
-
Abdullah KıranYeni süreç ve Suriye denklemi 27.07.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
26.08.2024
5.08.2024
4.06.2024
27.05.2024
20.05.2024
5.05.2024
29.04.2024
22.04.2024
2.06.2022
7.03.2022